Megérkeztek megyénkbe az óvodai fejlesztőcsomagok
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:36:36

A Magyar Sarok névre keresztelt egységcsomag a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tulajdona, melyet meghatározatlan időre használatba ad minden olyan óvodának, amelyben magyar tagozatos csoportok is működnek.

Megyénkben 95 óvodába fog eljutni ez a fejlesztőcsomag, amely 35 készségfejlesztő játékot, mesés- és mondókás könyvet tartalmaz. Mindez egy kis szekrény méretű polcra helyezhető ki, amely ugyancsak a csomag tartozéka. Az operatív átadás-átvétel biztosítása érdekében 3 helyszínen vehetik át az óvodák a csomagokat: a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban és a sárközi Petőfi Sándor Általános Iskolában. A körzetekhez tartozó óvodákat kiértesítették, az átvétel elindult, és remélhetőleg az új év kezdetével minden óvodába el fog jutni a csomag — tájékoztatta szerkesztőségünket Baranyai Tibor, az RMPSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke. A partiumi régió programindítója december 16-án, szombaton zajlott le az Óvodapedagógusok a gyermekközpontú óvodákban című konferencián, Nagyváradon. Az esemény az óvónők továbbképzéseinek első tájékoztató rendezvénye volt, ahol az érdekeltek minden olyan információnak a birtokába juthattak, ami óvodafejlesztés terén a közeljövőben a romániai magyar óvodákban várható. Megyénkből 18 résztvevő ismerkedett a program tervezetével, annak elemeivel: óvodák építése, állagmegújítások, kül- és beltéri fejlesztések, modern eszközök beszerzése és nem utolsósorban a szakmai fejlesztés. A konferencia egyik mozzanata a Magyar Sarok átadása a régióhoz tartozó megyék egy-egy óvodájának. Szatmár megyéből elsőként a nagykárolyi 1-es Számú Óvoda igazgatónője, Héb Ildikó vehette át a csomagot Baranyai Tibor megyei elnöktől Peller Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője jelenlétében. Az RMPSZ megyei elnöksége ezúton fejezi ki köszönetét a tanfelügyelőség munkatársainak, iskolák igazgatóinak, óvónőknek, akik cselekvően részt vállaltak a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program ezen eseményének megvalósításából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...