Meglepő változások lennének Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-08-28 08:29:22

Vihart kavart a PSD azon terve, hogy augusztus végéig sürgősségi kormányrendelettel tegyék lehetővé az önkormányzati képviselők pártváltását.

 

A PSD vezetői még nem egyeztettek a koalíciós partner RMDSZ-szel sem a sürgősségi kormányrendeletről, amely 15 napos határidőt adna az önkormányzati képviselőknek arra, hogy büntetlenül pártot váltsanak — a jelenlegi törvény tiltja a politikai migrációt a helyhatóságokban.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő ezt a rendeletet egyszerűen csak egy nagy szemétségnek nevezte, amely a román politikumot jellemzi. „Valamennyien tudjuk, mi is ennek a javaslatnak a szándéka. A pártváltás Szatmár megyében sem ismeretlen fogalom, sőt. Egy normális és civilizált demokráciában azonban nem történnek ilyen manőverek a négyéves mandátum alatt. És a választópolgárok bizalmával sem tisztességes ilyen módon játszani, hiszen nem arról van szó, hogy kijössz egyik bárból és bemégy a másik kocsmába.” Pataki Csaba szenátor a rendelettervezettel kapcsolatban a Velencei Bizottságnak azt a javaslatát emlegette, amely a román politikum migrációjának megszüntetését szorgalmazza. „Nemzetközi nyomás nehezedik a törvényhozásra, hogy tiszta helyzetet teremtsen és beszüntesse a választások előtti és választások közötti pártváltást. Nem látom, mi értelme van annak, hogy Románia egy fekete pontot szerezzen magának a Velencei Bizottságnál és a többi nemzetközi fórumnál. Nem értem a pártváltás demokratikus értelmét. Ha ez a rendelet életbe lépne, Szatmáron pár óra alatt nagy és meglepő változások lennének.”

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...