Megkönnyítenék a lakosok számára az ügyintézést
Utoljára módositva: 2019-11-08 09:03:12

A Nagykárolyi Művelődési Központ volt a helyszíne annak a projektismertető előadásnak, amely a Közös rendszerek és szabványok bevezetése a helyi közigazgatásban, amelyek optimalizálják a polgárok szolgáltatásorientált folyamatait a nagykárolyi önkormányzatban elnevezést kapta.

A projekt kivitelezésével az a helyi önkormányzat célja, hogy hozzáférhetőbbé, egyszerűbbé tegye a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal által a lakosoknak nyújtott szolgáltatásokat. A projekt összértéke 2,9 millió lej, amelyet az adminisztrációs kapacitás javítását célzó program keretében finanszíroznak.

A projektbemutató rendezvényen Kovács Jenő polgármester arról beszélt, hogy Nagykároly megyei szinten úttörőnek számít egy ilyen jellegű kezdeményezés bevezetésével. Ha sikerül a tervek és az elképzelések gyakorlatba ültetése, akkor Nagykárolyban már nem kell sorban állniuk az embereknek a hivatalos ügyeik intézése során, hiszen online is intézhetik azokat, akár otthonukból, akár okostelefonjuk felhasználásával, mondta a polgármester.

„Az önkormányzat munkatársainak folyamatosan a lakosság rendelkezésére kell állniuk, s úgy gondolom, szükséges, hogy a modern kor lehetőségeit kihasználva lépést tartsunk a fejlődéssel. Nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb generációk, ha úgy tetszik, a nagyszülők számára is nyitott és korszerű rendszerrel készülünk, amely komoly előrelépést jelent a helyi ügyintézés tekintetében. Az új programmal a lakosokkal való kapcsolattartáson van a hangsúly, s remélem, együttműködve, közösen sikerre tudjuk vinni ezt a kezdeményezést” — mondta el a polgármester.

A projekt részleteiről Egli Carmen, a nagykárolyi önkormányzat keretében működő pályázatkészítő iroda vezetője, valamint Laurenţiu Nica IT-szakember beszélt a jelenlévőknek.

Egli Carmen elmondta, hogy a program amellett, hogy megkönnyíti az online ügyintézést, sok fontos részt tartalmaz. Internetes hibabejelentés, a hamarosan kivitelezésre és beüzemelésre kerülő városi elektromos buszjárat menetrendje és útvonala is nyomon követhető lesz rajta, mondta a pályázat készítésének munkálatát elvégző csapat koordinátora, kiemelve, hogy ez csak néhány a program által elérhető előnyökből.

A projekt kivitelezését, a tulajdonképpeni internetes platform beindítását követően a lakosok egy, az önkormányzat által működtetett, teljesen átalakított és felújított internetes portált használhatnak majd. Az online ügyintézés révén otthonról is intézhetik ügyeiket, a fizetős szolgáltatásokhoz pedig az online fizetési opciót használhatják a lakosok. Egy adatbázisban gyűjtik össze az önkormányzat archívumát, az önkormányzat különböző osztályain dolgozó alkalmazottak pedig képzésen vesznek részt, amelyen az oldal kezelésének módozatait sajátíthatják el.

A projekt 2,9 millió lejes összköltségvetésének 2,465 millió lej a vissza nem térítendő része, az elképzelés gyakorlatba ültetésére pedig 30 hónap áll a projekt készítőinek rendelkezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...