Megérkeztek a szakemberek
Utoljára módositva: 2017-12-20 08:26:04

Kedden délután Majtényba érkezett és átvette a műveleti irányítást az országos tűzoltóparancsnok, és megérkeztek a kanadai, angliai és holland specialisták is.

Továbbra is tűzoltósági felügyelet mellett lángol a nagymajtényi földgázfúrótorony — kedden délután a helyszínre érkezett és átvette a műveleti irányítást Daniel Dragne országos tűzoltóparancsnok, és kora este megérkeztek azok a kanadai, angliai és hollandiai szakemberek is, akikkel közösen végzik majd a bonyolult oltási és utóoltási műveleteket is. A lángok elfojtása speciális technikai és biztonsági előírásokat követel meg a műveleteket végzők testi épsége és bármiféle robbanásveszély elkerülése érdekében, ugyanakkor az égést felügyelő tűzoltók már tegnap speciális védőfelszerelést kaptak a rendkívül magas hőség ellen. Mint arról korábban már beszámoltunk, a nagymajtényi földgázfúrótoronyból hétfőn kora hajnalban csaptak fel a többméteres lángok nagy mennyiségű gáz váratlan felszabadulása nyomán, épp amikor a védőszelepet akarták a torony tetején a helyére illeszteni — a katasztrófavédelmisek úgy döntöttek, a robbanásveszély elkerülése érdekében felügyelet alatt égni hagyják a gázt (amely így felemésztődik, és nem gyülemlik fel a levegőben), a toronytulajdonos lengyel cég pedig azonnal felvette a kapcsolatot a kőolaj- és földgázfúrótornyos tűzesetekre és különféle balesetekre szakosodott, kanadai SafetyBoss céggel — többek között az ő szaktudásuknak köszönhetően sikerült eloltani az 1991-ben, az öbölháború idején felgyújtott több kuvaiti kőolajtornyot is —, amelynek specialistái tegnap érkeztek a helyszínre, és megkezdték a bonyolult és több napig eltartó művelet tervének kidolgozását a tűzoltókkal közösen.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...