Megkezdődött a Véndiák-találkozó
Utoljára módositva: 2014-07-11 20:41:04

A Consonantia Trió koncertjével kezdődött el pénteken a XXIII. Véndiák-találkozó Szatmárnémetiben. 19 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő köszöntötte a véndiákokat, majd megkoszorúzták az In Memoriam-táblát és kitüntették az iskola nyugdíjas igazgatóit. DiákSzínPad címmel szerveztek találkozót az iskolában működött színjátszók számára, a kerekasztal-beszélgetés moderátora Nagy Gyula tanár volt. Ma 11 órától a Református Gimnázium udvarán folytatódik a rendezvény. A megnyitót követően felvonulnak az érettségi találkozós véndiákok, felszalagozzák a zászlókat, átadják a díjakat, a tornateremben megnyílik három kiállítás és bemutatnak négy könyvet. 19 órától a szórakozásé lesz a főszerep.

Megemlékezés és elismerés

Az In Memoriam-táblánál Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke és Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója köszöntötte a nagy számban megjelent véndiákokat, tanárokat és az iskola mai diákjait. Ebben az évben két véndiák távozott az élők sorából, rájuk és a korában elhunytak emlékére helyeztek el koszorút az In Memoriam-tábla alá, majd a résztvevők egymás kezét fogva mondtak el egy Miatyánkot.

Muhi Miklós, Pataki Enikő, Bura László

 

Igazgatók elismerése

Az iskola ebédlőjében Pataki Enikő elismerően szólt a Véndiákszövetség tevékenységéről, melynek tagjai minden évben sikeresen szervezik meg a találkozót, melyre nagyon sok volt és jelenlegi diák jön el. Azt az érzést, amit ezek a találkozások jelentenek, nehéz szavakba foglalni. Mindenki számára lelki feltöltődést jelent a régi emlékek, események felidézése. A találkozások köszönetmondásra is alkalmat adnak: köszönet illeti azokat, akik a maguk idejében tették, amit tenniük kellett. Németh László szerint egy iskola nagyszerűségét nem akkor lehet lemérni, amikor odajárunk, hanem tíz, vagy annál több év után. Hogy mennyire jó egy iskola, azt az bizonyítja, hogy milyen pedagógusok tanítottak, kik vezették az intézményt, kiket neveltek. A vezetők munkájának nem látványosnak, hanem eredményesnek kell lennie. A Magyar Líceumot, az 5-ös Számú Ipari Líceumot, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot mindig nehéz volt vezetni és megtartani.

Egy neve elhallgatását kérő véndiák támogatásának köszönhetően most első alkalommal díjazták az iskola volt vezetőit. Két egykori igazgató vehette át a díjat: Bura László és Muhi Miklós. Bura László, miközben a díjat megköszönte, bejelentette, hogy azt az okiratot, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnázium újraalakulását igazolja, a közeljövőben továbbadja az iskola jelenlegi vezetőségének.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...