Megdorgálták a családorvosokat
Utoljára módositva: 2018-05-23 17:59:55

Megyénkben 19 családorvosi ügyeleti központ működik, ezekben 70 háziorvos rendel. A legutóbbi munkamegbeszélésen megszidták őket, amiért hiányoznak a rendelőkből ügyeleti időben.

A Szatmár megyei ügyeleti központokban tevékenykedő családorvosok kedden munkamegbeszélésen vettek részt a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) székhelyén. A 70 háziorvos közül, aki az ügyeleti központokban dolgozik, 54 vett részt a találkozón, s a jelenlévők kielemezték az ügyeletek 2018-as első négy havi tevékenységét. A találkozón jelen volt Macrina Mihai, a Szatmár Megyei Közegészégügyi Igazgatóság (DSP) vezetője, dr. Călin Bumbuluţ, a Szatmár Megyei Orvosi Kamara elnöke, Georgeta Pop, a CAS igazgatónője és Mihaela Curta, a CAS szerződésekért felelős igazgatója. Macrina Mihai felhívta a családorvosok figyelmét arra, hogy több írásos panasz érkezett a DSP-hez a lakosság részéről amiatt, hogy az ügyeletes orvost szolgálati időben nem találták az orvosi rendelőben. Az igazgatónő elmondta, hogy a panaszok bizonyos központokra vonatkoznak, nem általános jelenségről van szó. Georgeta Pop és Mihalea Curta kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos betartani az egészségbiztosítási pénztárral kötött szerződés előírásait, amely többek között kimondja, hogy az ügyeleti időben az orvos és esetleg asszisztensnő köteles az ügyeleti központban tartózkodni és ott minőségi egészségügyi szolgáltatást nyújtani a hozzájuk forduló pácienseknek. A családorvosi ügyeleti központokat 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a sürgősségi osztályok munkáját. Az ügyeleti központokban az egyszerűbb orvosi eseteket látják el. Szatmár megyében a rendszer elindulása óta működnek ügyeleti központok, jelenleg közel húsz, ám a nagyobb órabér után sem tolonganak a megyénkbeli családorvosok azért, hogy újabb központokat hozzanak létre. Dr. Călin Bumbuluţ családorvos korábban elmondta, hogy megyénk elég jól le van fedve családorvosi ügyeleti központokkal, hisz közel húsz központban látják el a betegeket, de olyan megyék is vannak az országban, ahol nem indult el az ügyeleti ellátás, a háziorvosok nem áldozzák fel hétvégéiket, éjszakáikat és ünnepnapjaikat az ügyeletek érdekében. A CAS tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg 19 ügyeleti központ működik Szatmár megyében, ezek közül 10 városon, 9 pedig vidéken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...