Meghalt egy újszülött, vizsgálódnak az ügyben
Utoljára módositva: 2017-10-13 12:35:54

A Kanal D és Digi 24 országos tévécsatornákon jelent meg egy avasfelsőfalui házaspár története, akik múlt héten elvesztették a babájukat, aki halva született.

A család orvosi műhibára gyanakszik, és ügyvédet fogadott, aki feljelentést tesz a kezelőorvos ellen a Szatmár Megyei Orvosi Kamaránál, illetve az ügyészségen is panaszt emelnek. Állításuk szerint a gyermek normálisan fejlődött az anyaméhben, semmilyen fejlődésbeli problémája nem volt, azonban két napig tartották az anyukát a kórházba beutalva anélkül, hogy császármetszéssel segítették volna világra a kislányt. A halál pontos okának megállapítása érdekében kórbonctani vizsgálatot végeznek, melynek eredménye egy hónapon belül készül el. Az országos hírverés után az Avasfelsőfalui Városi Kórház vezetősége közleményt adott ki az esettel kapcsolatosan: „V. S. R. pácienst október 4-én 21.55 órakor utalták be a szülészet-nőgyógyászati osztályra. A diagnózis szerint a várandóság 39. hetében levő kismama erős fájdalmakra és összehúzódásokra panaszkodott, a magzatról annyit írtak, hogy életben van. A nő szülész orvosát, dr. Murgea Alexandrut 22 órakor behívták otthonából, hogy vizsgálja meg a beutalt személyt. Az orvos megvizsgálta a pácienst, majd görcsoldót adtak neki, melytől megszűntek az összehúzódások. Október 5-én 10 órakor vért vettek a várandós nőtől laborvizsgálat céljából, ugyanakkor a magzat szívritmusát is monitorizálták. Minden eredmény a normál határértékek között volt. Az október 5-i vizsgálatot követően az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy még nem kezdődött el a vajúdási időszak. Ezen a napon csak vitaminokat kapott a páciens, mivel már nem voltak összehúzódásai. Október 5-én a kismama kezelőorvosa 22 órakor saját indíttatásból bement a kórházba megvizsgálni páciensét, és ekkor még minden rendben volt, enyhe alhasi fájdalmakra panaszkodott. A kezelőorvos elrendelte, hogy adjanak görcsoldót a várandós asszonynak, ha nem szűnik meg a fájdalom. Ezt követően 23.10 órakor dr. Murgea Alexandrut felhívta az ügyeletes asszisztensnő, mivel elindult a szülés, erős fájdalmakra, összehúzódásokra panaszkodott a kismama, aki hányt is. Az orvos kórházba érkezésééig az asszisztensnő monitorizálta a magzat szívhangját. Az orvos azt tapasztalta, hogy a gyerek szívhangja ingadozó volt, ezért az orvosi protokoll szerint vitamint és oxigént adtak a kismamának. 23.40 órakor, azt figyelembe véve, hogy a magzat állapota nem javult, dr. Murgea Alexandru úgy döntött, hogy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba küldi a várandós nőt, mivel az avasfelsőfalui kórházban nem tudták elvégezni a császármetszést.

A kórház vezetősége kihangsúlyozza, hogy csak két aneszteziológus szakorvos dolgozik az egészségügyi intézményben, akik csak a normál munkaidőben elvégzendő beavatkozások idején vehetők igénybe, nincs ügyelet ezen szakorvosok körében.

A kórház úgy véli, hogy dr. Murgea Alexandru az érvényben levő jogszabályok alapján járt el, ugyanakkor együttérez a bánatos családdal.”

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivője, Constantin Demian azt nyilatkozta, hogy a szóban forgó kismama 10–12 perccel azután, hogy a szülőszobába került, egy halott csecsemőt hozott világra.

Az avasfelsőfalui szakorvosok megítélése szerint a halva született kislány, bár látszólag normálisan fejlődött, szívműködésbeli problémával rendelkezett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...