Megdrágul a sofőrvizsga
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:35:19

A kormány jelentős mértékben megszaporította a sofőriskolák adminisztratív feladatait, a többletmunka miatt pedig drágul a felkészítő. Megyénkben átlagosan negyedével emelik az árat.

A jelenlegi 1200 lejről várhatóan 1500 lejre drágul Szatmáron a szolgáltatás

A korrupció megfékezése és a balesetek számának visszaszorítása érdekében a kormány szigorításokat vezetett be a sofőriskolák tevékenységének felügyelete kapcsán. Július 1-jétől kezdődően a cégek naponta kötelesek on-line jelentést tenni, melyben részletesen beszámolnak arról, hogy aznap mivel foglalkoztak. A szigorítás kezdeményezői azt remélik, a változtatások eredményeként megszűnik a feketézés az ágazatban, és nem kerülnek ki az utakra olyanok, akik nem tudnak rendesen vezetni. Lapunk értesülései szerint léteznek megyénkben is olyan cégek, melyek az átlagnál olcsóbban kínálják a felkészítőt, és azt is garantálják, hogy a tanonc az iskola megkezdését követő két héten belül már vizsgázhat. „Átláthatóvá, pontosan követhetővé teszi az új rendszer a sofőriskolák tevékenységét. Azoknak, akik korrektül dolgoznak, nem okoz problémát a szabályzat” — vélekedett Madarász Csaba, a szatmárnémeti First Drive sofőriskola vezetője. Hozzátette: a hátrány mindössze annyi, hogy kénytelenek lesznek többet elkérni a klienseiktől. Madarász Csaba szerint a jelenlegi 1200 lejről várhatóan 1500 lejre drágul Szatmáron a szolgáltatás. Mint elmondta: az új szabályozás bevezetését követően körülbelül háromszorosára nő majd az adminisztratív feladataik mennyisége.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...