Meghalt közúti balesetben a 11 éves Dâmboviţa megyei lány meggyilkolásával gyanúsított holland férfi
Utoljára módositva: 2019-09-23 20:22:30

Meghalt közúti balesetben, Hollandiában az a holland állampolgár, akit a Dâmboviţa megyei 11 éves Mihaela-Adriana Fieraru meggyilkolásával gyanúsítanak, nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek a román rendőrségből származó hivatalos források.

 

Liviu Vasilescu, a Román Rendőr-főkapitányság (IGPR) vezetője hétfőn azt nyilatkozta, hogy az ügy fő gyanúsítottja, a holland állampolgár korábban szexuális és erőszakos bűncselekményeket követett el hazájában.

 

‘Már szombat este felvettük a kapcsolatot a holland hatóságokkal, akik tájékoztattak, hogy a férfiről már tudomásuk volt szexuális és más típusú erőszakos cselekmények elkövetése, illetve ittas vezetés miatt ‘ – nyilatkozta Liviu Vasilescu az IGPR székhelyén.

 

A rendőrfőkapitány elmesélte, hogy péntek este, miután az áldozat testvére értesítette a hatóságokat, azonnal elkezdték a keresést és a rendőrségi nyomozást.

 

‘Minden biztonsági kamera felvételeit megvizsgáltuk a környéken, nemcsak a községben levőkét, hanem a környező településeken és más területeken levőkét is, beleértve a magánszemélyek kameráinak felvételeit is. Tehát nagyon nagy mennyiségű felvételt dolgoztunk fel és több gépkocsit is gyanúsnak minősítettünk. Szombat este 7 óra körül azonosítottunk egy VW Tiguant, amelyről kiderült, hogy bérelt autó és egy holland állampolgár kölcsönözte ki. Akkor a holland állampolgár már Hollandiában, vagy repülőn volt Hollandia felé. A holland hatóságokkal 19 óra 50 perckor vettük fel a kapcsolatot, amikor a férfi Amszterdamban volt’ – magyarázta Vasilescu.

 

A rendőrfőkapitány szerint a holland állampolgár beismerte, hogy Romániában járt turistaként.

 

A nap folyamán korábban a legfőbb ügyészség bejelentette, hogy az ügy bonyolultsága miatt átvette a vasárnap holtan megtalált, Dâmboviţa megyei 11 éves kislány ügyét, aki pénteken, az iskolai órák után tűnt el.

 

‘Figyelembe véve az ügy bonyolultságát, a legfelsőbb ügyézség átvette Mihaela-Adriana Fieraru, a Dâmboviţa megyei Gura Şuţii településről származó lány meggyilkolásának ügyét’ – tájékoztatott a legfőbb ügyészség az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményében.

 

Matei Georgeta Camelia, a Dâmboviţa megyei törvényszék ügyészségének szóvivője pedig elmondtga, a lány erőszakos halállal halt meg, de az esetleges szexuális erőszak nyomait a laboratóriumi elemzések után tudják majd igazolni.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...