Megsemmisített disznóhús, bezárt állatvásárok
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:10:18

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) tájékoztatásából kiderül, hogy a batarcsi trichinellafertőzés kapcsán a hatóságok lefoglaltak és megsemmisítettek 260 kilogramm disznóhúst és kolbászt 2800 lej összértékben.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy népes batarcsi család 14 tagja a hét elején kórházi kivizsgálást kért trichinellafertőzés gyanúja miatt. Végül három személyt kellett beutalni a kórházba, az ő esetükben mutatták ki a trichinellafertőzést. A DSVSA szakemberei ezennel ismételten felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy disznóvágáskor mindenképp végeztessék el a fertőzést kimutató vizsgálatot. Erre ma Szatmárnémetiben, az 1-es számú élelmiszerpiacon 8 és 14 óra között, holnap pedig 8 és 13 óra között van lehetőség, vidéken pedig a 27 magánpraxist folytató és a helyi rendelőket koncesszióba vevő állatorvos is elvégzi a vizsgálatot.

Nemcsak a trichinellafertőzés okoz gondot megyénkben, hanem a sertéspestis is, amely január 11-én ismét felütötte a fejét. Ezúttal egy mikolai háztáji gazdaságban mutatták ki a sertéspestist. Az újabb eset miatt azonnali hatállyal bezárták a batizi, túrterebesi és halmi állatvásárokat. A sertéspestis miatt nemcsak a megyénkbeli állatvásárokat zárták be, hanem a Szilágy megyeieket is. A Szilágy Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőségének tájékoztatása szerint a mikolai eset miatt meghatározatlan ideig nem forgalmazhatnak sertéseket a Szilágy megyei állatvásárokon. Ugyanakkor a két megye határán, Hosszúréven (Răstoci), Szilágycsehben, Sarmaságon, Nagyderzsidán (Bobota) és Szilágynagyfaluban (Nuşfalău) ellenőrzik az autósokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...