Meglepő változások lennének Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-08-28 08:29:22

Vihart kavart a PSD azon terve, hogy augusztus végéig sürgősségi kormányrendelettel tegyék lehetővé az önkormányzati képviselők pártváltását.

 

A PSD vezetői még nem egyeztettek a koalíciós partner RMDSZ-szel sem a sürgősségi kormányrendeletről, amely 15 napos határidőt adna az önkormányzati képviselőknek arra, hogy büntetlenül pártot váltsanak — a jelenlegi törvény tiltja a politikai migrációt a helyhatóságokban.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő ezt a rendeletet egyszerűen csak egy nagy szemétségnek nevezte, amely a román politikumot jellemzi. „Valamennyien tudjuk, mi is ennek a javaslatnak a szándéka. A pártváltás Szatmár megyében sem ismeretlen fogalom, sőt. Egy normális és civilizált demokráciában azonban nem történnek ilyen manőverek a négyéves mandátum alatt. És a választópolgárok bizalmával sem tisztességes ilyen módon játszani, hiszen nem arról van szó, hogy kijössz egyik bárból és bemégy a másik kocsmába.” Pataki Csaba szenátor a rendelettervezettel kapcsolatban a Velencei Bizottságnak azt a javaslatát emlegette, amely a román politikum migrációjának megszüntetését szorgalmazza. „Nemzetközi nyomás nehezedik a törvényhozásra, hogy tiszta helyzetet teremtsen és beszüntesse a választások előtti és választások közötti pártváltást. Nem látom, mi értelme van annak, hogy Románia egy fekete pontot szerezzen magának a Velencei Bizottságnál és a többi nemzetközi fórumnál. Nem értem a pártváltás demokratikus értelmét. Ha ez a rendelet életbe lépne, Szatmáron pár óra alatt nagy és meglepő változások lennének.”

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...