Megnyitják a Kossuth-kertet
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:56:09

Ma már látogatható a szatmárnémeti Kossuth-kert. Nem csak a korhadt ágakat szedték le, hanem teljesen feljavították a zöldövezet állapotát.

Mától végre megint lehet játszani, sétálni, hűsölni a Kossuth-kerti fák alatt, olyan stádiumban vannak a kert felújítási munkálatai, hogy ha részleges lezárások mellett is, de látogatható a zöldövezet.

Nem csak a fák lombjait szabadították meg a korhadt ágaktól és metszették meg a fákat alaposan, csinosítottak a díszcserjéken, de összegereblyézték az avart, lenyírták a füvet, felmosták a járdákat, újrafestették a padokat, a lócákat, játszótéri elemeket, és még a díszként szolgáló kisvonat mozdonya is új arculatot kapott. A varjak sajnos maradtak, a tisztogatás tehát nem lesz hosszú életű, a Kossuth-kertben elvégzett munkálatokkal kapcsolatban kiküldött közleményben azt írja a városvezetés: „biztosítunk mindenkit, hogy a varjakkal kapcsolatos probléma elhárítására is meg fogjuk találni a törvényes megoldást.”

Száz köbméternyi levágott korhadt ágat számoltak össze a munkákat végző Florisal emberei, a faanyagot rászoruló családok kapták meg téli tüzelő gyanánt.

Valószínűleg a városvezetés azért nem vette napirendre ezeket a munkákat még tavasszal, a májusban kezdődő szezon előtt, amikor ennek itt lett volna az ideje, mert átfogó rendezési terv van készülőben a Kossuth-kerttel kapcsolatban. A városházán azt remélhették, hogy úgy juthatnak el ennek a tervnek a kivitelezési szakaszáig, hogy a köztes időben való ráfordításra nem lesz szükség.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 17:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 20:40
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...