Megfelelő magyar, nehéz román tételek
Utoljára módositva: 2014-06-24 17:23:35

Az országos szinten szervezett képességvizsga keretében hétfőn románból, tegnap pedig anyanyelvből vizsgáztak a nyolcadikosok.

Amint Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől megtudtuk, rendbontásról vagy puskázásról nem kaptak hírt, úgyhogy eddig minden az elvártak szerint halad. Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelő érdeklődésünkre elmondta: a magyar tételeket jónak ítélte, mindössze azt kifogásolta, hogy túlságosan sok volt a feladat két órára a gyerekeknek. Mint kifejtette, úgy volt összeállítva a feladatsor, hogy megteremtette a különbséget a közepesen, illetve a jól teljesítő diákok között, tehát lényegében megfelelt a követelményrendszernek. A román kapcsán elmondta, kollégái többsége arról számolt be, hogy nehezek voltak a feladatok még a román anyanyelvűek számára is, így a kisebbségi osztályokban végzőknek lehettek problémáik a tételekkel. Mint megtudtuk, eleve nem állt közel a gyerekekhez a téma, a kortárs író-olvasó találkozó sem, ami tovább nehezítette a gyerekek dolgát, főleg a románul nem kifejezetten jól tudókét. Ma matematikából vizsgáznak a nyolcadikosok, eredmények péntekre várhatóak, az esetleges óvásokat pedig a hétvége során bírálják el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...