Megrohamozták a Közigazgatási Palotát
Utoljára módositva: 2019-09-12 10:21:13

Ismét a másodpercekkel futottak versenyt a tűzoltók 20 kilós, teljes menetfelszerelésben, de most új helyszínen, a Közigazgatási Palotában „lépcsőztek” a nemzetközi megmérettetésen.

Szeptember 13-án a román tűzoltóság napját ünneplik a lánglovagok, s ebből az alkalomból a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség nyolcadik alkalommal szervezte meg a „Lépcsők” Nemzetközi Lépcsőfutó Versenyt. Idén egy új helyszínt választottak a verseny lebonyolítására: a 60 tűzoltó kedden a Közigazgatási Palotát rohamozta meg, s annak kanyargós lépcsőházában kellett felrohanniuk a tizedik emeletre a lehető legrövidebb időn belül — és természetesen teljes bevetési felszerelésben, azaz oltóruhában, védősisakban, -kesztyűben, a speciális tűzoltóbakancsban és gázálarcban, hiszen ezen keresztül lélegezték be a hátukon cipelt palackból a sűrített levegőt, s a felszerelést kiegészítette még két feltekert locsolócső, egy tűzcsapcsatlakozó és egy szekerce, összesen „alig” 20 kg-os súlyban.

A Magyarországról és Ukrajnából érkezett, Máramaros, Kolozs, Beszterce-Naszód, Bihar, Szeben, Fehér és természetesen Szatmár megyei lánglovagok egyéni és csapatversenyben, 30 év alatti, 30–40 év közötti, valamint 40 év fölötti korcsoportban mérték össze felkészültségüket. A mindennapos, szigorú és kemény edzések eredményeként egyéniben, a 30 év alatti korcsoportban Popa Ioan (Fehér), Şerban Raul (Szatmár) és Hajdu Christopher (Máramaros), a 30–40 év közöttiek közül Avram Mihai (Fehér), Demian Marian (Szatmár) és Nariţa George (Szeben), míg a 40 év fölöttiek korcsoportjából Cardoş Gheorghe (Szatmár), Nagy Róbert (Bihar) és Deák-Crăciun Ferenc (Máramaros) léphetett a dobogó fokaira. A 30 év alattiak csapatversenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg, a Fehér és a Máramaros megyei tűzoltók, a 30–40 év közöttiekét a Fehér, a Szeben és a Kolozs megyeiek, míg a 40 év fölöttiekét az avasfelsőfalui és a szatmárnémeti egység nyerte.

A román tűzoltóság napján, azaz pénteken 13 óra 30 perctől a Vasile Lucaciu sugárúti katonaszobor előtt emlékeznek meg bevetésekben elhunyt társaikról, amit látványos felvonulás, valamint Szatmárnémetiben még soha nem látott bemutatók követnek — amelyekre a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...