Megbeszélés a Pannónia Szállóról
Utoljára módositva: 2015-08-11 10:14:59

 

Tegnap a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban arról tárgyaltak, hogy miként lehetne állagmegőrzési munkálatokat végezni a szálló épületén.

Ismét terítékre került a Pannónia Szálló ügye

A megbeszélésen részt vett Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere, Szatmárnémeti Helyi Tanácsa urbanisztikai bizottságának tagjai, valamint a polgármesteri hivatal vezetői, továbbá a Dacia/Pannónia jelenlegi tulajdonosainak, a Ţânţaş családnak a képviselői. A beszélgetés fő témája az volt, hogy miként lehetne megóvni a további romlástól az épületet, mit lehetne tenni az állagmegőrzés érdekében. A városi tanács RMDSZ-frakciójából Nits János és Szőcs Péter volt jelen, akik jól dokumentáltan érkeztek a megbeszélésre. Felvetődött a kérdés, hogy az állagmegőrzési munkálatokat a tulajdonosok végezzék-e el vagy a helyi tanács. A város ezt a műemlékvédelmi előírások alapján megteheti. Miután a tanácsosok felsorolták, hogy milyen sürgős munkálatokat kell elvégezni, a tulajdonosok jelezték, hogy ők hajlandók egy partnerszerződést kötni a várossal, hogy egy közös megegyezés alapján végezzék el a sürgős munkálatokat. Ez tegnap szóbeli nyilatkozatok szintjén meg is történt, egy későbbi időpontban a megállapodást írásban is kell rögzíteni. A munkálatokat a város végeztetné el, de mielőtt ez megtörténne, meg kell találni a jogi útját annak, hogy az állagmegőrzésre költött pénzt a város majd valamiképp visszakapja. Mivel egy A-kategóriás műemléképületről van szó, a város lehet partner a munkálatok finanszírozásában.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...