Meghalt egy másfél éves gyerek a sürgősségin
Utoljára módositva: 2018-01-11 17:45:09

Sajnálatos eset történt csütörtökön a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán, ugyanis egy felsőboldádi illetőségű másfél éves gyerek eddig tisztázatlan körülmények között elhunyt.

A kórház sajtóosztályán megtudtuk, hogy a gyermeket január 10-én 22.25 órakor szállították a mentőszolgálat munkatársai a sürgősségre, ahol a kivizsgálást követően agyhártyagyulladásra vagy himlőre gyanakodtak. Mivel a gyerek általános állapota jó volt, az orvos és a család döntése értelmében hazatérhetett otthonába. Január 11-én reggel a gyerek állapota rosszabbodott, így 5.51 órakor a mentőszolgálat munkatársai ismét beszállították a sürgősségre, ahol ismét megvizsgálták, s állapota nem bizonyult súlyosnak. Mivel légzési nehézségei voltak, a szatmári szakemberek kérték a gyerek Kolozsvárra szállítását. A kolozsvári egészségügyi intézmény munkatársaitól pozitív visszajelzést kaptak, így előállt az orvossal kiszálló mentőegység, hogy a gyereket átszállítsák Kolozsvárra. A kolozsvári sürgősségen szolgálatot teljesítő orvos javaslatára a csecsemőt intubálták és katétert vezettek be, hogy ezzel is segítsék a légzést. Ekkor azonban rosszabbra fordult a gyerek állapota, leállt a szíve és már nem tudták újraéleszteni. Az esetről értesítették a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóságot, ugyanakkor létrehozták a haláleset kivizsgálást vizsgáló bizottságot, melynek irányítása alatt ma megtörténik a boncolás, s annak eredményeként belső vizsgálatot is elindítanak, hogy kiderüljön, történt-e orvosi műhiba vagy sem.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:20
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...