Megalakult a Szatmár Megyei Karate Egyesület
Utoljára módositva: 2014-02-28 08:58:45

A Samuraiul SK, az Olimpic Karate SK és a Voinţa SK a karateegyesület alapítói.

Simon Sándor, Ioan Ghere, Magos Róbert, Dorel Paşca és dr. Kovács Ottó a csütörtöki sajtótájékoztatón

Csütörtökön bemutatkozott Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK), amelynek a Szatmárnémeti Samuraiul SK, a Nagykárolyi Olimpic Karate SK és a Szatmárnémeti Voinţa SK az alapító tagjai. Valamennyi egyesület képviseltette magát a bemutató sajtótájékoztatón, amelyen jelent volt még Simon Sándor, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) referense, illetve dr. Kovács Ottó magánvállalkozó, a Samuraiul SK lázári szekciójának az elnöke. „Az első, és legfontosabb lépést megtették, hiszen hiánypótló ennek az egyesületnek a megalapítása. Biztos vagyok benne, hogy ismét fellendül ez a sportág a megyében” – mondta Simon.

Magos Róbert, a Samuraiul SK elnöke és edzője hangsúlyozta, hogy az AJK nem egyszemélyes vállalkozás, és minden Szatmár megyei karateegyesület vezetőjét vár, hogy csatlakozzon. „Tárgyalóasztalhoz kell ülni. Elismerem, volt nem indokolt büszkeség a klubképviselők között, de ezt most már félre kell tenni, hogy a sportág javát szolgáljuk” – nyilatkozta Magos, aki hozzátette, az AJK küldetése, hogy minél több fiatalnak tegye vonzóvá a karatét, hogy megyei versenyeken szervezzenek, ehhez támogatókat szerezzenek, karatebemutatókat fognak szervezni, illetve megtalálni azokat az anyagi forrásokat, amelyek segítségével támogatni tudják majd a középiskolai tanulmányokat befejező eredményes sportolóikat. „A legfőbb célunk az, hogy DJST, illetve a szakági országos szövetség segítségével oktatói tanfolyamot indítsunk, hogy ezáltal az eredményes karatékák, felnőttként taníthassák az utánpótlásnak ezt a sportágat” – hangsúlyozta a 6. Danos edző, Magos Róbert.

Dorel Paşca, az Olimpic Karate elnöke szakmai tapasztalatával segítené az egyesülete. „Pénzügyi tanácsadó cégem van, és az ott szerzett tapasztalattal segíthetem a fiatal karatékákat, hogy felnőttként, sportolóként is megteremtsék a pénzügyi biztonságukat” – mondta Paşca.

Logisztikai segítséget nyújt majd az AJK-nak Ioan Ghere, a Voinţa SK elnöke, aki felajánlotta, hogy karateeseményeket szervezzenek a készülő sporttermükben.

„A karate szellemisége sokkal fontosabb az anyagiaknál, ezért érzem jól magamat ennél a klubnál, és segítem, támogatom Magos Róbert tevékenységeit” – mondta dr. Kovács Ottó, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek során eredményes munkát vittek véghez a Samuraiul SK-nál. „Egy nagy befektető támogatta egyik versenyünket, és vélhetően ezt idén is meg tudjuk szervezni. Világhírű, franciaországi karatékát láttunk vendégül, aki tanfolyamot tartott és adományokat hozott sportolóiknak” – sorolta a lázári szekció elnöke.

Az AJK elnöki teendőit egyelőre Magos Róbert látja, el, az egyesület alelnöke Ioan Ghere, míg a titkári munkát Dorel Paşca végzni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...