Megszüntetnék a vívás katedrát
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:25:06

A tanügyminiszter megszüntetné a vívás katedrát a szatmárnémeti Sportiskolában. Magyar Lóránd parlamenti képviselő írásban kért magyarázatot Valentin Popától a döntés kapcsán.

„Az utóbbi időben egyre több fiatal érzi fontosnak a mozgást, a sportolást. A szatmári vívóiskola pedig évek óta kitartásra és küzdeni akarásra tanítja a fiataloknak. Az elmúlt évtizedekben a Szatmárnémetiben nevelkedett vívók közül Európa-, világ- és olimpiai bajnokok kerültek ki” — hívja fel Valentin Popa tanügyminiszter figyelmét Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő arra a képzésre, amit a szaktárca az ősztől kezdődő iskolai évtől felszámolna.

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő azért fordult levélben a tárcavezetőhöz, mert Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018–2019-es tanévtől kezdődően a Sportiskolában megszüntette a vívás katedrát.

A megyeszékhelyen több mint egy évszázados múltja van a vívásoktatásnak és jelenleg is kitűnő edzők képezik a fiatal sportolókat mindhárom fegyvernemben: kardban, tőrben és párbajtőrben. Az edzőknek pedig támogatásra van szükségük, hogy továbbadhassák a tudásukat, amit mások mellett Csipler Sándortól, a szatmári vívóiskola alapítójától kaptak.

Ennek fényében pedig a vívás katedra megszüntetése nehezen érthető döntés. A Sportiskolában a vívás katedra biztosítja a lehetőséget, hogy a diákok a sportkarrierjüket építése mellett olyan oktatást kapjanak, amelynek komoly hasznát veszik a visszavonulást követően.

Tekintettel a szatmári vívás múltjára és jelenére, miért döntöttek a Sportiskola vívás katedrájának a megszüntetése mellett? — tette fel a kérdést levelében Magyar Lóránd képviselő, amelyre a miniszternek harminc napon belül írásban kell válaszolnia.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...