Megkezdődött a Véndiák-találkozó
Utoljára módositva: 2014-07-11 20:41:04

A Consonantia Trió koncertjével kezdődött el pénteken a XXIII. Véndiák-találkozó Szatmárnémetiben. 19 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő köszöntötte a véndiákokat, majd megkoszorúzták az In Memoriam-táblát és kitüntették az iskola nyugdíjas igazgatóit. DiákSzínPad címmel szerveztek találkozót az iskolában működött színjátszók számára, a kerekasztal-beszélgetés moderátora Nagy Gyula tanár volt. Ma 11 órától a Református Gimnázium udvarán folytatódik a rendezvény. A megnyitót követően felvonulnak az érettségi találkozós véndiákok, felszalagozzák a zászlókat, átadják a díjakat, a tornateremben megnyílik három kiállítás és bemutatnak négy könyvet. 19 órától a szórakozásé lesz a főszerep.

Megemlékezés és elismerés

Az In Memoriam-táblánál Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke és Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója köszöntötte a nagy számban megjelent véndiákokat, tanárokat és az iskola mai diákjait. Ebben az évben két véndiák távozott az élők sorából, rájuk és a korában elhunytak emlékére helyeztek el koszorút az In Memoriam-tábla alá, majd a résztvevők egymás kezét fogva mondtak el egy Miatyánkot.

Muhi Miklós, Pataki Enikő, Bura László

 

Igazgatók elismerése

Az iskola ebédlőjében Pataki Enikő elismerően szólt a Véndiákszövetség tevékenységéről, melynek tagjai minden évben sikeresen szervezik meg a találkozót, melyre nagyon sok volt és jelenlegi diák jön el. Azt az érzést, amit ezek a találkozások jelentenek, nehéz szavakba foglalni. Mindenki számára lelki feltöltődést jelent a régi emlékek, események felidézése. A találkozások köszönetmondásra is alkalmat adnak: köszönet illeti azokat, akik a maguk idejében tették, amit tenniük kellett. Németh László szerint egy iskola nagyszerűségét nem akkor lehet lemérni, amikor odajárunk, hanem tíz, vagy annál több év után. Hogy mennyire jó egy iskola, azt az bizonyítja, hogy milyen pedagógusok tanítottak, kik vezették az intézményt, kiket neveltek. A vezetők munkájának nem látványosnak, hanem eredményesnek kell lennie. A Magyar Líceumot, az 5-ös Számú Ipari Líceumot, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot mindig nehéz volt vezetni és megtartani.

Egy neve elhallgatását kérő véndiák támogatásának köszönhetően most első alkalommal díjazták az iskola volt vezetőit. Két egykori igazgató vehette át a díjat: Bura László és Muhi Miklós. Bura László, miközben a díjat megköszönte, bejelentette, hogy azt az okiratot, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnázium újraalakulását igazolja, a közeljövőben továbbadja az iskola jelenlegi vezetőségének.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 18:20
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 20:55
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...