Megkezdődött az I. Szabó–emléktorna
Utoljára módositva: 2014-08-22 17:51:38

Ünnepélyes keretek között kezdődött el pénteken a szatmárnémeti svábházban az I. Szabó Gyula Emléktorna, amelyre több mint hetven sakkozó nevezett be.

Foller Gyula, Ioan Todosiciuc, Ciprian Sorin Muntean, FIDE nemzetközi szervező, Szabó Borbála és Radu Roca

Sakknagymesterek, nemzetközi– és FIDE–mesterek is asztalhoz ültek a hétfordulós megmérettetésen, amelynek az utolsó partijait kedden reggel rendeznek meg, majd aznap 15 órától a legjobbak a díjkiosztón kaphatják meg a jutalmaikat.

Szabó Barbara, a két évvel ezelőtt elhunyt FIDE–mester sakkozó felesége magyar és román nyelven is köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, bízik abban, hogy a férje példa lehet a mai generációnak, hiszen Szabó Gyula kamény munkával, becsületes küzdelmekben szerezte meg érdemeit. „Ez a verseny bizonyítja, hogy férjemnek sok barátja volt és nagy tiszteletnek örvendett e nemes sportág kedvelőinek körében” – mondta meghatódva Szabó Barbara.

Minden idők legeredményesebb szatmári férfi sakkozójának a generációs társa, Foller Gyula, szatmári országos sakkmester is a könnyeivel küzdve mondta köszöntőbeszédét mondva, hogy ezzel a versennyel egy nagy sakkozó emlékét őrizzük.

A megnyitón jelen volt Radu Roca, Szatmárnémeti alpolgármestere is, aki az önkormányzat további támogatásáról biztosította a sakkozókat, Ioan Todosiciuc, a Szatmárnémeti Voinţa SK tiszteletbeli elnöke pedig emlékplakettet adott át többek között Müller Wilhelmnek, a torna egyik szervezőjének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...