Megnyílt az új ügyféliroda
Utoljára módositva: 2018-06-13 14:55:51

Szerda reggel kilenckor fogadta az első szatmárnémetieket a Someşul üzletközpontban megnyílt, közügyeket rendező új, modern és tágas iroda, fennakadások nélkül zajlott az ügyintézés premierje.

Ajándékokkal kedveskedett Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere június 13-án azoknak, akik az elsők között vették igénybe a Someşul üzletközpont negyedik emeletére költözött Egységes Ügyintéző Iroda szolgáltatásait. Már az első órákban is óriási volt az érdeklődés az új, civilizáltabb körülmények között működő közirodában a déli, hivatalos, de formai megnyitóig több mint háromszázan jelentkeztek be a szolgálat ügyfélhívó rendszerén át ügyeik intézésére.

Tavaly év végén figyeltünk fel arra, hogy mégis enyhíthető valahogy a közszolgáltatási irodákban eluralkodott zsúfoltság, nyilatkozta lapunknak a polgármester azzal kapcsolatban, hogy honnan indult az üzletházban megnyitott iroda ötlete. Altfatter Tamás alprefektussal közösen hívtuk asztalhoz az üzletház tulajdonosát, aki nagyon készségesnek bizonyult és azonnal bele is egyezett, hogy térítésmentesen használhassuk közcélra az épület negyedik emeletének egyik felét, emlékezett vissza Kereskényi.

Az új hely nagy előnye, hogy több minden, a városhoz kapcsolódó közügyet lehet egy helyen elrendezni, a parkolási felügyeletnek, a helyi adóhivatalnak, az anyakönyvvezetésnek, a személyi igazolvány kibocsátásnak és a polgármesteri hivatal közkapcsolati irodájának nyílt itt ügyfélablaka. Ezentúl csak itt intézhető az olyan magán vagy céges gépjárművekkel kapcsolatos városhoz kötődő ügyintézés, mint a beíratás, forgalomból való kivonás, adásvétel, autós adóigazolás, közúti vagy városi bírság. Csak itt lehet ugyanakkor olyan, az anyakönyvezéshez és a személyi igazolvánnyal, személyes adatokkal kapcsolatos ügyeket intézni, mint amilyen a keresztlevél beszerzése, elhalálozás bejelentése, házasságkötés, névcsere bejelentése. A lakosságnyilvántartó polgármesteri hivatallal szembeni és Petőfi Sándor utcai személyi igazolvány osztálya egyaránt bezárt. Helyi ingatlan- és járműadókat itt és a Romană téri városi adóhivatalban egyaránt be lehet fizetni, mint ahogy a lakótelepi parkolókra érvényes helyfoglalás intézése kivételével minden egyéb parkolási felügyeleti ügy elintézhető itt is, csakúgy mint a felügyelet megnyitva hagyott Szamos piaci székhelyén is.

A Someşul negyedik emeletén található egységesített ügyfélfogadó mindegyik szolgáltatásának ügyfélablaka hétfőn, kedden, szerdán és pénteken kilenctől ötig üzemel, csütörtökön kilenctől fél hétig tart nyitva.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...