Megnyitják a Kossuth-kertet
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:56:09

Ma már látogatható a szatmárnémeti Kossuth-kert. Nem csak a korhadt ágakat szedték le, hanem teljesen feljavították a zöldövezet állapotát.

Mától végre megint lehet játszani, sétálni, hűsölni a Kossuth-kerti fák alatt, olyan stádiumban vannak a kert felújítási munkálatai, hogy ha részleges lezárások mellett is, de látogatható a zöldövezet.

Nem csak a fák lombjait szabadították meg a korhadt ágaktól és metszették meg a fákat alaposan, csinosítottak a díszcserjéken, de összegereblyézték az avart, lenyírták a füvet, felmosták a járdákat, újrafestették a padokat, a lócákat, játszótéri elemeket, és még a díszként szolgáló kisvonat mozdonya is új arculatot kapott. A varjak sajnos maradtak, a tisztogatás tehát nem lesz hosszú életű, a Kossuth-kertben elvégzett munkálatokkal kapcsolatban kiküldött közleményben azt írja a városvezetés: „biztosítunk mindenkit, hogy a varjakkal kapcsolatos probléma elhárítására is meg fogjuk találni a törvényes megoldást.”

Száz köbméternyi levágott korhadt ágat számoltak össze a munkákat végző Florisal emberei, a faanyagot rászoruló családok kapták meg téli tüzelő gyanánt.

Valószínűleg a városvezetés azért nem vette napirendre ezeket a munkákat még tavasszal, a májusban kezdődő szezon előtt, amikor ennek itt lett volna az ideje, mert átfogó rendezési terv van készülőben a Kossuth-kerttel kapcsolatban. A városházán azt remélhették, hogy úgy juthatnak el ennek a tervnek a kivitelezési szakaszáig, hogy a köztes időben való ráfordításra nem lesz szükség.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...