Megfelelő magyar, nehéz román tételek
Utoljára módositva: 2014-06-24 17:23:35

Az országos szinten szervezett képességvizsga keretében hétfőn románból, tegnap pedig anyanyelvből vizsgáztak a nyolcadikosok.

Amint Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől megtudtuk, rendbontásról vagy puskázásról nem kaptak hírt, úgyhogy eddig minden az elvártak szerint halad. Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelő érdeklődésünkre elmondta: a magyar tételeket jónak ítélte, mindössze azt kifogásolta, hogy túlságosan sok volt a feladat két órára a gyerekeknek. Mint kifejtette, úgy volt összeállítva a feladatsor, hogy megteremtette a különbséget a közepesen, illetve a jól teljesítő diákok között, tehát lényegében megfelelt a követelményrendszernek. A román kapcsán elmondta, kollégái többsége arról számolt be, hogy nehezek voltak a feladatok még a román anyanyelvűek számára is, így a kisebbségi osztályokban végzőknek lehettek problémáik a tételekkel. Mint megtudtuk, eleve nem állt közel a gyerekekhez a téma, a kortárs író-olvasó találkozó sem, ami tovább nehezítette a gyerekek dolgát, főleg a románul nem kifejezetten jól tudókét. Ma matematikából vizsgáznak a nyolcadikosok, eredmények péntekre várhatóak, az esetleges óvásokat pedig a hétvége során bírálják el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...