Megszűnik a nyugdíjas jegy
Utoljára módositva: 2018-02-23 17:33:23

Elkészült a Transurban részletes tarifamódosítási javaslata, az előterjesztésről márciusi ülésén dönt a Szatmárnémeti Városi Tanács.

Két és fél lejre emelné a vonaljegy árát a szatmárnémeti közszállítási vállalat, ugyanakkor kivenné ajánlatából a nyugdíjasok egy utazásra feljogosító jegyét, számukra a két-utazásos vonaljegyet vezetné be, amit szintén két és fél lejért adna. Tulajdonképpen marad a féláras jegy az idősek számára, tájékoztatta szerkesztőségünket ezzel kapcsolatban a Transurban vezérigazgatója. Ionuţ Bujor azzal indokolta a változtatás szükségességét, hogy az emelést követően 1,25 lej lenne a féláron adott vonaljegy, ami gondot okozna visszajáró-adáskor és ezért döntöttek a kettős vonaljegy használatának bevezetése mellett.

Bérletárak

Mindenfajta utazási igazolvány árán drágítana a közszállítási cég, 7,5 lejbe kerülne az általános napijegy, 80 lejbe a névre szóló általános havijegy és 40 lejbe a szintén minden járatra érvényes egyéni félhavi bérlet. Az átruházható általános havi bérlet tervezett új ára 120 lejbe kerülne, ugyanez fél hónapra pedig 65 lejbe. A féláras diákbérletek is drágulnának, így húsz, illetve negyven lej lenne a félhavi, illetve az egész hónapos diákbérlet, a hat évnél kisebbek viszont továbbra is ingyen buszozhatnának ugyanúgy, mint a szatmárnémeti állandó lakhellyel rendelkező, hetven év fölöttiek, illetve akik a 118/2000-es és a 189/2000-es törvény hatálya alá esnek. Az ellenőrök által a buszon kiállított pótjegy árát 25 lejre emelné a Transurban, az érvényes menetjegy nélkül utazókat pedig 100-tól 500 lejig terjedő pénzbírsággal büntetné.

Indoklás

A közszállítási vállalatnak rengeteg indoka van a tarifaemelésre, például az, hogy 2010 januárja óta ugyanannyi pénzért utaztat, miközben a nyolc évvel ezelőtti 600 lejes minimálbér azóta 1900 lejre nőtt. Továbbá az egyik legfőbb indok az is, hogy 2010 elején négy lej volt egy liter motorina, ma pedig öt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...