Megdorgálták a családorvosokat
Utoljára módositva: 2018-05-23 17:59:55

Megyénkben 19 családorvosi ügyeleti központ működik, ezekben 70 háziorvos rendel. A legutóbbi munkamegbeszélésen megszidták őket, amiért hiányoznak a rendelőkből ügyeleti időben.

A Szatmár megyei ügyeleti központokban tevékenykedő családorvosok kedden munkamegbeszélésen vettek részt a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) székhelyén. A 70 háziorvos közül, aki az ügyeleti központokban dolgozik, 54 vett részt a találkozón, s a jelenlévők kielemezték az ügyeletek 2018-as első négy havi tevékenységét. A találkozón jelen volt Macrina Mihai, a Szatmár Megyei Közegészégügyi Igazgatóság (DSP) vezetője, dr. Călin Bumbuluţ, a Szatmár Megyei Orvosi Kamara elnöke, Georgeta Pop, a CAS igazgatónője és Mihaela Curta, a CAS szerződésekért felelős igazgatója. Macrina Mihai felhívta a családorvosok figyelmét arra, hogy több írásos panasz érkezett a DSP-hez a lakosság részéről amiatt, hogy az ügyeletes orvost szolgálati időben nem találták az orvosi rendelőben. Az igazgatónő elmondta, hogy a panaszok bizonyos központokra vonatkoznak, nem általános jelenségről van szó. Georgeta Pop és Mihalea Curta kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos betartani az egészségbiztosítási pénztárral kötött szerződés előírásait, amely többek között kimondja, hogy az ügyeleti időben az orvos és esetleg asszisztensnő köteles az ügyeleti központban tartózkodni és ott minőségi egészségügyi szolgáltatást nyújtani a hozzájuk forduló pácienseknek. A családorvosi ügyeleti központokat 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a sürgősségi osztályok munkáját. Az ügyeleti központokban az egyszerűbb orvosi eseteket látják el. Szatmár megyében a rendszer elindulása óta működnek ügyeleti központok, jelenleg közel húsz, ám a nagyobb órabér után sem tolonganak a megyénkbeli családorvosok azért, hogy újabb központokat hozzanak létre. Dr. Călin Bumbuluţ családorvos korábban elmondta, hogy megyénk elég jól le van fedve családorvosi ügyeleti központokkal, hisz közel húsz központban látják el a betegeket, de olyan megyék is vannak az országban, ahol nem indult el az ügyeleti ellátás, a háziorvosok nem áldozzák fel hétvégéiket, éjszakáikat és ünnepnapjaikat az ügyeletek érdekében. A CAS tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg 19 ügyeleti központ működik Szatmár megyében, ezek közül 10 városon, 9 pedig vidéken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...