Megszavazott átszervezés
Utoljára módositva: 2014-07-03 18:42:36

Városi tanácsosokhoz illő döntés helyett politikai döntést hoztak csütörtökön a szatmárnémeti városatyák, amikor megszavazták a polgármesteri hivatal szerkezeti felépítésének módosítását.

Doina Feher (PD-L) letette a tanácsosi esküt

Az a június huszonhatodikán csúfosan elbukott határozattervezet, amelyik a polgármesteri hivatali tisztségekre vonatkozó szerkezeti átalakítására vonatkozott, a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen már gond nélkül átment a rostán. A jelen lévő tizenhat tanácsos közül csak Butka Gergely (RMDSZ) és Láng László (RMDSZ) tartózkodott, mindenki más az igen szavazatok számlálásakor emelte magasba a kezét. Az RMDSZ-frakció, amelyik a június végi ülésen határozottan rossznak nevezte a tervezetet, most némi egyeztetést követően már elfogadhatónak találta, és szentesítette az átalakításokat. Formai átszervezésről van szó, nyilatkozta az ülést követően Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció vezetője és Maskulik Csaba, a szolgáltatási és jogi bizottság tagja. „Nem tudjuk, hogy hatékonyabb lesz a városházi munka a szerkezeti átalakítás nyomán — ismerték el a tanácsosok —, ám ha kétévi előkészítő munka után a polgármester úgy döntött, hogy ezt a lépést meg kell tenni, akkor adjunk egy esélyt az ügynek, és hagyjuk, hogy az idő mondja meg, jó döntés volt-e átszervezni a városházi posztok rendjét, avagy nem, garanciát erre kérni nem lehetett.” „Több állás és ezáltal felesleges kiadása a városházának semmi szín alatt nem lesz — állítja Maskulik —, erről meggyőződtünk, az ez évre érvényes fizetési keret nem változott.”

Lapunk úgy tudja, a két, RMDSZ által is támogatott irodavezető — Szűcs Zsigmond és Koncz Andrea — a helyén marad, sőt utóbbinak, szakmai előmenetelét figyelembe véve, lehetősége lesz feljebb lépni a szakmai ranglétrán.

Szavazatért ígéret

A jelek szerint önmagukkal és egymással megbékélve mindenre igennel szavaztak a szatmárnémeti tanácsosok a tegnapi rendkívüli tanácsülésen, a szerkezeti átalakításra adott és előzetesen beígért RMDSZ-es igenekért cserében polgármesteri ígéret járt minden téren. Tegnap beiktatták végre az új demokrata-liberális tanácsost, Doina Fehert, illetve az idei évi, alárendelt intézményekre érvényes költségvetés-kiegészítést is. Ennél a napirendi pontnál kérte Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció vezetője, hogy az ilyen kérdésben illetékes polgármester hívja össze a városi sportklub (VSK) igazgatótanácsát, hiszen ha összességében meg is szavazzák az RMDSZ-es tanácsosok a sportklub költségvetését, azt fel kell osztani sportáganként is, minden részlegnek legyen pontos információja arról, a továbbiakban mennyi pénzből gazdálkodik. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz. Magyar azt is kérte, hogy a városvezetés szenteljen nagyobb figyelmet a karatéban jeleskedő Samuraiul sportegyesületnek, és ez lehetőleg kerüljön a VSK égisze alá, hogy kaphasson támogatást a várostól. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz.

Fógel László szerint Terely Mihály cselgáncsedzőt sem kellene kihagyni a jóból, az eredményes edzőnek hasznát látnák a VSK-ban is, jó lenne meghívni az igazgatótanácsi gyűlésre a továbbiak megbeszélése érdekében. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...