Megnevezte jelöltjeit az RMDSZ
Utoljára módositva: 2012-05-07 10:47:56

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke és Kereskényi Gábor, a szervezet szatmárnémeti elnöke bejelentette március 21-én, hogy kiket indít a Szövetség a június 10–i önkormányzati választásokon.

 

A Szövetségi Küldöttek Tanácsa határozatának értelmében befejeződött a jelöltállítási procedúra, a Szatmár Megyei Tanács elnökjelöltje és Szatmárnémeti polgármester–jelöltje megnevezésével kapcsolatosan. Mindkét esetben a tisztséget jelenleg is betöltő személyeket — a Szatmár Megyei Tanács elnöki székébe Csehi Árpád Szabolcsot, Szatmárnémeti polgármesteri székébe Ilyés Gyulát — jelöli az RMDSZ megyei, illetve szatmárnémeti szervezete. A jelöléseket építő jellegű viták előzték meg — jegyezte meg Kereskényi Gábor —, hogy olyan kompromisszum szülessen, aminek eredménye a legjobb a magyarság számára. Ilyés Gyula hozzátette, több személy neve is felvetődött, hogy ki legyen Szatmárnémeti polgármester–jelöltje, a döntés nem egyik vagy másik személy ellen irányult, hanem a cél érdekében, ami nem más, mint a polgármesteri szék megtartása és a tanácsban legkevesebb annyi tanácsosi hely betöltése, mint amennyit most elfoglal az RMDSZ. Nagykárolyban Kovács Jenő, Tasnádon Véron András indul újra a polgármesteri szék megszerzéséért, a másik két magyar érdekeltségű városban — Sárközújlakon és Erdődön — még nem történt meg a jelöltállítás.

Folytonosság

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ tanácselnök-jelöltje elmondta, az elmúlt négy év során több leállított projektet sikerült folytatni, és sok új projekt indult el, nem csak EU–s projektek, hanem olyan fejlesztési programok, amelyek a megye fellendülését szorgalmazzák. Nem tudtunk minden elkezdett tervet véghez vinni, de összességében sikeres négy év áll mögöttünk, ami feljogosít arra, hogy a 2008–ban elkezdett folyamatot tovább tudjuk vinni, ha ezzel a választók is egyetértenek — nyilatkozta Csehi, rámutatva arra, hogy a politikai felállás tekintetében megismétlődni látszik 2008 márciusa: akkor a PSD és a PD–L fogott össze, hogy az RMDSZ hegemóniáját megszüntessék, most a PSD a PNL–vel próbálja elvenni az RMDSZ–től a kulcspozíciókat.

Ilyés Gyula, a Szövetség polgármester-jelöltje elmondta, ő nem ambícióból indul újra, nem is azért, mert az RMDSZ–nek nincs jobb megoldása. A szervezet egy konstruktív elemzést végzett. A város egy nehéz periódusban van: EU–s projektek, törvénymódosítások, átszervezések, decentralizáció és más feladatok várnak megvalósításra, amelyek nehéz adminisztratív menedzselést igényelnek. Ezért van szükség egy olyan polgármesterre, aki már otthonos az ilyen jelegű problémák kezelésében. Szakemberek szerint három mandátum az ideális a polgármesteri tisztség betöltésére, ugyanis az ember erodálódik – fogalmazott Ilyés, aki a harmadik mandátumért száll versenybe.

 

Tanácsosjelöltek

 

Szatmárnémetiben lezárult a jelentkezési lista a tanácsosjelöltek számára. Két eddigi tanácsos — Túrós Lóránd és Kovács Jácint — nem jelölteti magát újra, a húsz jelentkező rangsorolása március 30–án lesz a filharmóniában. A megyei tanácsosjelöltek április 15–ig adhatják le iratcsomóikat, akiket az MKT április 20–án fog rangsorolni. A megye harminc községében már megtörténtek a jelölések, két–három község van, ahol még nem fejeződött be a jelölés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...