Megérkezett Thaiföldre Ferenc pápa
Utoljára módositva: 2019-11-20 14:30:30

Megérkezett szerdán Thaiföldre Ferenc pápa, aki vallási toleranciára és a menedékkérők befogadására is buzdít majd látogatása során – közölték vatikáni források.

 

Pietro Parolin szentszéki államtitkár az úttal kapcsolatban azt mondta, hogy a pápa hangsúlyozni fogja, hogy az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani, valamint felhívja a figyelmet az embercsempészet súlyos veszélyeire is.

Hozzátette, a látogatással Ferenc pápa erősíteni kívánja az ország kicsiny katolikus közösségét is.

 

A pápát érkezésekor többek közt másodunokatestvére, Ana Rosa Sivori nővér fogadta, aki a hatvanas évek óta végez misszionáriusi munkát Thaiföldön, a háromnapos látogatás idején pedig tolmácsolni fog.

A katolikus egyházfő találkozik a buddhista közösség vezetőjével, thaiföldi politikusokkal, illetve több ázsiai katolikus püspökkel is.

A tervek szerint a bangkoki stadionban tartandó mise mellett a pápa felkeresi majd az ország katolikus mártírjainak a sírjait is.

Thaiföldön a katolicizmust a 16. században portugál Domonkos-rendi szerzetesek kezdték terjeszteni, ám a körülbelül 69 milliós ország lakosságának a katolikusok ma kevesebb mint 2 százalékát teszik ki.A katolikus egyházfők közül először II. János Pál látogatott el a délkelet-ázsiai országba.

Thaiföldről a pápa Japánba indul tovább, ahol a tervek szerint a nukleáris leszerelésről beszél majd, és felkeresi Hirosimát és Nagaszakit is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...