Megalakult a Szatmár Megyei Karate Egyesület
Utoljára módositva: 2014-02-28 08:58:45

A Samuraiul SK, az Olimpic Karate SK és a Voinţa SK a karateegyesület alapítói.

Simon Sándor, Ioan Ghere, Magos Róbert, Dorel Paşca és dr. Kovács Ottó a csütörtöki sajtótájékoztatón

Csütörtökön bemutatkozott Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK), amelynek a Szatmárnémeti Samuraiul SK, a Nagykárolyi Olimpic Karate SK és a Szatmárnémeti Voinţa SK az alapító tagjai. Valamennyi egyesület képviseltette magát a bemutató sajtótájékoztatón, amelyen jelent volt még Simon Sándor, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) referense, illetve dr. Kovács Ottó magánvállalkozó, a Samuraiul SK lázári szekciójának az elnöke. „Az első, és legfontosabb lépést megtették, hiszen hiánypótló ennek az egyesületnek a megalapítása. Biztos vagyok benne, hogy ismét fellendül ez a sportág a megyében” – mondta Simon.

Magos Róbert, a Samuraiul SK elnöke és edzője hangsúlyozta, hogy az AJK nem egyszemélyes vállalkozás, és minden Szatmár megyei karateegyesület vezetőjét vár, hogy csatlakozzon. „Tárgyalóasztalhoz kell ülni. Elismerem, volt nem indokolt büszkeség a klubképviselők között, de ezt most már félre kell tenni, hogy a sportág javát szolgáljuk” – nyilatkozta Magos, aki hozzátette, az AJK küldetése, hogy minél több fiatalnak tegye vonzóvá a karatét, hogy megyei versenyeken szervezzenek, ehhez támogatókat szerezzenek, karatebemutatókat fognak szervezni, illetve megtalálni azokat az anyagi forrásokat, amelyek segítségével támogatni tudják majd a középiskolai tanulmányokat befejező eredményes sportolóikat. „A legfőbb célunk az, hogy DJST, illetve a szakági országos szövetség segítségével oktatói tanfolyamot indítsunk, hogy ezáltal az eredményes karatékák, felnőttként taníthassák az utánpótlásnak ezt a sportágat” – hangsúlyozta a 6. Danos edző, Magos Róbert.

Dorel Paşca, az Olimpic Karate elnöke szakmai tapasztalatával segítené az egyesülete. „Pénzügyi tanácsadó cégem van, és az ott szerzett tapasztalattal segíthetem a fiatal karatékákat, hogy felnőttként, sportolóként is megteremtsék a pénzügyi biztonságukat” – mondta Paşca.

Logisztikai segítséget nyújt majd az AJK-nak Ioan Ghere, a Voinţa SK elnöke, aki felajánlotta, hogy karateeseményeket szervezzenek a készülő sporttermükben.

„A karate szellemisége sokkal fontosabb az anyagiaknál, ezért érzem jól magamat ennél a klubnál, és segítem, támogatom Magos Róbert tevékenységeit” – mondta dr. Kovács Ottó, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek során eredményes munkát vittek véghez a Samuraiul SK-nál. „Egy nagy befektető támogatta egyik versenyünket, és vélhetően ezt idén is meg tudjuk szervezni. Világhírű, franciaországi karatékát láttunk vendégül, aki tanfolyamot tartott és adományokat hozott sportolóiknak” – sorolta a lázári szekció elnöke.

Az AJK elnöki teendőit egyelőre Magos Róbert látja, el, az egyesület alelnöke Ioan Ghere, míg a titkári munkát Dorel Paşca végzni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...