Megkezdődött az aszfaltozás Lázáriban
Utoljára módositva: 2018-06-21 08:49:19

Hosszú évek óta tartó várakozás ért véget Lázáriban: elkezdték előkészíteni aszfaltozásra a burkolásra kijelölt utcákat, tájékoztatott tegnap a helyszínen Lengyel István polgármester.

Az elöljáró szerint jó pár napba beletelik még, míg végeznek a felület-előkészítési munkálatokkal, de már semmiféle akadály nem áll a korszerűsítés útjában. Saját költségvetésből el van rá a pénz különítve, sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, a kivitelező felvonult a munkagépekkel a faluban.

Lázáriban nem tervezett utak vannak, de ahol a szélesség lehetővé teszi, ott ötméteres pályaszerkezettel dolgoznak, részletezte a munkálatok lényegét Lengyel, négy méter széles lesz ezen az aszfaltozott burkolat, és mindkét oldalon fél-fél méteres az útpadka. A Press Construct Oaş Kft. nyerte el hat másik pályázó ellenében a munkavégzés jogát, bruttó 1,6 millió lejből mintegy 5,2 kilométer hosszúságban fektet majd aszfaltot Lázári északnyugati szegletében. A kiírásban hét hónapos munkavégzési határidő szerepel, tájékoztatott a polgármester; a kivitelező azt ígérte, hogy augusztus végére, szeptember elejére elkészül, az önként vállalt kedvezőbb határidő Lengyel szerint reális is, a hosszadalmasabb előkészítési munkával együtt is teljesíthető.

A tervek arról szólnak, hogy ahol aszfaltoznak, ott árkosítanak is, az aszfaltborítást pedig úgy kell kialakítania a cégnek, hogy az árkok felé legyen a burkolatnak lejtése, hogy ne az udvarokba folyjon be az úttestről az esővíz.

 

Érintett utcák

 

Gării (235 m), Nagy Béla (589 m), Nagy Béla II. (153 m), Romilor (240 m), Infinitului (545 m), Crişan (171 m), Lungă (880 m), Cimitirului Ortodox (439 m), Gólyafészek (400 m), Bisericii Ortodoxe (434 m), Şcolii (405 m) és Újsor (637 m)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...