Megérkeztek megyénkbe az óvodai fejlesztőcsomagok
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:36:36

A Magyar Sarok névre keresztelt egységcsomag a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tulajdona, melyet meghatározatlan időre használatba ad minden olyan óvodának, amelyben magyar tagozatos csoportok is működnek.

Megyénkben 95 óvodába fog eljutni ez a fejlesztőcsomag, amely 35 készségfejlesztő játékot, mesés- és mondókás könyvet tartalmaz. Mindez egy kis szekrény méretű polcra helyezhető ki, amely ugyancsak a csomag tartozéka. Az operatív átadás-átvétel biztosítása érdekében 3 helyszínen vehetik át az óvodák a csomagokat: a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban és a sárközi Petőfi Sándor Általános Iskolában. A körzetekhez tartozó óvodákat kiértesítették, az átvétel elindult, és remélhetőleg az új év kezdetével minden óvodába el fog jutni a csomag — tájékoztatta szerkesztőségünket Baranyai Tibor, az RMPSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke. A partiumi régió programindítója december 16-án, szombaton zajlott le az Óvodapedagógusok a gyermekközpontú óvodákban című konferencián, Nagyváradon. Az esemény az óvónők továbbképzéseinek első tájékoztató rendezvénye volt, ahol az érdekeltek minden olyan információnak a birtokába juthattak, ami óvodafejlesztés terén a közeljövőben a romániai magyar óvodákban várható. Megyénkből 18 résztvevő ismerkedett a program tervezetével, annak elemeivel: óvodák építése, állagmegújítások, kül- és beltéri fejlesztések, modern eszközök beszerzése és nem utolsósorban a szakmai fejlesztés. A konferencia egyik mozzanata a Magyar Sarok átadása a régióhoz tartozó megyék egy-egy óvodájának. Szatmár megyéből elsőként a nagykárolyi 1-es Számú Óvoda igazgatónője, Héb Ildikó vehette át a csomagot Baranyai Tibor megyei elnöktől Peller Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője jelenlétében. Az RMPSZ megyei elnöksége ezúton fejezi ki köszönetét a tanfelügyelőség munkatársainak, iskolák igazgatóinak, óvónőknek, akik cselekvően részt vállaltak a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program ezen eseményének megvalósításából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...