Megnyílt az új ügyféliroda
Utoljára módositva: 2018-06-13 14:55:51

Szerda reggel kilenckor fogadta az első szatmárnémetieket a Someşul üzletközpontban megnyílt, közügyeket rendező új, modern és tágas iroda, fennakadások nélkül zajlott az ügyintézés premierje.

Ajándékokkal kedveskedett Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere június 13-án azoknak, akik az elsők között vették igénybe a Someşul üzletközpont negyedik emeletére költözött Egységes Ügyintéző Iroda szolgáltatásait. Már az első órákban is óriási volt az érdeklődés az új, civilizáltabb körülmények között működő közirodában a déli, hivatalos, de formai megnyitóig több mint háromszázan jelentkeztek be a szolgálat ügyfélhívó rendszerén át ügyeik intézésére.

Tavaly év végén figyeltünk fel arra, hogy mégis enyhíthető valahogy a közszolgáltatási irodákban eluralkodott zsúfoltság, nyilatkozta lapunknak a polgármester azzal kapcsolatban, hogy honnan indult az üzletházban megnyitott iroda ötlete. Altfatter Tamás alprefektussal közösen hívtuk asztalhoz az üzletház tulajdonosát, aki nagyon készségesnek bizonyult és azonnal bele is egyezett, hogy térítésmentesen használhassuk közcélra az épület negyedik emeletének egyik felét, emlékezett vissza Kereskényi.

Az új hely nagy előnye, hogy több minden, a városhoz kapcsolódó közügyet lehet egy helyen elrendezni, a parkolási felügyeletnek, a helyi adóhivatalnak, az anyakönyvvezetésnek, a személyi igazolvány kibocsátásnak és a polgármesteri hivatal közkapcsolati irodájának nyílt itt ügyfélablaka. Ezentúl csak itt intézhető az olyan magán vagy céges gépjárművekkel kapcsolatos városhoz kötődő ügyintézés, mint a beíratás, forgalomból való kivonás, adásvétel, autós adóigazolás, közúti vagy városi bírság. Csak itt lehet ugyanakkor olyan, az anyakönyvezéshez és a személyi igazolvánnyal, személyes adatokkal kapcsolatos ügyeket intézni, mint amilyen a keresztlevél beszerzése, elhalálozás bejelentése, házasságkötés, névcsere bejelentése. A lakosságnyilvántartó polgármesteri hivatallal szembeni és Petőfi Sándor utcai személyi igazolvány osztálya egyaránt bezárt. Helyi ingatlan- és járműadókat itt és a Romană téri városi adóhivatalban egyaránt be lehet fizetni, mint ahogy a lakótelepi parkolókra érvényes helyfoglalás intézése kivételével minden egyéb parkolási felügyeleti ügy elintézhető itt is, csakúgy mint a felügyelet megnyitva hagyott Szamos piaci székhelyén is.

A Someşul negyedik emeletén található egységesített ügyfélfogadó mindegyik szolgáltatásának ügyfélablaka hétfőn, kedden, szerdán és pénteken kilenctől ötig üzemel, csütörtökön kilenctől fél hétig tart nyitva.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...