Megnevezte jelöltjeit az RMDSZ
Utoljára módositva: 2012-05-07 10:47:56

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke és Kereskényi Gábor, a szervezet szatmárnémeti elnöke bejelentette március 21-én, hogy kiket indít a Szövetség a június 10–i önkormányzati választásokon.

 

A Szövetségi Küldöttek Tanácsa határozatának értelmében befejeződött a jelöltállítási procedúra, a Szatmár Megyei Tanács elnökjelöltje és Szatmárnémeti polgármester–jelöltje megnevezésével kapcsolatosan. Mindkét esetben a tisztséget jelenleg is betöltő személyeket — a Szatmár Megyei Tanács elnöki székébe Csehi Árpád Szabolcsot, Szatmárnémeti polgármesteri székébe Ilyés Gyulát — jelöli az RMDSZ megyei, illetve szatmárnémeti szervezete. A jelöléseket építő jellegű viták előzték meg — jegyezte meg Kereskényi Gábor —, hogy olyan kompromisszum szülessen, aminek eredménye a legjobb a magyarság számára. Ilyés Gyula hozzátette, több személy neve is felvetődött, hogy ki legyen Szatmárnémeti polgármester–jelöltje, a döntés nem egyik vagy másik személy ellen irányult, hanem a cél érdekében, ami nem más, mint a polgármesteri szék megtartása és a tanácsban legkevesebb annyi tanácsosi hely betöltése, mint amennyit most elfoglal az RMDSZ. Nagykárolyban Kovács Jenő, Tasnádon Véron András indul újra a polgármesteri szék megszerzéséért, a másik két magyar érdekeltségű városban — Sárközújlakon és Erdődön — még nem történt meg a jelöltállítás.

Folytonosság

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ tanácselnök-jelöltje elmondta, az elmúlt négy év során több leállított projektet sikerült folytatni, és sok új projekt indult el, nem csak EU–s projektek, hanem olyan fejlesztési programok, amelyek a megye fellendülését szorgalmazzák. Nem tudtunk minden elkezdett tervet véghez vinni, de összességében sikeres négy év áll mögöttünk, ami feljogosít arra, hogy a 2008–ban elkezdett folyamatot tovább tudjuk vinni, ha ezzel a választók is egyetértenek — nyilatkozta Csehi, rámutatva arra, hogy a politikai felállás tekintetében megismétlődni látszik 2008 márciusa: akkor a PSD és a PD–L fogott össze, hogy az RMDSZ hegemóniáját megszüntessék, most a PSD a PNL–vel próbálja elvenni az RMDSZ–től a kulcspozíciókat.

Ilyés Gyula, a Szövetség polgármester-jelöltje elmondta, ő nem ambícióból indul újra, nem is azért, mert az RMDSZ–nek nincs jobb megoldása. A szervezet egy konstruktív elemzést végzett. A város egy nehéz periódusban van: EU–s projektek, törvénymódosítások, átszervezések, decentralizáció és más feladatok várnak megvalósításra, amelyek nehéz adminisztratív menedzselést igényelnek. Ezért van szükség egy olyan polgármesterre, aki már otthonos az ilyen jelegű problémák kezelésében. Szakemberek szerint három mandátum az ideális a polgármesteri tisztség betöltésére, ugyanis az ember erodálódik – fogalmazott Ilyés, aki a harmadik mandátumért száll versenybe.

 

Tanácsosjelöltek

 

Szatmárnémetiben lezárult a jelentkezési lista a tanácsosjelöltek számára. Két eddigi tanácsos — Túrós Lóránd és Kovács Jácint — nem jelölteti magát újra, a húsz jelentkező rangsorolása március 30–án lesz a filharmóniában. A megyei tanácsosjelöltek április 15–ig adhatják le iratcsomóikat, akiket az MKT április 20–án fog rangsorolni. A megye harminc községében már megtörténtek a jelölések, két–három község van, ahol még nem fejeződött be a jelölés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...