Megszüntetnék a vívás katedrát
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:25:06

A tanügyminiszter megszüntetné a vívás katedrát a szatmárnémeti Sportiskolában. Magyar Lóránd parlamenti képviselő írásban kért magyarázatot Valentin Popától a döntés kapcsán.

„Az utóbbi időben egyre több fiatal érzi fontosnak a mozgást, a sportolást. A szatmári vívóiskola pedig évek óta kitartásra és küzdeni akarásra tanítja a fiataloknak. Az elmúlt évtizedekben a Szatmárnémetiben nevelkedett vívók közül Európa-, világ- és olimpiai bajnokok kerültek ki” — hívja fel Valentin Popa tanügyminiszter figyelmét Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő arra a képzésre, amit a szaktárca az ősztől kezdődő iskolai évtől felszámolna.

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő azért fordult levélben a tárcavezetőhöz, mert Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018–2019-es tanévtől kezdődően a Sportiskolában megszüntette a vívás katedrát.

A megyeszékhelyen több mint egy évszázados múltja van a vívásoktatásnak és jelenleg is kitűnő edzők képezik a fiatal sportolókat mindhárom fegyvernemben: kardban, tőrben és párbajtőrben. Az edzőknek pedig támogatásra van szükségük, hogy továbbadhassák a tudásukat, amit mások mellett Csipler Sándortól, a szatmári vívóiskola alapítójától kaptak.

Ennek fényében pedig a vívás katedra megszüntetése nehezen érthető döntés. A Sportiskolában a vívás katedra biztosítja a lehetőséget, hogy a diákok a sportkarrierjüket építése mellett olyan oktatást kapjanak, amelynek komoly hasznát veszik a visszavonulást követően.

Tekintettel a szatmári vívás múltjára és jelenére, miért döntöttek a Sportiskola vívás katedrájának a megszüntetése mellett? — tette fel a kérdést levelében Magyar Lóránd képviselő, amelyre a miniszternek harminc napon belül írásban kell válaszolnia.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...