Mégis lesz ökölvívó olimpiai központ Szatmáron?
Utoljára módositva: 2016-11-22 13:18:16

Januárban Szatmárnémetibe látogat Vasile Câtea, a Román Ökölvívó-szövetség (FRB) elnöke, akik helyet kapott a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) vezetőségében is.

Így kettős minőségben jön majd a szatmári megyeszékhelyre, ugyanis a látogatás fő célja, hogy felmérje a terepet a létesítendő olimpiai felkészítő központnak. Erről Florin Mulcuțan, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület (AJB) főtitkára számolt be kedden egy sajtótájékoztató keretében.

A szatmári utánpótlás-nevelő központ létesítésének az ötlete már tavaly is felmerült, az év elején pedig a COSR kirendelt egy felmérőbizottságot is. Azután viszont semmi előrelépés nem történ az ügyben, így az AJB feladta a reményét annak, hogy Szatmáron egy országos felkészítő központot létesíthessenek. A COSR múlt héten megválasztott új vezetőségénél viszont ismét napirendre került az ügy, Câtea pedig bejelentkezett egy látogatásra. „Már teljesen lemondtunk erről a tervről, hiszen semmilyen visszajelzést nem kaptunk az előző terepszemle után. Őszintén, meglepet, hogy ismét szoba kerültünk, de nagyon örülök annak, hogy nem feledkeztek meg rólunk. Bízom benne, hogy a helyi önkormányzat továbbra is pártolja kezdeményezésünket és hamarosan megnyílik Szatmáron Románia egyik legfontosabb utánpótlás-nevelő központja” — mondta Mulcuțan.

Verseny

December 3-án és 4-én rendezik Érkáváson a Căuașului Kupa ökölvívótorna harmadik kiírását, amelyre idén tizennégy hazai egyesület sportolóit várják — tájékoztatott a főszervező Florin Mulcuțan, az Érkávási Olimpia boksz szakosztályának az elnöke. „Sajnos idén szűkebb a költségvetésünk, ezért külföldi klubokat nem tudtunk meghívni, de minden képen tovább szeretnénk vinni a hagyományt” — tette hozzá Mulcuțan, aki hangsúlyozta, az idei verseny szervezésében nagy segítséget nyújtott többek között Gindele Tibor, a nagykárolyi Simion Bărnuțiu Technológiai Líceum igazgatója, illetve Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...