Megkezdődött a román parlamentben a következő Orban-kormány miniszterjelöltjeinek meghallgatása
Utoljára módositva: 2020-02-18 09:06:03

Megkezdődött hétfőn a román parlamentben a következő, de változatlan összetételű Orban-kormány miniszterjelöltjeinek háromnaposra tervezett meghallgatása. A szakbizottságokban több miniszterjelölt elutasító véleményezést kapott.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányának újbóli beiktatásáról szóló parlamenti szavazást várhatóan február 24-én tartják.
Február 5-én bukott meg a Ludovic Orban vezette kisebbségi liberális kormány, majd Klaus Iohannis elnök ismét őt bízta meg kormányalakítással. Az elnök és a liberálisok előrehozott parlamenti választást akarnak előidézni, ezért Iohannis abban a reményben bízta meg Orbant, hogy egy esetleges elutasító szavazás során közelebb kerülnek az előrehozott választáshoz. Az elnök azt követően oszlathatja fel ugyanis a parlamentet és írhatnak ki előrehozott választást, ha előbb jövő hétfőn, majd utána az elnök második miniszterelnök-jelöltjének kabinetjét is elutasítja a törvényhozói testület.
Ludovic Orban ugyanazokat a minisztereket javasolta a kormányba, akik november óta eddig is vezették a szaktárcákat. A miniszterelnök-jelölt kifejtette: miniszterei elsősorban arról beszélnek a meghallgatáson, mit tettek az elmúlt hónapokban, hogy helyrehozzák a szociáldemokrata kormányok által elkövetett igazságtalanságokat és hibákat. Orban szerint a szociáldemokrata törvényhozóknak nincs erkölcsi alapjuk véleményt mondani a miniszterjelöltekről.
A hétfői meghallgatáson Costel Alexe környezetvédelmi, Florn Citu pénzügyminiszter-jelölt és Marcel Vela belügyminiszter-jelölt kaptak elutasító véleményezést, a védelmi tárca vezetésére javasolt Ionel Ciuca kinevezését támogatta az illetékes szakbizottság. A szakbizottsági szavazás azonban csak konzultatív jellegű.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...