Megszüntetnék a vívás katedrát
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:25:06

A tanügyminiszter megszüntetné a vívás katedrát a szatmárnémeti Sportiskolában. Magyar Lóránd parlamenti képviselő írásban kért magyarázatot Valentin Popától a döntés kapcsán.

„Az utóbbi időben egyre több fiatal érzi fontosnak a mozgást, a sportolást. A szatmári vívóiskola pedig évek óta kitartásra és küzdeni akarásra tanítja a fiataloknak. Az elmúlt évtizedekben a Szatmárnémetiben nevelkedett vívók közül Európa-, világ- és olimpiai bajnokok kerültek ki” — hívja fel Valentin Popa tanügyminiszter figyelmét Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő arra a képzésre, amit a szaktárca az ősztől kezdődő iskolai évtől felszámolna.

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő azért fordult levélben a tárcavezetőhöz, mert Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018–2019-es tanévtől kezdődően a Sportiskolában megszüntette a vívás katedrát.

A megyeszékhelyen több mint egy évszázados múltja van a vívásoktatásnak és jelenleg is kitűnő edzők képezik a fiatal sportolókat mindhárom fegyvernemben: kardban, tőrben és párbajtőrben. Az edzőknek pedig támogatásra van szükségük, hogy továbbadhassák a tudásukat, amit mások mellett Csipler Sándortól, a szatmári vívóiskola alapítójától kaptak.

Ennek fényében pedig a vívás katedra megszüntetése nehezen érthető döntés. A Sportiskolában a vívás katedra biztosítja a lehetőséget, hogy a diákok a sportkarrierjüket építése mellett olyan oktatást kapjanak, amelynek komoly hasznát veszik a visszavonulást követően.

Tekintettel a szatmári vívás múltjára és jelenére, miért döntöttek a Sportiskola vívás katedrájának a megszüntetése mellett? — tette fel a kérdést levelében Magyar Lóránd képviselő, amelyre a miniszternek harminc napon belül írásban kell válaszolnia.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...