Megnyitották a kormány idei gyakornoki programját
Utoljára módositva: 2019-07-17 13:59:36

Hivatalosan is megnyitották szerdán a kormány 2019-es gyakornoki programját. A Victoria-palotában tartott eseményen Vorica Dăncilă miniszterelnök, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, Constantin Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter, valamint Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszter is részt vett.

 

A kormányfő beszédében rámutatott, a gyakornoki programba felvételt nyert fiatalok Románia és a Moldovai Köztársaság nagy egyetemi központjaiból érkeztek, ugyanakkor nagy-britanniai, spanyolországi, hollandiai, franciaországi, olaszországi és dániai egyetemisták vagy friss diplomások is vannak köztük. “Ez is megerősíti azt a tényt, hogy a kormány gyakornoki programja beérett, a diákok és a frissen végzettek méltányolják az előző évi programok sikerét” – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Dăncilă kiemelte, idéntől egy törvénymódosításnak köszönhetően 2080 lejes bruttó ösztöndíjban részesülnek a programban részt vevők, ugyanakkor az internship két hónapja be fog számítani a szolgálati időbe.

 

A miniszterelnök arra buzdította a fiatalokat, hogy őrizzék meg lelkesedésüket és kíváncsiságukat. “Meggyőződésem, hogy a közigazgatásban dolgozó szakemberek örömmel fogják fogadni és útba igazítani önöket” – mondta még, sok sikert kívánva a résztvevőknek.

 

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter beszédében kiemelte, bár a központi közigazgatásban tevékenykedőket “nap mint nap csak szidalmak érik”, “a minőségi emberek nagyszerű dolgokat vihetnek véghez itt” az ország érdekében. A tárcavezető ugyanakkor arra kérte a fiatalokat, hogy akár csatlakoznak az ott dolgozó csapathoz a program lejárta után, akár nem, adják tovább az üzenetet, miszerint olyan emberek is vannak a központi közigazgatásban, “akik erőfeszítéseket tesznek a dolgok jó irányba való megváltoztatása érdekében”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...