Megnőttek a nagykárolyi díszfák
Utoljára módositva: 2019-07-24 19:51:24

A városi kertészet munkatársai szerdán lebontották és elszállították a fákat csemete korukban óvó kerítéseket.

Az előző városfejlesztési projektek során díszfákkal is szépítették a nagykárolyi lakónegyedeket. A facsemeték köré óvó kerítést emeltek, és a talajt befedték, hogy a nedvesség minél tovább a gyökerek közelében maradhasson. A városi kertészet munkatársai szerdán a Mihai Viteazul II. lakónegyedben hozzákezdtek az óvókerítések leszedéséhez, hiszen a fák már megerősödtek, nincs már szükségük ilyen jellegű gondoskodásra.

Mint a munkásoktól megtudtuk, többen is megállították őket a lakosok közül, és számon kérték rajtuk, miért rongálják a fákat. Alig tudták őket meggyőzni arról, hogy például a fóliafedő immár nem hogy segítene a fáknak, hanem egyenesen gátolja a növekedésüket.

Egyébként a héten megtartott tanácsülésen is felmerült az önkéntes, ám többnyire reális tudás nélküli környezetóvás témája. Az egyik tanácstag kérte a városvezetőséget, hogy a közigazgatásilag a városhoz tartozó Ianculeşti falu előtti fákat vágassák ki. Mint mondta, a legutóbbi viharok alkalmával is bebizonyosodott, hogy balesetveszélyesek azok a fák. A polgármester elmondása szerint azonban vélhetően nem lesz olyan vállalkozás, amely el merné vállalni a fakivágást. Mint mondta, többen egyszerűen sportot űznek abból, hogy minden egyes illetékes és kevésbé illetékes testületnél feljelentik a kivitelezőket— valószínűsíthetően politikai célból.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...