Megtelt a tér zenével
Utoljára módositva: 2015-07-06 09:52:09

Szatmárnémetiben a II. Utcazene Fesztivál keretében öt színpadon harminc zenekar lépett fel, s hozták el az európai színvonalú fesztiválok hangulatát az alföldi kisvárosba.

A szatmáriak szép számban látogattak ki a II. Utcazene Fesztiválra, melyet július 3. és 5. között szerveztek meg Szatmárnémeti főterén. Az öt színpadon 30 zenekar lépett fel, s igyekezett meggyőzni közönségét arról, hogy szavazzon rá. Az Utcazene Fesztivál ugyanis nemcsak a nézők szórakoztatásáról szól, hanem verseny is a fellépők számára, akik közül a legtöbb szavazatot összegyűjtő elvitte a 2000 eurós fődíjat.

Sok érdeklődőt vonzott az Utcazene Fesztivál

Tavaly, az első kiadást követően többször elhangzott, hogy fesztivál született Szatmáron, s csak bízni lehetett abban, hogy a szervezők idén is megtalálják azokat a helyi vállalkozókat, akik anyagilag támogatják az Utcazene Fesztivál megszervezését, hogy a szatmáriak az európai nagyvárosok hangulatából kaphassanak ízelítőt néhány nap erejéig, ugyanakkor bebizonyíthassák, hogy a letisztult, igényes rendezvények iránt is van igény, nemcsak a harsány, ételtől és italtól bűzölgő megye-, illetve városnapok iránt. Aki a hétvége valamelyik napján kilátogatott Szatmárnémeti régi központjába, nyugodtan sétálgató, beszélgető, az igényes zenét élvező személyekkel találkozhatott. A fesztiválra a néhány hónapos gyerekektől kezdve az idősebb generáció képviselőiig sokan kilátogattak, alátámasztva, hogy nemcsak a fiatalok nyitottak az újszerű kezdeményezés iránt.

Az élő szobrok az utcazene fesztivál üde színfoltjai voltak utcazene2

A fesztivál főszervezője, Butka Gergő és lelkes segítő csapata a három nap alatt a színpadok környékén tartózkodott, komolyan foglalkozva azzal, hogy a fesztivál résztvevői jól érezzék magukat. Az együttesek szinte minden igényt kielégítő zenei repertoárral érkeztek, s gyakori volt az is, hogy a közönség táncra perdült egy-egy pörgősebb, ismertebb dallam hallatán. Nagy vonzerővel bírt a színpadok környékén időnként megjelenő rózsaszín nagybőgő is, akárcsak a régi központ utcáin feltűnő élő szobrok, melyekkel előszeretettel készítettek fotót a szatmáriak. Az Utcazene Fesztivál remélhetőleg az éves eseménynaptár biztos pontjává válik.

A II. Utcazene Fesztiválon készült fotókat ITT megtekintheti!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 26.
Hagyatkozzon ma első benyomására, ha új emberekkel találkozik, ám régi ismerőseivel közös ügyeiben mindenképp használja az eszét is!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...