Megint kisiklott a kisnyomtávú szerelvény egyik kocsija
Utoljára módositva: 2019-08-16 16:32:47

Kisiklott pénteken a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) egyik kocsija, egy utas sem sérült meg, jelentette ki Dan Benga, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat igazgatója.

Benga elmondása szerint a vasúti kocsi a sétaút 8. kilométerénél siklott ki, a balesetet a 112-es segélyhívószámon jelentették.

A hegyimentők vezetője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a helyszínre kiérkező kollégái megállapították, hogy nincsenek sérült személyek.

‘A kollégák által elküldött helyszíni fotókon nagyszámú turista álldogál a vonat mellett. (…) Úgy tűnik, hogy a kisiklott vagonnak komoly műszaki problémái vannak’ – mondta Dan Benga.

A helyszínre a visói tűzoltóalakulat egy csapata és a mentősök is kiszálltak.

Dan Bucă, a Máramaros megyei prefektusi hivatal szóvivője elmondta, a kisiklott vasúti kocsit áthúzták egy mellékvágányra.

‘Kivizsgálás indul annak megállapítására, hogy mi történt. (…) A jelenlegi sétaútra 280 jegyet adtak el, a kisiklott vagonban 46 személy ült. Senki nem sérült meg’ – hangsúlyozta Dan Bucă.

Ez rövid időn belül immár a második incidens: szombaton a mokanyica mozdonya siklott ki, magával rántva az első kocsit is. Akkor 12 turista enyhébb sérüléseket szenvedett. Az akkori sétaúton 340 utas ült a 11 vagonban.

A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...