Még várat magára a javítás
Utoljára módositva: 2018-09-13 08:09:53

Nagyon rossz az útburkolat a szatmárnémeti Octavian Goga sugárút Burdea sarok felőli végén, de csak akkor lesz alaposan megjavítva, ha az Apaserv végez jövőre a csőcserével az utcában.

Kerékvájatokkal van tele a szatmárnémeti Octavian Goga sugárút Burdea sarkok felőli vége a jelzőlámpánál, megviselte a gyenge minőségű aszfaltot az augusztusi kánikula. Maskulik Csaba városmenedzser szerint javítani még idén fogják a kiárkosodott szakaszt, de alapos javításra csak jövő évtől számíthatnak az autósok. Még a tél beállta előtt el lesznek tüntetve a vájatok az aszfaltból, nyilatkozta az ügyben a városigazgató, hogy normálisan lehessen közlekedni ott, de alapjaiban csak azután lesz átépítve a kérdéses szakasz, ha az Apaserv Rt. elvégezte az itt bejelentett munkálatait.

Az Octavian Goga sugárúton a járdák alá költöztetné a vízvezetékeket a vízszolgáltató, és újakra cserélné a több mint negyvenéves csatornavezetékeket is, Maskulik szerint nincs értelme új borításban gondolkodni itt, amíg az Apaserv nem végzett a föld alatt futó vezetékeinek mozgatásával és cseréjével. A szolgáltató azért költöztetné el és természetesen cserélné újakra a vízvezetékeket, mert az ezek repedése nyomán kifolyó víz mosta alá a csatornát, amely tartás híján szintén eltört. Azért is indokolt a vezetékköltöztetés, mert a járda alatt futó vezetékek kevesebb fennakadással lesznek hozzáférhetőek a jövőben, mint ha az úttest alatt futnának. A csatorna mozgatására az Apaservnek nincs lehetősége, a szennyvízelvezetés sajnos továbbra is marad az úttest alatt, de korszerűekre cserélve a vezetékeket évtizedekig balesetmentes üzemeltetésüket reméli a cég. A polgármesteri hivatalban úgy tudják, a vízvezetéket még idén elköltöztetné az Apaserv, a csatorna cseréjét pedig tavasszal kezdené.

Az úttest alatt a város egyik legrégebbi víz- és csatornahálózat-szakasza húzódik, csak ebben az évben háromszor kellett itt közbelépni csőtörés miatt. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az ilyen javítási munkálatok óriási torlódással is jártak, mert nagyon szűk az utca, viszont a forgalom óriási.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...