Megkezdődött az aszfaltozás Lázáriban
Utoljára módositva: 2018-06-21 08:49:19

Hosszú évek óta tartó várakozás ért véget Lázáriban: elkezdték előkészíteni aszfaltozásra a burkolásra kijelölt utcákat, tájékoztatott tegnap a helyszínen Lengyel István polgármester.

Az elöljáró szerint jó pár napba beletelik még, míg végeznek a felület-előkészítési munkálatokkal, de már semmiféle akadály nem áll a korszerűsítés útjában. Saját költségvetésből el van rá a pénz különítve, sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, a kivitelező felvonult a munkagépekkel a faluban.

Lázáriban nem tervezett utak vannak, de ahol a szélesség lehetővé teszi, ott ötméteres pályaszerkezettel dolgoznak, részletezte a munkálatok lényegét Lengyel, négy méter széles lesz ezen az aszfaltozott burkolat, és mindkét oldalon fél-fél méteres az útpadka. A Press Construct Oaş Kft. nyerte el hat másik pályázó ellenében a munkavégzés jogát, bruttó 1,6 millió lejből mintegy 5,2 kilométer hosszúságban fektet majd aszfaltot Lázári északnyugati szegletében. A kiírásban hét hónapos munkavégzési határidő szerepel, tájékoztatott a polgármester; a kivitelező azt ígérte, hogy augusztus végére, szeptember elejére elkészül, az önként vállalt kedvezőbb határidő Lengyel szerint reális is, a hosszadalmasabb előkészítési munkával együtt is teljesíthető.

A tervek arról szólnak, hogy ahol aszfaltoznak, ott árkosítanak is, az aszfaltborítást pedig úgy kell kialakítania a cégnek, hogy az árkok felé legyen a burkolatnak lejtése, hogy ne az udvarokba folyjon be az úttestről az esővíz.

 

Érintett utcák

 

Gării (235 m), Nagy Béla (589 m), Nagy Béla II. (153 m), Romilor (240 m), Infinitului (545 m), Crişan (171 m), Lungă (880 m), Cimitirului Ortodox (439 m), Gólyafészek (400 m), Bisericii Ortodoxe (434 m), Şcolii (405 m) és Újsor (637 m)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...