Megerősítette az EU Tanácsa Laura Codruţa Kövesi kinevezését
Utoljára módositva: 2019-10-14 17:28:55

Az Európai Unió Tanácsa megerősítette hétfőn Laura Codruţa Kövesi kinevezését az európai főügyészi tisztségbe, ám ezt még az Európai Parlamentnek (EP) is meg kell erősítenie – tájékoztatott hétfőn az EU Tanácsa.

Laura Codruţa Kövesi jelenleg a romániai főügyészség ügyésze. Korábban több vezető ügyészi tisztséget is betöltött, többek között a korrupcióellenes ügyészség vezetője is volt.

 

Ez idáig 22 tagállam csatlakozott az Európai Ügyészséghez (EPPO), amely 2020 végétől kezdi el tevékenységét. Az EU-ból hamarosan kilépő Egyesült Királyságon kívül öt uniós ország nem vesz részt az együttműködésben, azaz Svédország, Magyarország, Lengyelország, Írország és Dánia.

 

Az EPPO központi székhelye Luxemburgban lesz. Az intézményt a főügyész és az ügyészi kollégium irányítja majd, és hatáskörébe fog tartozni az uniós pénzügyi érdekeket sértő bűncselekmények (csalás, korrupció, pénzmosás, határokon átnyúló áfacsalás) kivizsgálása és az elkövetők büntetőeljárás alá vonása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...