Megdorgálták a családorvosokat
Utoljára módositva: 2018-05-23 17:59:55

Megyénkben 19 családorvosi ügyeleti központ működik, ezekben 70 háziorvos rendel. A legutóbbi munkamegbeszélésen megszidták őket, amiért hiányoznak a rendelőkből ügyeleti időben.

A Szatmár megyei ügyeleti központokban tevékenykedő családorvosok kedden munkamegbeszélésen vettek részt a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) székhelyén. A 70 háziorvos közül, aki az ügyeleti központokban dolgozik, 54 vett részt a találkozón, s a jelenlévők kielemezték az ügyeletek 2018-as első négy havi tevékenységét. A találkozón jelen volt Macrina Mihai, a Szatmár Megyei Közegészégügyi Igazgatóság (DSP) vezetője, dr. Călin Bumbuluţ, a Szatmár Megyei Orvosi Kamara elnöke, Georgeta Pop, a CAS igazgatónője és Mihaela Curta, a CAS szerződésekért felelős igazgatója. Macrina Mihai felhívta a családorvosok figyelmét arra, hogy több írásos panasz érkezett a DSP-hez a lakosság részéről amiatt, hogy az ügyeletes orvost szolgálati időben nem találták az orvosi rendelőben. Az igazgatónő elmondta, hogy a panaszok bizonyos központokra vonatkoznak, nem általános jelenségről van szó. Georgeta Pop és Mihalea Curta kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos betartani az egészségbiztosítási pénztárral kötött szerződés előírásait, amely többek között kimondja, hogy az ügyeleti időben az orvos és esetleg asszisztensnő köteles az ügyeleti központban tartózkodni és ott minőségi egészségügyi szolgáltatást nyújtani a hozzájuk forduló pácienseknek. A családorvosi ügyeleti központokat 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a sürgősségi osztályok munkáját. Az ügyeleti központokban az egyszerűbb orvosi eseteket látják el. Szatmár megyében a rendszer elindulása óta működnek ügyeleti központok, jelenleg közel húsz, ám a nagyobb órabér után sem tolonganak a megyénkbeli családorvosok azért, hogy újabb központokat hozzanak létre. Dr. Călin Bumbuluţ családorvos korábban elmondta, hogy megyénk elég jól le van fedve családorvosi ügyeleti központokkal, hisz közel húsz központban látják el a betegeket, de olyan megyék is vannak az országban, ahol nem indult el az ügyeleti ellátás, a háziorvosok nem áldozzák fel hétvégéiket, éjszakáikat és ünnepnapjaikat az ügyeletek érdekében. A CAS tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg 19 ügyeleti központ működik Szatmár megyében, ezek közül 10 városon, 9 pedig vidéken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...