×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON

Meghalt közúti balesetben a 11 éves Dâmboviţa megyei lány meggyilkolásával gyanúsított holland férfi

2019.09.23 - 19:19
Megosztas :
 • Meghalt közúti balesetben a 11 éves Dâmboviţa megyei lány meggyilkolásával gyanúsított holland férfi

  Meghalt közúti balesetben, Hollandiában az a holland állampolgár, akit a Dâmboviţa megyei 11 éves Mihaela-Adriana Fieraru meggyilkolásával gyanúsítanak, nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek a román rendőrségből származó hivatalos források.

   

  Liviu Vasilescu, a Román Rendőr-főkapitányság (IGPR) vezetője hétfőn azt nyilatkozta, hogy az ügy fő gyanúsítottja, a holland állampolgár korábban szexuális és erőszakos bűncselekményeket követett el hazájában.

   

  'Már szombat este felvettük a kapcsolatot a holland hatóságokkal, akik tájékoztattak, hogy a férfiről már tudomásuk volt szexuális és más típusú erőszakos cselekmények elkövetése, illetve ittas vezetés miatt ' - nyilatkozta Liviu Vasilescu az IGPR székhelyén.

   

  A rendőrfőkapitány elmesélte, hogy péntek este, miután az áldozat testvére értesítette a hatóságokat, azonnal elkezdték a keresést és a rendőrségi nyomozást.

   

  'Minden biztonsági kamera felvételeit megvizsgáltuk a környéken, nemcsak a községben levőkét, hanem a környező településeken és más területeken levőkét is, beleértve a magánszemélyek kameráinak felvételeit is. Tehát nagyon nagy mennyiségű felvételt dolgoztunk fel és több gépkocsit is gyanúsnak minősítettünk. Szombat este 7 óra körül azonosítottunk egy VW Tiguant, amelyről kiderült, hogy bérelt autó és egy holland állampolgár kölcsönözte ki. Akkor a holland állampolgár már Hollandiában, vagy repülőn volt Hollandia felé. A holland hatóságokkal 19 óra 50 perckor vettük fel a kapcsolatot, amikor a férfi Amszterdamban volt' - magyarázta Vasilescu.

   

  A rendőrfőkapitány szerint a holland állampolgár beismerte, hogy Romániában járt turistaként.

   

  A nap folyamán korábban a legfőbb ügyészség bejelentette, hogy az ügy bonyolultsága miatt átvette a vasárnap holtan megtalált, Dâmboviţa megyei 11 éves kislány ügyét, aki pénteken, az iskolai órák után tűnt el.

   

  'Figyelembe véve az ügy bonyolultságát, a legfelsőbb ügyézség átvette Mihaela-Adriana Fieraru, a Dâmboviţa megyei Gura Şuţii településről származó lány meggyilkolásának ügyét' - tájékoztatott a legfőbb ügyészség az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményében.

   

  Matei Georgeta Camelia, a Dâmboviţa megyei törvényszék ügyészségének szóvivője pedig elmondtga, a lány erőszakos halállal halt meg, de az esetleges szexuális erőszak nyomait a laboratóriumi elemzések után tudják majd igazolni.

  AGERPRES/(RO - szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

  Cookie