Megnyitják a Kossuth-kertet
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:56:09

Ma már látogatható a szatmárnémeti Kossuth-kert. Nem csak a korhadt ágakat szedték le, hanem teljesen feljavították a zöldövezet állapotát.

Mától végre megint lehet játszani, sétálni, hűsölni a Kossuth-kerti fák alatt, olyan stádiumban vannak a kert felújítási munkálatai, hogy ha részleges lezárások mellett is, de látogatható a zöldövezet.

Nem csak a fák lombjait szabadították meg a korhadt ágaktól és metszették meg a fákat alaposan, csinosítottak a díszcserjéken, de összegereblyézték az avart, lenyírták a füvet, felmosták a járdákat, újrafestették a padokat, a lócákat, játszótéri elemeket, és még a díszként szolgáló kisvonat mozdonya is új arculatot kapott. A varjak sajnos maradtak, a tisztogatás tehát nem lesz hosszú életű, a Kossuth-kertben elvégzett munkálatokkal kapcsolatban kiküldött közleményben azt írja a városvezetés: „biztosítunk mindenkit, hogy a varjakkal kapcsolatos probléma elhárítására is meg fogjuk találni a törvényes megoldást.”

Száz köbméternyi levágott korhadt ágat számoltak össze a munkákat végző Florisal emberei, a faanyagot rászoruló családok kapták meg téli tüzelő gyanánt.

Valószínűleg a városvezetés azért nem vette napirendre ezeket a munkákat még tavasszal, a májusban kezdődő szezon előtt, amikor ennek itt lett volna az ideje, mert átfogó rendezési terv van készülőben a Kossuth-kerttel kapcsolatban. A városházán azt remélhették, hogy úgy juthatnak el ennek a tervnek a kivitelezési szakaszáig, hogy a köztes időben való ráfordításra nem lesz szükség.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...