Megjárhatják a pártot váltó politikusok
Utoljára módositva: 2014-11-02 07:37:22

Elveszíthetik mandátumukat azok a pártváltók, akik nem voltak körültekintőek. A zilahi városi tanácsból két képviselőt már kizártak, mivel a nem létező PLR-hez akartak csatlakozni.

Romeo Nicoară

Kellemetlen meglepetésben lehet részük azoknak a pártot váltott vezetőknek (polgármestereknek, alpolgármestereknek, valamint községi, városi és megyei tanácsosoknak), akik a Tăriceanu-párthoz akartak csatlakozni és nem jártak el kellő körültekintéssel, a Liberális Reform Párt (PLR) ugyanis hivatalosan még nem létezik. A zilahi tanács két tagja már megjárta, esetükben ugyanis az önkormányzati jegyző egy beadvány nyomán úgy ítélte meg, hogy jelen pillanatban nem képviselnek egyetlen politikai formációt sem, így nem jogosultak a tanácsosi mandátumra. Amint arról több ízben beszámoltunk, egy kormányrendelet értelmében szeptember elejétől október közepéig adott volt a lehetőség a helyi választott vezetők számára a pártváltásra oly módon, hogy ne veszítsék el tisztségeiket. Szatmár megyében az említett időszakban több mint 120-an mondtak búcsút pártjaiknak. Közülük 43-an iratkoztak át a kormányzó Szociáldemokrata Pártba (PSD) és több mint 70-en a PSD szatellitpártjaként számon tartott, Călin Popescu Tăriceanu volt miniszterelnök neve által fémjelzett Liberális Reform Pártba (PLR). Utóbbihoz csatlakozott — legalábbis a nyilatkozatok szintjén — Adrian Ştef megyei tanácselnök is. A PLR-t egyébként oly módon kívánták létrehozni, hogy átnevezik a már létező Nemzeti Környezetvédő Pártot (Partidul National al Mediului – PNM), a névmódosításra vonatkozó indítványt azonban a hatóságok elutasították. Egyes értelmezések szerint azok jártak jól, akik a pártok hivatalos jegyzékében szereplő PNM-et jelölték meg, hisz esetükben jogszerűnek minősül az átállás A szóban forgó két zilahi képviselő egyébként az önkormányzati jegyzőnél iktatott értesítőjében azt tüntette fel, hogy az alakulat, melynek soraiba átülnek, a „PLR, volt PNM”. A Friss Újság  érdeklődésére a legtöbb tagot vesztett Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei elnöke, Romeo Nicoară úgy nyilatkozott, hogy hamarosan kézhez kapják a távozott tagjaik által előterjesztett értesítőket a prefektúrától, így tiszta képet alkothatnak arról, hogy hányadán állnak. Mint kifejtette, látniuk kell, ki pontosan mit jelölt be opcióként, és ha úgy látják, hogy támadható a pártváltók döntése, megkísérlik az alakulatukhoz hűséges emberekkel pótolni azokat, akik faképnél hagyták őket.

Babos Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...