Megfelelő magyar, nehéz román tételek
Utoljára módositva: 2014-06-24 17:23:35

Az országos szinten szervezett képességvizsga keretében hétfőn románból, tegnap pedig anyanyelvből vizsgáztak a nyolcadikosok.

Amint Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől megtudtuk, rendbontásról vagy puskázásról nem kaptak hírt, úgyhogy eddig minden az elvártak szerint halad. Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelő érdeklődésünkre elmondta: a magyar tételeket jónak ítélte, mindössze azt kifogásolta, hogy túlságosan sok volt a feladat két órára a gyerekeknek. Mint kifejtette, úgy volt összeállítva a feladatsor, hogy megteremtette a különbséget a közepesen, illetve a jól teljesítő diákok között, tehát lényegében megfelelt a követelményrendszernek. A román kapcsán elmondta, kollégái többsége arról számolt be, hogy nehezek voltak a feladatok még a román anyanyelvűek számára is, így a kisebbségi osztályokban végzőknek lehettek problémáik a tételekkel. Mint megtudtuk, eleve nem állt közel a gyerekekhez a téma, a kortárs író-olvasó találkozó sem, ami tovább nehezítette a gyerekek dolgát, főleg a románul nem kifejezetten jól tudókét. Ma matematikából vizsgáznak a nyolcadikosok, eredmények péntekre várhatóak, az esetleges óvásokat pedig a hétvége során bírálják el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...