Megsemmisített disznóhús, bezárt állatvásárok
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:10:18

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) tájékoztatásából kiderül, hogy a batarcsi trichinellafertőzés kapcsán a hatóságok lefoglaltak és megsemmisítettek 260 kilogramm disznóhúst és kolbászt 2800 lej összértékben.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy népes batarcsi család 14 tagja a hét elején kórházi kivizsgálást kért trichinellafertőzés gyanúja miatt. Végül három személyt kellett beutalni a kórházba, az ő esetükben mutatták ki a trichinellafertőzést. A DSVSA szakemberei ezennel ismételten felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy disznóvágáskor mindenképp végeztessék el a fertőzést kimutató vizsgálatot. Erre ma Szatmárnémetiben, az 1-es számú élelmiszerpiacon 8 és 14 óra között, holnap pedig 8 és 13 óra között van lehetőség, vidéken pedig a 27 magánpraxist folytató és a helyi rendelőket koncesszióba vevő állatorvos is elvégzi a vizsgálatot.

Nemcsak a trichinellafertőzés okoz gondot megyénkben, hanem a sertéspestis is, amely január 11-én ismét felütötte a fejét. Ezúttal egy mikolai háztáji gazdaságban mutatták ki a sertéspestist. Az újabb eset miatt azonnali hatállyal bezárták a batizi, túrterebesi és halmi állatvásárokat. A sertéspestis miatt nemcsak a megyénkbeli állatvásárokat zárták be, hanem a Szilágy megyeieket is. A Szilágy Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőségének tájékoztatása szerint a mikolai eset miatt meghatározatlan ideig nem forgalmazhatnak sertéseket a Szilágy megyei állatvásárokon. Ugyanakkor a két megye határán, Hosszúréven (Răstoci), Szilágycsehben, Sarmaságon, Nagyderzsidán (Bobota) és Szilágynagyfaluban (Nuşfalău) ellenőrzik az autósokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...