Megkezdődött a Véndiák-találkozó
Utoljára módositva: 2014-07-11 20:41:04

A Consonantia Trió koncertjével kezdődött el pénteken a XXIII. Véndiák-találkozó Szatmárnémetiben. 19 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő köszöntötte a véndiákokat, majd megkoszorúzták az In Memoriam-táblát és kitüntették az iskola nyugdíjas igazgatóit. DiákSzínPad címmel szerveztek találkozót az iskolában működött színjátszók számára, a kerekasztal-beszélgetés moderátora Nagy Gyula tanár volt. Ma 11 órától a Református Gimnázium udvarán folytatódik a rendezvény. A megnyitót követően felvonulnak az érettségi találkozós véndiákok, felszalagozzák a zászlókat, átadják a díjakat, a tornateremben megnyílik három kiállítás és bemutatnak négy könyvet. 19 órától a szórakozásé lesz a főszerep.

Megemlékezés és elismerés

Az In Memoriam-táblánál Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke és Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója köszöntötte a nagy számban megjelent véndiákokat, tanárokat és az iskola mai diákjait. Ebben az évben két véndiák távozott az élők sorából, rájuk és a korában elhunytak emlékére helyeztek el koszorút az In Memoriam-tábla alá, majd a résztvevők egymás kezét fogva mondtak el egy Miatyánkot.

Muhi Miklós, Pataki Enikő, Bura László

 

Igazgatók elismerése

Az iskola ebédlőjében Pataki Enikő elismerően szólt a Véndiákszövetség tevékenységéről, melynek tagjai minden évben sikeresen szervezik meg a találkozót, melyre nagyon sok volt és jelenlegi diák jön el. Azt az érzést, amit ezek a találkozások jelentenek, nehéz szavakba foglalni. Mindenki számára lelki feltöltődést jelent a régi emlékek, események felidézése. A találkozások köszönetmondásra is alkalmat adnak: köszönet illeti azokat, akik a maguk idejében tették, amit tenniük kellett. Németh László szerint egy iskola nagyszerűségét nem akkor lehet lemérni, amikor odajárunk, hanem tíz, vagy annál több év után. Hogy mennyire jó egy iskola, azt az bizonyítja, hogy milyen pedagógusok tanítottak, kik vezették az intézményt, kiket neveltek. A vezetők munkájának nem látványosnak, hanem eredményesnek kell lennie. A Magyar Líceumot, az 5-ös Számú Ipari Líceumot, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot mindig nehéz volt vezetni és megtartani.

Egy neve elhallgatását kérő véndiák támogatásának köszönhetően most első alkalommal díjazták az iskola volt vezetőit. Két egykori igazgató vehette át a díjat: Bura László és Muhi Miklós. Bura László, miközben a díjat megköszönte, bejelentette, hogy azt az okiratot, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnázium újraalakulását igazolja, a közeljövőben továbbadja az iskola jelenlegi vezetőségének.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...