Megkezdődött az I. Szabó–emléktorna
Utoljára módositva: 2014-08-22 17:51:38

Ünnepélyes keretek között kezdődött el pénteken a szatmárnémeti svábházban az I. Szabó Gyula Emléktorna, amelyre több mint hetven sakkozó nevezett be.

Foller Gyula, Ioan Todosiciuc, Ciprian Sorin Muntean, FIDE nemzetközi szervező, Szabó Borbála és Radu Roca

Sakknagymesterek, nemzetközi– és FIDE–mesterek is asztalhoz ültek a hétfordulós megmérettetésen, amelynek az utolsó partijait kedden reggel rendeznek meg, majd aznap 15 órától a legjobbak a díjkiosztón kaphatják meg a jutalmaikat.

Szabó Barbara, a két évvel ezelőtt elhunyt FIDE–mester sakkozó felesége magyar és román nyelven is köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, bízik abban, hogy a férje példa lehet a mai generációnak, hiszen Szabó Gyula kamény munkával, becsületes küzdelmekben szerezte meg érdemeit. „Ez a verseny bizonyítja, hogy férjemnek sok barátja volt és nagy tiszteletnek örvendett e nemes sportág kedvelőinek körében” – mondta meghatódva Szabó Barbara.

Minden idők legeredményesebb szatmári férfi sakkozójának a generációs társa, Foller Gyula, szatmári országos sakkmester is a könnyeivel küzdve mondta köszöntőbeszédét mondva, hogy ezzel a versennyel egy nagy sakkozó emlékét őrizzük.

A megnyitón jelen volt Radu Roca, Szatmárnémeti alpolgármestere is, aki az önkormányzat további támogatásáról biztosította a sakkozókat, Ioan Todosiciuc, a Szatmárnémeti Voinţa SK tiszteletbeli elnöke pedig emlékplakettet adott át többek között Müller Wilhelmnek, a torna egyik szervezőjének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...