Megrohamozták a Közigazgatási Palotát
Utoljára módositva: 2019-09-12 10:21:13

Ismét a másodpercekkel futottak versenyt a tűzoltók 20 kilós, teljes menetfelszerelésben, de most új helyszínen, a Közigazgatási Palotában „lépcsőztek” a nemzetközi megmérettetésen.

Szeptember 13-án a román tűzoltóság napját ünneplik a lánglovagok, s ebből az alkalomból a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség nyolcadik alkalommal szervezte meg a „Lépcsők” Nemzetközi Lépcsőfutó Versenyt. Idén egy új helyszínt választottak a verseny lebonyolítására: a 60 tűzoltó kedden a Közigazgatási Palotát rohamozta meg, s annak kanyargós lépcsőházában kellett felrohanniuk a tizedik emeletre a lehető legrövidebb időn belül — és természetesen teljes bevetési felszerelésben, azaz oltóruhában, védősisakban, -kesztyűben, a speciális tűzoltóbakancsban és gázálarcban, hiszen ezen keresztül lélegezték be a hátukon cipelt palackból a sűrített levegőt, s a felszerelést kiegészítette még két feltekert locsolócső, egy tűzcsapcsatlakozó és egy szekerce, összesen „alig” 20 kg-os súlyban.

A Magyarországról és Ukrajnából érkezett, Máramaros, Kolozs, Beszterce-Naszód, Bihar, Szeben, Fehér és természetesen Szatmár megyei lánglovagok egyéni és csapatversenyben, 30 év alatti, 30–40 év közötti, valamint 40 év fölötti korcsoportban mérték össze felkészültségüket. A mindennapos, szigorú és kemény edzések eredményeként egyéniben, a 30 év alatti korcsoportban Popa Ioan (Fehér), Şerban Raul (Szatmár) és Hajdu Christopher (Máramaros), a 30–40 év közöttiek közül Avram Mihai (Fehér), Demian Marian (Szatmár) és Nariţa George (Szeben), míg a 40 év fölöttiek korcsoportjából Cardoş Gheorghe (Szatmár), Nagy Róbert (Bihar) és Deák-Crăciun Ferenc (Máramaros) léphetett a dobogó fokaira. A 30 év alattiak csapatversenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg, a Fehér és a Máramaros megyei tűzoltók, a 30–40 év közöttiekét a Fehér, a Szeben és a Kolozs megyeiek, míg a 40 év fölöttiekét az avasfelsőfalui és a szatmárnémeti egység nyerte.

A román tűzoltóság napján, azaz pénteken 13 óra 30 perctől a Vasile Lucaciu sugárúti katonaszobor előtt emlékeznek meg bevetésekben elhunyt társaikról, amit látványos felvonulás, valamint Szatmárnémetiben még soha nem látott bemutatók követnek — amelyekre a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...