Megérkeztek a szakemberek
Utoljára módositva: 2017-12-20 08:26:04

Kedden délután Majtényba érkezett és átvette a műveleti irányítást az országos tűzoltóparancsnok, és megérkeztek a kanadai, angliai és holland specialisták is.

Továbbra is tűzoltósági felügyelet mellett lángol a nagymajtényi földgázfúrótorony — kedden délután a helyszínre érkezett és átvette a műveleti irányítást Daniel Dragne országos tűzoltóparancsnok, és kora este megérkeztek azok a kanadai, angliai és hollandiai szakemberek is, akikkel közösen végzik majd a bonyolult oltási és utóoltási műveleteket is. A lángok elfojtása speciális technikai és biztonsági előírásokat követel meg a műveleteket végzők testi épsége és bármiféle robbanásveszély elkerülése érdekében, ugyanakkor az égést felügyelő tűzoltók már tegnap speciális védőfelszerelést kaptak a rendkívül magas hőség ellen. Mint arról korábban már beszámoltunk, a nagymajtényi földgázfúrótoronyból hétfőn kora hajnalban csaptak fel a többméteres lángok nagy mennyiségű gáz váratlan felszabadulása nyomán, épp amikor a védőszelepet akarták a torony tetején a helyére illeszteni — a katasztrófavédelmisek úgy döntöttek, a robbanásveszély elkerülése érdekében felügyelet alatt égni hagyják a gázt (amely így felemésztődik, és nem gyülemlik fel a levegőben), a toronytulajdonos lengyel cég pedig azonnal felvette a kapcsolatot a kőolaj- és földgázfúrótornyos tűzesetekre és különféle balesetekre szakosodott, kanadai SafetyBoss céggel — többek között az ő szaktudásuknak köszönhetően sikerült eloltani az 1991-ben, az öbölháború idején felgyújtott több kuvaiti kőolajtornyot is —, amelynek specialistái tegnap érkeztek a helyszínre, és megkezdték a bonyolult és több napig eltartó művelet tervének kidolgozását a tűzoltókkal közösen.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...