Megkezdték a telkek takarítását
Utoljára módositva: 2014-09-17 09:59:55

Megkezdte az elhanyagolt telkek saját munkaerővel, de a tulajdonos költségére való kitakarítását a szatmárnémeti polgármesteri hivatal.

 

Tegnap a városi rendőrség kíséretében, a Stea Egyesület gondozottjai és a SPAS nyilvántartásában szereplő, szociális segélyben részesülő személyek közreműködésével, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal elkezdte hulladékgyűjtési akcióját, első lépésben a Cloşca út 47. szám alatti üres telken. A telek valóban elhanyagolt képet mutatott, gondozatlan fák, cserjék nőttek rajta összevissza, szeder is burjánzott az aljnövényzetben, több mint másfél méteres volt a parlagfű. A telek egyébként eladó, a tulajdonosa állítólag egy magyarországi magánszemély, a táblán szereplő számot híva egy romániai férfi válaszolt, aki elmondta, hogy értesítette a fejleményekről a tulajdonost, aki azonban a füle botját sem mozdította arra, hogy valami nagyon nincs rendjén a telkén.

A területen egyébként nem csak gazok telepedtek meg, hanem hajléktalanok is, több esetben is kaptak lakossági bejelentést a Dariu Pop utcai tömbházlakóktól, hogy alkonyattól pirkadatig csavargók népesítik be ezt az egyébként körülkerített telket, tüzet raknak, hangoskodnak, zavarják mások éjszakai nyugalmát.

A helyszínre Dorel Coica szatmárnémeti polgármester is ellátogatott, aki elmondta, nyilvántartásba vették a hasonló állapotban lévő összes szatmárnémeti telket, és a takarítást mindegyik esetében el is fogják végezni, a tulajdonosoknak pedig ki is fogják számlázni. A hulladék-elszállítással megbízott Florisal igazgatója szerint a mintegy 1,1 hektáros telekről 400 köbméter hulladékot kell majd elszállítaniuk, szombatra fognak végezni a munkával.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...