Megfelelő magyar, nehéz román tételek
Utoljára módositva: 2014-06-24 17:23:35

Az országos szinten szervezett képességvizsga keretében hétfőn románból, tegnap pedig anyanyelvből vizsgáztak a nyolcadikosok.

Amint Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől megtudtuk, rendbontásról vagy puskázásról nem kaptak hírt, úgyhogy eddig minden az elvártak szerint halad. Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelő érdeklődésünkre elmondta: a magyar tételeket jónak ítélte, mindössze azt kifogásolta, hogy túlságosan sok volt a feladat két órára a gyerekeknek. Mint kifejtette, úgy volt összeállítva a feladatsor, hogy megteremtette a különbséget a közepesen, illetve a jól teljesítő diákok között, tehát lényegében megfelelt a követelményrendszernek. A román kapcsán elmondta, kollégái többsége arról számolt be, hogy nehezek voltak a feladatok még a román anyanyelvűek számára is, így a kisebbségi osztályokban végzőknek lehettek problémáik a tételekkel. Mint megtudtuk, eleve nem állt közel a gyerekekhez a téma, a kortárs író-olvasó találkozó sem, ami tovább nehezítette a gyerekek dolgát, főleg a románul nem kifejezetten jól tudókét. Ma matematikából vizsgáznak a nyolcadikosok, eredmények péntekre várhatóak, az esetleges óvásokat pedig a hétvége során bírálják el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...