Megnevezte jelöltjeit az RMDSZ
Utoljára módositva: 2012-05-07 10:47:56

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke és Kereskényi Gábor, a szervezet szatmárnémeti elnöke bejelentette március 21-én, hogy kiket indít a Szövetség a június 10–i önkormányzati választásokon.

 

A Szövetségi Küldöttek Tanácsa határozatának értelmében befejeződött a jelöltállítási procedúra, a Szatmár Megyei Tanács elnökjelöltje és Szatmárnémeti polgármester–jelöltje megnevezésével kapcsolatosan. Mindkét esetben a tisztséget jelenleg is betöltő személyeket — a Szatmár Megyei Tanács elnöki székébe Csehi Árpád Szabolcsot, Szatmárnémeti polgármesteri székébe Ilyés Gyulát — jelöli az RMDSZ megyei, illetve szatmárnémeti szervezete. A jelöléseket építő jellegű viták előzték meg — jegyezte meg Kereskényi Gábor —, hogy olyan kompromisszum szülessen, aminek eredménye a legjobb a magyarság számára. Ilyés Gyula hozzátette, több személy neve is felvetődött, hogy ki legyen Szatmárnémeti polgármester–jelöltje, a döntés nem egyik vagy másik személy ellen irányult, hanem a cél érdekében, ami nem más, mint a polgármesteri szék megtartása és a tanácsban legkevesebb annyi tanácsosi hely betöltése, mint amennyit most elfoglal az RMDSZ. Nagykárolyban Kovács Jenő, Tasnádon Véron András indul újra a polgármesteri szék megszerzéséért, a másik két magyar érdekeltségű városban — Sárközújlakon és Erdődön — még nem történt meg a jelöltállítás.

Folytonosság

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ tanácselnök-jelöltje elmondta, az elmúlt négy év során több leállított projektet sikerült folytatni, és sok új projekt indult el, nem csak EU–s projektek, hanem olyan fejlesztési programok, amelyek a megye fellendülését szorgalmazzák. Nem tudtunk minden elkezdett tervet véghez vinni, de összességében sikeres négy év áll mögöttünk, ami feljogosít arra, hogy a 2008–ban elkezdett folyamatot tovább tudjuk vinni, ha ezzel a választók is egyetértenek — nyilatkozta Csehi, rámutatva arra, hogy a politikai felállás tekintetében megismétlődni látszik 2008 márciusa: akkor a PSD és a PD–L fogott össze, hogy az RMDSZ hegemóniáját megszüntessék, most a PSD a PNL–vel próbálja elvenni az RMDSZ–től a kulcspozíciókat.

Ilyés Gyula, a Szövetség polgármester-jelöltje elmondta, ő nem ambícióból indul újra, nem is azért, mert az RMDSZ–nek nincs jobb megoldása. A szervezet egy konstruktív elemzést végzett. A város egy nehéz periódusban van: EU–s projektek, törvénymódosítások, átszervezések, decentralizáció és más feladatok várnak megvalósításra, amelyek nehéz adminisztratív menedzselést igényelnek. Ezért van szükség egy olyan polgármesterre, aki már otthonos az ilyen jelegű problémák kezelésében. Szakemberek szerint három mandátum az ideális a polgármesteri tisztség betöltésére, ugyanis az ember erodálódik – fogalmazott Ilyés, aki a harmadik mandátumért száll versenybe.

 

Tanácsosjelöltek

 

Szatmárnémetiben lezárult a jelentkezési lista a tanácsosjelöltek számára. Két eddigi tanácsos — Túrós Lóránd és Kovács Jácint — nem jelölteti magát újra, a húsz jelentkező rangsorolása március 30–án lesz a filharmóniában. A megyei tanácsosjelöltek április 15–ig adhatják le iratcsomóikat, akiket az MKT április 20–án fog rangsorolni. A megye harminc községében már megtörténtek a jelölések, két–három község van, ahol még nem fejeződött be a jelölés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...