Megbírságoltak egy kínai embert, amiért Facebookozott
Utoljára módositva: 2019-01-07 14:32:44

A kínai állampolgárok nem használhatják a Facebookot, a Youtube-ot és a Google-t, és ez még csak három a 125 népszerű weboldal közül, amit Kínában nem lehet megnyitni.

Mi az a VPN?

Virtual private network, tehát egy személyes hálózat, ezzel elérhetőek olyan webhelyek, amelyek egyébként képtelenség lenne a szolgáltatók szabályozása miatt. Egyszerűen fogalmazva a lényeg: a kínai fazon rácsatlakozott egy más ország internetére, amelyen keresztül elért Kínában tiltott oldalakat.

Persze van akinek megengedik, hogy külföldi hálózatokat használjon, de ez az ember nem tartozott közéjük, szóval ezer jüanra bírságolták, ami nagyjából 40 ezer forint. Ő még sokkal jobban járt, mint az a kínai férfi, akit 2017-ben elkaptak VPN szoftver terjesztéséért. Neki öt és fél év börtön járt, egy csinos 500 ezer jüanos(20 millió forintos) büntetés mellett. Ez nagyjából a profit, amit összeszedett a szoftverekkel.

Kínában egyébként már évek óta zajlik a macska-egér harc, a kínai kormány és a kínai emberek, főleg fiatalok között. Nekik több nemzetközi tapasztalatuk van, és különösen vágynak olyan oldalak elérésére, mint például a Youtube. Erre pedig a VPN jelenti a megoldást, ugyanis a kormányuk eddig nem tágított az oldalak feloldásától.

Forrás: https://nuus.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...