Megnyitják a Kossuth-kertet
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:56:09

Ma már látogatható a szatmárnémeti Kossuth-kert. Nem csak a korhadt ágakat szedték le, hanem teljesen feljavították a zöldövezet állapotát.

Mától végre megint lehet játszani, sétálni, hűsölni a Kossuth-kerti fák alatt, olyan stádiumban vannak a kert felújítási munkálatai, hogy ha részleges lezárások mellett is, de látogatható a zöldövezet.

Nem csak a fák lombjait szabadították meg a korhadt ágaktól és metszették meg a fákat alaposan, csinosítottak a díszcserjéken, de összegereblyézték az avart, lenyírták a füvet, felmosták a járdákat, újrafestették a padokat, a lócákat, játszótéri elemeket, és még a díszként szolgáló kisvonat mozdonya is új arculatot kapott. A varjak sajnos maradtak, a tisztogatás tehát nem lesz hosszú életű, a Kossuth-kertben elvégzett munkálatokkal kapcsolatban kiküldött közleményben azt írja a városvezetés: „biztosítunk mindenkit, hogy a varjakkal kapcsolatos probléma elhárítására is meg fogjuk találni a törvényes megoldást.”

Száz köbméternyi levágott korhadt ágat számoltak össze a munkákat végző Florisal emberei, a faanyagot rászoruló családok kapták meg téli tüzelő gyanánt.

Valószínűleg a városvezetés azért nem vette napirendre ezeket a munkákat még tavasszal, a májusban kezdődő szezon előtt, amikor ennek itt lett volna az ideje, mert átfogó rendezési terv van készülőben a Kossuth-kerttel kapcsolatban. A városházán azt remélhették, hogy úgy juthatnak el ennek a tervnek a kivitelezési szakaszáig, hogy a köztes időben való ráfordításra nem lesz szükség.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...