Megkezdték a telkek takarítását
Utoljára módositva: 2014-09-17 09:59:55

Megkezdte az elhanyagolt telkek saját munkaerővel, de a tulajdonos költségére való kitakarítását a szatmárnémeti polgármesteri hivatal.

 

Tegnap a városi rendőrség kíséretében, a Stea Egyesület gondozottjai és a SPAS nyilvántartásában szereplő, szociális segélyben részesülő személyek közreműködésével, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal elkezdte hulladékgyűjtési akcióját, első lépésben a Cloşca út 47. szám alatti üres telken. A telek valóban elhanyagolt képet mutatott, gondozatlan fák, cserjék nőttek rajta összevissza, szeder is burjánzott az aljnövényzetben, több mint másfél méteres volt a parlagfű. A telek egyébként eladó, a tulajdonosa állítólag egy magyarországi magánszemély, a táblán szereplő számot híva egy romániai férfi válaszolt, aki elmondta, hogy értesítette a fejleményekről a tulajdonost, aki azonban a füle botját sem mozdította arra, hogy valami nagyon nincs rendjén a telkén.

A területen egyébként nem csak gazok telepedtek meg, hanem hajléktalanok is, több esetben is kaptak lakossági bejelentést a Dariu Pop utcai tömbházlakóktól, hogy alkonyattól pirkadatig csavargók népesítik be ezt az egyébként körülkerített telket, tüzet raknak, hangoskodnak, zavarják mások éjszakai nyugalmát.

A helyszínre Dorel Coica szatmárnémeti polgármester is ellátogatott, aki elmondta, nyilvántartásba vették a hasonló állapotban lévő összes szatmárnémeti telket, és a takarítást mindegyik esetében el is fogják végezni, a tulajdonosoknak pedig ki is fogják számlázni. A hulladék-elszállítással megbízott Florisal igazgatója szerint a mintegy 1,1 hektáros telekről 400 köbméter hulladékot kell majd elszállítaniuk, szombatra fognak végezni a munkával.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...