Megérkeztek megyénkbe az óvodai fejlesztőcsomagok
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:36:36

A Magyar Sarok névre keresztelt egységcsomag a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tulajdona, melyet meghatározatlan időre használatba ad minden olyan óvodának, amelyben magyar tagozatos csoportok is működnek.

Megyénkben 95 óvodába fog eljutni ez a fejlesztőcsomag, amely 35 készségfejlesztő játékot, mesés- és mondókás könyvet tartalmaz. Mindez egy kis szekrény méretű polcra helyezhető ki, amely ugyancsak a csomag tartozéka. Az operatív átadás-átvétel biztosítása érdekében 3 helyszínen vehetik át az óvodák a csomagokat: a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban és a sárközi Petőfi Sándor Általános Iskolában. A körzetekhez tartozó óvodákat kiértesítették, az átvétel elindult, és remélhetőleg az új év kezdetével minden óvodába el fog jutni a csomag — tájékoztatta szerkesztőségünket Baranyai Tibor, az RMPSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke. A partiumi régió programindítója december 16-án, szombaton zajlott le az Óvodapedagógusok a gyermekközpontú óvodákban című konferencián, Nagyváradon. Az esemény az óvónők továbbképzéseinek első tájékoztató rendezvénye volt, ahol az érdekeltek minden olyan információnak a birtokába juthattak, ami óvodafejlesztés terén a közeljövőben a romániai magyar óvodákban várható. Megyénkből 18 résztvevő ismerkedett a program tervezetével, annak elemeivel: óvodák építése, állagmegújítások, kül- és beltéri fejlesztések, modern eszközök beszerzése és nem utolsósorban a szakmai fejlesztés. A konferencia egyik mozzanata a Magyar Sarok átadása a régióhoz tartozó megyék egy-egy óvodájának. Szatmár megyéből elsőként a nagykárolyi 1-es Számú Óvoda igazgatónője, Héb Ildikó vehette át a csomagot Baranyai Tibor megyei elnöktől Peller Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője jelenlétében. Az RMPSZ megyei elnöksége ezúton fejezi ki köszönetét a tanfelügyelőség munkatársainak, iskolák igazgatóinak, óvónőknek, akik cselekvően részt vállaltak a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program ezen eseményének megvalósításából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...