Meghalt közúti balesetben a 11 éves Dâmboviţa megyei lány meggyilkolásával gyanúsított holland férfi
Utoljára módositva: 2019-09-23 20:22:30

Meghalt közúti balesetben, Hollandiában az a holland állampolgár, akit a Dâmboviţa megyei 11 éves Mihaela-Adriana Fieraru meggyilkolásával gyanúsítanak, nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek a román rendőrségből származó hivatalos források.

 

Liviu Vasilescu, a Román Rendőr-főkapitányság (IGPR) vezetője hétfőn azt nyilatkozta, hogy az ügy fő gyanúsítottja, a holland állampolgár korábban szexuális és erőszakos bűncselekményeket követett el hazájában.

 

‘Már szombat este felvettük a kapcsolatot a holland hatóságokkal, akik tájékoztattak, hogy a férfiről már tudomásuk volt szexuális és más típusú erőszakos cselekmények elkövetése, illetve ittas vezetés miatt ‘ – nyilatkozta Liviu Vasilescu az IGPR székhelyén.

 

A rendőrfőkapitány elmesélte, hogy péntek este, miután az áldozat testvére értesítette a hatóságokat, azonnal elkezdték a keresést és a rendőrségi nyomozást.

 

‘Minden biztonsági kamera felvételeit megvizsgáltuk a környéken, nemcsak a községben levőkét, hanem a környező településeken és más területeken levőkét is, beleértve a magánszemélyek kameráinak felvételeit is. Tehát nagyon nagy mennyiségű felvételt dolgoztunk fel és több gépkocsit is gyanúsnak minősítettünk. Szombat este 7 óra körül azonosítottunk egy VW Tiguant, amelyről kiderült, hogy bérelt autó és egy holland állampolgár kölcsönözte ki. Akkor a holland állampolgár már Hollandiában, vagy repülőn volt Hollandia felé. A holland hatóságokkal 19 óra 50 perckor vettük fel a kapcsolatot, amikor a férfi Amszterdamban volt’ – magyarázta Vasilescu.

 

A rendőrfőkapitány szerint a holland állampolgár beismerte, hogy Romániában járt turistaként.

 

A nap folyamán korábban a legfőbb ügyészség bejelentette, hogy az ügy bonyolultsága miatt átvette a vasárnap holtan megtalált, Dâmboviţa megyei 11 éves kislány ügyét, aki pénteken, az iskolai órák után tűnt el.

 

‘Figyelembe véve az ügy bonyolultságát, a legfelsőbb ügyézség átvette Mihaela-Adriana Fieraru, a Dâmboviţa megyei Gura Şuţii településről származó lány meggyilkolásának ügyét’ – tájékoztatott a legfőbb ügyészség az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményében.

 

Matei Georgeta Camelia, a Dâmboviţa megyei törvényszék ügyészségének szóvivője pedig elmondtga, a lány erőszakos halállal halt meg, de az esetleges szexuális erőszak nyomait a laboratóriumi elemzések után tudják majd igazolni.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...