Meghalt a Youtube-sztárrá vált hajléktalan zongorista
Utoljára módositva: 2018-03-08 16:01:05

Ryan Arcand 30 évig élt az utcán a kanadai Edmonton városában. 46 éves korában halt meg a múlt héten. Alkoholizmussal, mentális problémákkal és a hajléktalansággal küzdött hosszú éveken át – írja a BBC News.

 

A híressé vált 2014-es videón, amelyet több mint 11 milióan láttak, egy saját szerzeményét játszotta el egy utcai zongorán. Egy nő lett figyelmes a tehetséges utcai zenészre, és felvette a játékát. Ryan Arcand állami gondozottként nevelkedett. Az egyik intézményben talált rá egy zongorára, és mint mondta egy interjúban, azonnal szerelmes lett a hangszerbe. A televízióból és filmekből hallás után tanult meg dallamokat, és később elkezdett saját dalokat írni.

 

Edmontonban játszott templomokban, kórházakban, és az egyik helyi téren. A híressé vált saját szerzeményének a “The beginning” azaz “A kezdet” címet adta.

 

A videó végül segített neki, hogy szállást találjon. Az őt felvevő hölgy pedig a felvételért beérkező nézettség után járó pénzt egy zongorára költötte, amit neki ajándékozott. Ryan szállójának előcsarnokába helyezték el a hangszert, így a férfi mindennap tudott játszani.

 

Ryan az elkövetkezdendő években azonban az utca, a szállások, a kórházak, és a börtön közt kavargott. Azt is megtiltották neki, hogy az edmontoni téren játszhasson, mivel egyszer nyitott sörösüvegekkel kapták rajta. Ezután a helyi sajtónak adott interjúiban arról beszélt, hogy elvesztette a reményt, és inni kezdett, ami tudja, hogy nem jó, de nem tudja, mi mást tudna tenni, a zenei álmai is eltűnni látszanak. A helyi plébános elmondta, hogy mikor a legrosszabb pillanataiban beszélt Ryannel, még akkor is volt hite. A családja a hétvégén temeti el őt egy edmontoni temetőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...