Megalakult a Szatmár Megyei Karate Egyesület
Utoljára módositva: 2014-02-28 08:58:45

A Samuraiul SK, az Olimpic Karate SK és a Voinţa SK a karateegyesület alapítói.

Simon Sándor, Ioan Ghere, Magos Róbert, Dorel Paşca és dr. Kovács Ottó a csütörtöki sajtótájékoztatón

Csütörtökön bemutatkozott Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK), amelynek a Szatmárnémeti Samuraiul SK, a Nagykárolyi Olimpic Karate SK és a Szatmárnémeti Voinţa SK az alapító tagjai. Valamennyi egyesület képviseltette magát a bemutató sajtótájékoztatón, amelyen jelent volt még Simon Sándor, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) referense, illetve dr. Kovács Ottó magánvállalkozó, a Samuraiul SK lázári szekciójának az elnöke. „Az első, és legfontosabb lépést megtették, hiszen hiánypótló ennek az egyesületnek a megalapítása. Biztos vagyok benne, hogy ismét fellendül ez a sportág a megyében” – mondta Simon.

Magos Róbert, a Samuraiul SK elnöke és edzője hangsúlyozta, hogy az AJK nem egyszemélyes vállalkozás, és minden Szatmár megyei karateegyesület vezetőjét vár, hogy csatlakozzon. „Tárgyalóasztalhoz kell ülni. Elismerem, volt nem indokolt büszkeség a klubképviselők között, de ezt most már félre kell tenni, hogy a sportág javát szolgáljuk” – nyilatkozta Magos, aki hozzátette, az AJK küldetése, hogy minél több fiatalnak tegye vonzóvá a karatét, hogy megyei versenyeken szervezzenek, ehhez támogatókat szerezzenek, karatebemutatókat fognak szervezni, illetve megtalálni azokat az anyagi forrásokat, amelyek segítségével támogatni tudják majd a középiskolai tanulmányokat befejező eredményes sportolóikat. „A legfőbb célunk az, hogy DJST, illetve a szakági országos szövetség segítségével oktatói tanfolyamot indítsunk, hogy ezáltal az eredményes karatékák, felnőttként taníthassák az utánpótlásnak ezt a sportágat” – hangsúlyozta a 6. Danos edző, Magos Róbert.

Dorel Paşca, az Olimpic Karate elnöke szakmai tapasztalatával segítené az egyesülete. „Pénzügyi tanácsadó cégem van, és az ott szerzett tapasztalattal segíthetem a fiatal karatékákat, hogy felnőttként, sportolóként is megteremtsék a pénzügyi biztonságukat” – mondta Paşca.

Logisztikai segítséget nyújt majd az AJK-nak Ioan Ghere, a Voinţa SK elnöke, aki felajánlotta, hogy karateeseményeket szervezzenek a készülő sporttermükben.

„A karate szellemisége sokkal fontosabb az anyagiaknál, ezért érzem jól magamat ennél a klubnál, és segítem, támogatom Magos Róbert tevékenységeit” – mondta dr. Kovács Ottó, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek során eredményes munkát vittek véghez a Samuraiul SK-nál. „Egy nagy befektető támogatta egyik versenyünket, és vélhetően ezt idén is meg tudjuk szervezni. Világhírű, franciaországi karatékát láttunk vendégül, aki tanfolyamot tartott és adományokat hozott sportolóiknak” – sorolta a lázári szekció elnöke.

Az AJK elnöki teendőit egyelőre Magos Róbert látja, el, az egyesület alelnöke Ioan Ghere, míg a titkári munkát Dorel Paşca végzni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...