Meghalt egy másfél éves gyerek a sürgősségin
Utoljára módositva: 2018-01-11 17:45:09

Sajnálatos eset történt csütörtökön a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán, ugyanis egy felsőboldádi illetőségű másfél éves gyerek eddig tisztázatlan körülmények között elhunyt.

A kórház sajtóosztályán megtudtuk, hogy a gyermeket január 10-én 22.25 órakor szállították a mentőszolgálat munkatársai a sürgősségre, ahol a kivizsgálást követően agyhártyagyulladásra vagy himlőre gyanakodtak. Mivel a gyerek általános állapota jó volt, az orvos és a család döntése értelmében hazatérhetett otthonába. Január 11-én reggel a gyerek állapota rosszabbodott, így 5.51 órakor a mentőszolgálat munkatársai ismét beszállították a sürgősségre, ahol ismét megvizsgálták, s állapota nem bizonyult súlyosnak. Mivel légzési nehézségei voltak, a szatmári szakemberek kérték a gyerek Kolozsvárra szállítását. A kolozsvári egészségügyi intézmény munkatársaitól pozitív visszajelzést kaptak, így előállt az orvossal kiszálló mentőegység, hogy a gyereket átszállítsák Kolozsvárra. A kolozsvári sürgősségen szolgálatot teljesítő orvos javaslatára a csecsemőt intubálták és katétert vezettek be, hogy ezzel is segítsék a légzést. Ekkor azonban rosszabbra fordult a gyerek állapota, leállt a szíve és már nem tudták újraéleszteni. Az esetről értesítették a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóságot, ugyanakkor létrehozták a haláleset kivizsgálást vizsgáló bizottságot, melynek irányítása alatt ma megtörténik a boncolás, s annak eredményeként belső vizsgálatot is elindítanak, hogy kiderüljön, történt-e orvosi műhiba vagy sem.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...