Megszüntetnék a vívás katedrát
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:25:06

A tanügyminiszter megszüntetné a vívás katedrát a szatmárnémeti Sportiskolában. Magyar Lóránd parlamenti képviselő írásban kért magyarázatot Valentin Popától a döntés kapcsán.

„Az utóbbi időben egyre több fiatal érzi fontosnak a mozgást, a sportolást. A szatmári vívóiskola pedig évek óta kitartásra és küzdeni akarásra tanítja a fiataloknak. Az elmúlt évtizedekben a Szatmárnémetiben nevelkedett vívók közül Európa-, világ- és olimpiai bajnokok kerültek ki” — hívja fel Valentin Popa tanügyminiszter figyelmét Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő arra a képzésre, amit a szaktárca az ősztől kezdődő iskolai évtől felszámolna.

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő azért fordult levélben a tárcavezetőhöz, mert Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018–2019-es tanévtől kezdődően a Sportiskolában megszüntette a vívás katedrát.

A megyeszékhelyen több mint egy évszázados múltja van a vívásoktatásnak és jelenleg is kitűnő edzők képezik a fiatal sportolókat mindhárom fegyvernemben: kardban, tőrben és párbajtőrben. Az edzőknek pedig támogatásra van szükségük, hogy továbbadhassák a tudásukat, amit mások mellett Csipler Sándortól, a szatmári vívóiskola alapítójától kaptak.

Ennek fényében pedig a vívás katedra megszüntetése nehezen érthető döntés. A Sportiskolában a vívás katedra biztosítja a lehetőséget, hogy a diákok a sportkarrierjüket építése mellett olyan oktatást kapjanak, amelynek komoly hasznát veszik a visszavonulást követően.

Tekintettel a szatmári vívás múltjára és jelenére, miért döntöttek a Sportiskola vívás katedrájának a megszüntetése mellett? — tette fel a kérdést levelében Magyar Lóránd képviselő, amelyre a miniszternek harminc napon belül írásban kell válaszolnia.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...