Még várat magára a javítás
Utoljára módositva: 2018-09-13 08:09:53

Nagyon rossz az útburkolat a szatmárnémeti Octavian Goga sugárút Burdea sarok felőli végén, de csak akkor lesz alaposan megjavítva, ha az Apaserv végez jövőre a csőcserével az utcában.

Kerékvájatokkal van tele a szatmárnémeti Octavian Goga sugárút Burdea sarkok felőli vége a jelzőlámpánál, megviselte a gyenge minőségű aszfaltot az augusztusi kánikula. Maskulik Csaba városmenedzser szerint javítani még idén fogják a kiárkosodott szakaszt, de alapos javításra csak jövő évtől számíthatnak az autósok. Még a tél beállta előtt el lesznek tüntetve a vájatok az aszfaltból, nyilatkozta az ügyben a városigazgató, hogy normálisan lehessen közlekedni ott, de alapjaiban csak azután lesz átépítve a kérdéses szakasz, ha az Apaserv Rt. elvégezte az itt bejelentett munkálatait.

Az Octavian Goga sugárúton a járdák alá költöztetné a vízvezetékeket a vízszolgáltató, és újakra cserélné a több mint negyvenéves csatornavezetékeket is, Maskulik szerint nincs értelme új borításban gondolkodni itt, amíg az Apaserv nem végzett a föld alatt futó vezetékeinek mozgatásával és cseréjével. A szolgáltató azért költöztetné el és természetesen cserélné újakra a vízvezetékeket, mert az ezek repedése nyomán kifolyó víz mosta alá a csatornát, amely tartás híján szintén eltört. Azért is indokolt a vezetékköltöztetés, mert a járda alatt futó vezetékek kevesebb fennakadással lesznek hozzáférhetőek a jövőben, mint ha az úttest alatt futnának. A csatorna mozgatására az Apaservnek nincs lehetősége, a szennyvízelvezetés sajnos továbbra is marad az úttest alatt, de korszerűekre cserélve a vezetékeket évtizedekig balesetmentes üzemeltetésüket reméli a cég. A polgármesteri hivatalban úgy tudják, a vízvezetéket még idén elköltöztetné az Apaserv, a csatorna cseréjét pedig tavasszal kezdené.

Az úttest alatt a város egyik legrégebbi víz- és csatornahálózat-szakasza húzódik, csak ebben az évben háromszor kellett itt közbelépni csőtörés miatt. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az ilyen javítási munkálatok óriási torlódással is jártak, mert nagyon szűk az utca, viszont a forgalom óriási.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...