Megalakult a Szatmári Gyermekkar
Utoljára módositva: 2017-03-15 11:00:13

Kemény munka előzte meg már a csapat összeállítását, de a sok fáradozás végül meghozta gyümölcsét, létrejött a Szatmári Gyermekkar. A 52 tagú kórus vezetője Nevezi Dobosi Csilla.

Hatalmas szervezőmunka előzte meg a Szatmári Gyermekkar létrejöttét. Az erőfeszítéseket siker koronázta, június 2-án pedig a nagyközönség előtt is fellép majd az énekkar. Nevezi Dobosi Csilla, a kórus vezetője és Hermann Szabolcs, az kórus létrehozásának ötletgazdája az eredményhez vezető útról és a terveiről nyilatkozott lapunknak.

„Számtalan cikket olvashatunk szerte az interneten, újságokban arról, hogy miért érdemes kórusba járni, milyen pozitívumai vannak ennek egy ember életében, főleg, ha már így nő fel. A gyermekek, minél kisebbek, annál tájékozatlanabbak ezen a téren, de hát nekik nincs is erre szükségük. Ők zsigerből érzik, hogy ez jó, boldoggá teszi őket a zene, főleg, ha azt ők teremthetik meg’’ — mondta Nevezi Dobosi Csilla, a kórus vezetője.

„Azt gondolom, már ez is nagyszerű eredmény, hogy sikerült megalapítani a kórust. A toborzás közel sem volt olyan egyszerű, a megosztottság bizony ebben az esetben is felütötte a fejét, szakmai oldalról furkálódásokat is kaptam, s nagy meglepetésemre „zárt’’ iskolaajtóval is találkoztam. Mindezektől függetlenül a megalapítást megelőző meghallgatásra több mint 60 jelentkezés érkezett, közülük 52 gyermek került be a Szatmári Gyermekkarba. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Nevezi Dobosi Csilla kórusvezetőnek, hogy elvállalta ezt a nemes feladatot, Pataki Enikő igazgatónőnek, aki a kórusnak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében otthont adott’’ — magyarázta Hermann Szabolcs, a kórus művészeti vezetője, a kórus létrehozásának ötletgazdája.

„A kórus megalapításának a célja elsősorban az, hogy összehozzuk a hasonló érdeklődésű gyermekeket, akik szeretnek és tudnak énekelni, valamint az, hogy legyen városunkban egy olyan magyar gyermekkórus, amely értékeinket, hagyományainkat képviseli, s amelyre büszkék lehetünk’’ — fejtette ki Hermann. „Természetesen a dicséret és elismerés csak a hosszú és kitartó munka gyümölcse lehet, de úgy gondoljuk és abban bízunk, hogy ez az énekelni szerető és vágyó gyermeksereg ezt el fogja érni. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülők pozitív hozzáállást, támogatását!’’ — nyilatkozta Nevezi Dobosi Csilla.

A Szatmári Gyermekkar tehát három hete megkezdte munkáját. Heti egy alkalommal találkoznak, s igen intenzíven próbálnak. Hermann Szabolcs hozzátette, hogy a Szatmári Gyermekkar megalapításának költségeit, valamint a kórus jövőbeli költségeit a Hermann Musik Egyesület fedezi. Az egyesületen keresztül pályázni is fognak a gyermekkar projekjeihez, viszont szívesen fogadnak támogatásokat is szatmári magánemberektől, cégektől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...