Megszavazott átszervezés
Utoljára módositva: 2014-07-03 18:42:36

Városi tanácsosokhoz illő döntés helyett politikai döntést hoztak csütörtökön a szatmárnémeti városatyák, amikor megszavazták a polgármesteri hivatal szerkezeti felépítésének módosítását.

Doina Feher (PD-L) letette a tanácsosi esküt

Az a június huszonhatodikán csúfosan elbukott határozattervezet, amelyik a polgármesteri hivatali tisztségekre vonatkozó szerkezeti átalakítására vonatkozott, a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen már gond nélkül átment a rostán. A jelen lévő tizenhat tanácsos közül csak Butka Gergely (RMDSZ) és Láng László (RMDSZ) tartózkodott, mindenki más az igen szavazatok számlálásakor emelte magasba a kezét. Az RMDSZ-frakció, amelyik a június végi ülésen határozottan rossznak nevezte a tervezetet, most némi egyeztetést követően már elfogadhatónak találta, és szentesítette az átalakításokat. Formai átszervezésről van szó, nyilatkozta az ülést követően Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció vezetője és Maskulik Csaba, a szolgáltatási és jogi bizottság tagja. „Nem tudjuk, hogy hatékonyabb lesz a városházi munka a szerkezeti átalakítás nyomán — ismerték el a tanácsosok —, ám ha kétévi előkészítő munka után a polgármester úgy döntött, hogy ezt a lépést meg kell tenni, akkor adjunk egy esélyt az ügynek, és hagyjuk, hogy az idő mondja meg, jó döntés volt-e átszervezni a városházi posztok rendjét, avagy nem, garanciát erre kérni nem lehetett.” „Több állás és ezáltal felesleges kiadása a városházának semmi szín alatt nem lesz — állítja Maskulik —, erről meggyőződtünk, az ez évre érvényes fizetési keret nem változott.”

Lapunk úgy tudja, a két, RMDSZ által is támogatott irodavezető — Szűcs Zsigmond és Koncz Andrea — a helyén marad, sőt utóbbinak, szakmai előmenetelét figyelembe véve, lehetősége lesz feljebb lépni a szakmai ranglétrán.

Szavazatért ígéret

A jelek szerint önmagukkal és egymással megbékélve mindenre igennel szavaztak a szatmárnémeti tanácsosok a tegnapi rendkívüli tanácsülésen, a szerkezeti átalakításra adott és előzetesen beígért RMDSZ-es igenekért cserében polgármesteri ígéret járt minden téren. Tegnap beiktatták végre az új demokrata-liberális tanácsost, Doina Fehert, illetve az idei évi, alárendelt intézményekre érvényes költségvetés-kiegészítést is. Ennél a napirendi pontnál kérte Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció vezetője, hogy az ilyen kérdésben illetékes polgármester hívja össze a városi sportklub (VSK) igazgatótanácsát, hiszen ha összességében meg is szavazzák az RMDSZ-es tanácsosok a sportklub költségvetését, azt fel kell osztani sportáganként is, minden részlegnek legyen pontos információja arról, a továbbiakban mennyi pénzből gazdálkodik. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz. Magyar azt is kérte, hogy a városvezetés szenteljen nagyobb figyelmet a karatéban jeleskedő Samuraiul sportegyesületnek, és ez lehetőleg kerüljön a VSK égisze alá, hogy kaphasson támogatást a várostól. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz.

Fógel László szerint Terely Mihály cselgáncsedzőt sem kellene kihagyni a jóból, az eredményes edzőnek hasznát látnák a VSK-ban is, jó lenne meghívni az igazgatótanácsi gyűlésre a továbbiak megbeszélése érdekében. Dorel Coica megígérte, hogy úgy lesz.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...