Megkezdték a telkek takarítását
Utoljára módositva: 2014-09-17 09:59:55

Megkezdte az elhanyagolt telkek saját munkaerővel, de a tulajdonos költségére való kitakarítását a szatmárnémeti polgármesteri hivatal.

 

Tegnap a városi rendőrség kíséretében, a Stea Egyesület gondozottjai és a SPAS nyilvántartásában szereplő, szociális segélyben részesülő személyek közreműködésével, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal elkezdte hulladékgyűjtési akcióját, első lépésben a Cloşca út 47. szám alatti üres telken. A telek valóban elhanyagolt képet mutatott, gondozatlan fák, cserjék nőttek rajta összevissza, szeder is burjánzott az aljnövényzetben, több mint másfél méteres volt a parlagfű. A telek egyébként eladó, a tulajdonosa állítólag egy magyarországi magánszemély, a táblán szereplő számot híva egy romániai férfi válaszolt, aki elmondta, hogy értesítette a fejleményekről a tulajdonost, aki azonban a füle botját sem mozdította arra, hogy valami nagyon nincs rendjén a telkén.

A területen egyébként nem csak gazok telepedtek meg, hanem hajléktalanok is, több esetben is kaptak lakossági bejelentést a Dariu Pop utcai tömbházlakóktól, hogy alkonyattól pirkadatig csavargók népesítik be ezt az egyébként körülkerített telket, tüzet raknak, hangoskodnak, zavarják mások éjszakai nyugalmát.

A helyszínre Dorel Coica szatmárnémeti polgármester is ellátogatott, aki elmondta, nyilvántartásba vették a hasonló állapotban lévő összes szatmárnémeti telket, és a takarítást mindegyik esetében el is fogják végezni, a tulajdonosoknak pedig ki is fogják számlázni. A hulladék-elszállítással megbízott Florisal igazgatója szerint a mintegy 1,1 hektáros telekről 400 köbméter hulladékot kell majd elszállítaniuk, szombatra fognak végezni a munkával.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...