Megérkezett a Samsung hajlítható telefonja
Utoljára módositva: 2018-11-09 15:10:24

Érdemi információval egyelőre nem szolgáltak a bemutatott prototípusról, de a Google már beállt az új megoldás mögé.

A Samsung Electronics szerdán, San Franciscóban mutatta be hajlítható okostelefonját, amelyről a koncepció szintjén már évek óta spekuláltak, tavaly óta pedig a legtöbb találgatás közvetett bizonyítékok alapján a Samsunghoz kötötte az új technológia első megjelenését. Nem a már létező hajlított, hanem kifejezetten a hajlítható kijelzőkről van szó, amelyek esetében kihívást jelent a megfelelő elektronikai komponensek fejlesztése, és olyan kialakításra van szükség, ahol a hajtás vonalába semmilyen, vagy csak a speciális igénybevétellel is dacoló áramköröket építenek.

Hosszú ideje zajló lebegtetés után derült ki, hogy a Samsung ezen a héten valóban bemutatja majd saját megoldását. A presztízsszempontból is érdekes elsőség végül nem jött össze a dél-koreaiaknak, hiszen hétfőn egy kínai startup, a Royole előállt a FlexPai nevű, okostelefonná lapítható táblagéppel. Az állítólag hat éve készülő eszköz vegyes fogadtatást ért el, köszönhetően kiforratlan felépítésének, a finomításra szoruló szoftveres platformnak vagy az egyelőre fejlesztői támogatásnak.

Egyelőre a külső fejlesztőkre hajtanak

A Samsung végül két nappal később, ugyancsak San franciscóban rendezett fejlesztői konferenciáján állt elő a sokak által várt eszközzel, egy 7,3 hüvelykes, vagyis 18,5 centiméteres képátlójú mobil prototípusával. Ez a bemutató alapján kettéhajtva is csak annyira vastag, mint egy kövérebb okostelefon (szemben a hétfői kínai bumszlival), de a sajtó képviselőinek nem adott rá lehetőséget, hogy azt közelebbről is megvizsgálják, netán kézbe vegyék. A Samsung mindenesetre már arra sürgette az alkalmazásfejlesztőket, hogy kezdjék el kiaknázni az új megoldás lehetőségeit.

A bejelentésen megjelent a Google androidos felhasználói élményért felelős vezetője is, aki szerint a két vállalat közösen támogatja majd abban a fejlesztői közösséget, hogy friss funkciókkal pakolják tele a hajlítható Samsung-telefonokat. Bár a Google szerepvállalása sokak szerint önmagáért beszél, az első kommentárok azt is kiemelik, hogy a koreai gyártónak mindenképpen licencelnie kell majd a technológiát saját versenytársainak is, ha azt akarja, hogy megfelelően széles körben elterjedjen.

A Reuters által megszólaltatott elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy a kettéhajtható kijelző nagyon látványos dolog, de az új anyagok és gyártástechnológiai követelmények valószínűleg annyiba fog kerülni, amennyiért a vásárlók kétszer is meggondolják majd, hogy szükségük van-e ilyesmire. Éppen ezért okos politika a Samsung részéről, hogy első körben a fejlesztőket próbálják bevonni, és csak később, egy minden bizonnyal vonzóbb termékkel jelennek majd meg a piacon.

Érdemes megjegyezni, hogy a kínai huawei szintén beharangozta egy összehajtható kijelzővel rendelkező 5G-s telefon megjelentetését, amit egyelőre 2019 közepére ígérnek. A Samsungnak tehát igyekeznie kell, ha maximálisan ki akarja használni azokat a lehetőségeket, amelyeket az új játékszer jelenthet az elektronikai vállalat mobil részlegének egyre csökkenő nyereségességét illetően. Már ha egyáltalán léteznek ilyen lehetőségek – ebben ugyanis egyelőe megoszlanak a vélemények.

Forrás: https://bitport.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...