Meghalt egy másfél éves gyerek a sürgősségin
Utoljára módositva: 2018-01-11 17:45:09

Sajnálatos eset történt csütörtökön a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán, ugyanis egy felsőboldádi illetőségű másfél éves gyerek eddig tisztázatlan körülmények között elhunyt.

A kórház sajtóosztályán megtudtuk, hogy a gyermeket január 10-én 22.25 órakor szállították a mentőszolgálat munkatársai a sürgősségre, ahol a kivizsgálást követően agyhártyagyulladásra vagy himlőre gyanakodtak. Mivel a gyerek általános állapota jó volt, az orvos és a család döntése értelmében hazatérhetett otthonába. Január 11-én reggel a gyerek állapota rosszabbodott, így 5.51 órakor a mentőszolgálat munkatársai ismét beszállították a sürgősségre, ahol ismét megvizsgálták, s állapota nem bizonyult súlyosnak. Mivel légzési nehézségei voltak, a szatmári szakemberek kérték a gyerek Kolozsvárra szállítását. A kolozsvári egészségügyi intézmény munkatársaitól pozitív visszajelzést kaptak, így előállt az orvossal kiszálló mentőegység, hogy a gyereket átszállítsák Kolozsvárra. A kolozsvári sürgősségen szolgálatot teljesítő orvos javaslatára a csecsemőt intubálták és katétert vezettek be, hogy ezzel is segítsék a légzést. Ekkor azonban rosszabbra fordult a gyerek állapota, leállt a szíve és már nem tudták újraéleszteni. Az esetről értesítették a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóságot, ugyanakkor létrehozták a haláleset kivizsgálást vizsgáló bizottságot, melynek irányítása alatt ma megtörténik a boncolás, s annak eredményeként belső vizsgálatot is elindítanak, hogy kiderüljön, történt-e orvosi műhiba vagy sem.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...