Meghalt egy újszülött, vizsgálódnak az ügyben
Utoljára módositva: 2017-10-13 12:35:54

A Kanal D és Digi 24 országos tévécsatornákon jelent meg egy avasfelsőfalui házaspár története, akik múlt héten elvesztették a babájukat, aki halva született.

A család orvosi műhibára gyanakszik, és ügyvédet fogadott, aki feljelentést tesz a kezelőorvos ellen a Szatmár Megyei Orvosi Kamaránál, illetve az ügyészségen is panaszt emelnek. Állításuk szerint a gyermek normálisan fejlődött az anyaméhben, semmilyen fejlődésbeli problémája nem volt, azonban két napig tartották az anyukát a kórházba beutalva anélkül, hogy császármetszéssel segítették volna világra a kislányt. A halál pontos okának megállapítása érdekében kórbonctani vizsgálatot végeznek, melynek eredménye egy hónapon belül készül el. Az országos hírverés után az Avasfelsőfalui Városi Kórház vezetősége közleményt adott ki az esettel kapcsolatosan: „V. S. R. pácienst október 4-én 21.55 órakor utalták be a szülészet-nőgyógyászati osztályra. A diagnózis szerint a várandóság 39. hetében levő kismama erős fájdalmakra és összehúzódásokra panaszkodott, a magzatról annyit írtak, hogy életben van. A nő szülész orvosát, dr. Murgea Alexandrut 22 órakor behívták otthonából, hogy vizsgálja meg a beutalt személyt. Az orvos megvizsgálta a pácienst, majd görcsoldót adtak neki, melytől megszűntek az összehúzódások. Október 5-én 10 órakor vért vettek a várandós nőtől laborvizsgálat céljából, ugyanakkor a magzat szívritmusát is monitorizálták. Minden eredmény a normál határértékek között volt. Az október 5-i vizsgálatot követően az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy még nem kezdődött el a vajúdási időszak. Ezen a napon csak vitaminokat kapott a páciens, mivel már nem voltak összehúzódásai. Október 5-én a kismama kezelőorvosa 22 órakor saját indíttatásból bement a kórházba megvizsgálni páciensét, és ekkor még minden rendben volt, enyhe alhasi fájdalmakra panaszkodott. A kezelőorvos elrendelte, hogy adjanak görcsoldót a várandós asszonynak, ha nem szűnik meg a fájdalom. Ezt követően 23.10 órakor dr. Murgea Alexandrut felhívta az ügyeletes asszisztensnő, mivel elindult a szülés, erős fájdalmakra, összehúzódásokra panaszkodott a kismama, aki hányt is. Az orvos kórházba érkezésééig az asszisztensnő monitorizálta a magzat szívhangját. Az orvos azt tapasztalta, hogy a gyerek szívhangja ingadozó volt, ezért az orvosi protokoll szerint vitamint és oxigént adtak a kismamának. 23.40 órakor, azt figyelembe véve, hogy a magzat állapota nem javult, dr. Murgea Alexandru úgy döntött, hogy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba küldi a várandós nőt, mivel az avasfelsőfalui kórházban nem tudták elvégezni a császármetszést.

A kórház vezetősége kihangsúlyozza, hogy csak két aneszteziológus szakorvos dolgozik az egészségügyi intézményben, akik csak a normál munkaidőben elvégzendő beavatkozások idején vehetők igénybe, nincs ügyelet ezen szakorvosok körében.

A kórház úgy véli, hogy dr. Murgea Alexandru az érvényben levő jogszabályok alapján járt el, ugyanakkor együttérez a bánatos családdal.”

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivője, Constantin Demian azt nyilatkozta, hogy a szóban forgó kismama 10–12 perccel azután, hogy a szülőszobába került, egy halott csecsemőt hozott világra.

Az avasfelsőfalui szakorvosok megítélése szerint a halva született kislány, bár látszólag normálisan fejlődött, szívműködésbeli problémával rendelkezett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...