Megtelt a tér zenével
Utoljára módositva: 2015-07-06 09:52:09

Szatmárnémetiben a II. Utcazene Fesztivál keretében öt színpadon harminc zenekar lépett fel, s hozták el az európai színvonalú fesztiválok hangulatát az alföldi kisvárosba.

A szatmáriak szép számban látogattak ki a II. Utcazene Fesztiválra, melyet július 3. és 5. között szerveztek meg Szatmárnémeti főterén. Az öt színpadon 30 zenekar lépett fel, s igyekezett meggyőzni közönségét arról, hogy szavazzon rá. Az Utcazene Fesztivál ugyanis nemcsak a nézők szórakoztatásáról szól, hanem verseny is a fellépők számára, akik közül a legtöbb szavazatot összegyűjtő elvitte a 2000 eurós fődíjat.

Sok érdeklődőt vonzott az Utcazene Fesztivál

Tavaly, az első kiadást követően többször elhangzott, hogy fesztivál született Szatmáron, s csak bízni lehetett abban, hogy a szervezők idén is megtalálják azokat a helyi vállalkozókat, akik anyagilag támogatják az Utcazene Fesztivál megszervezését, hogy a szatmáriak az európai nagyvárosok hangulatából kaphassanak ízelítőt néhány nap erejéig, ugyanakkor bebizonyíthassák, hogy a letisztult, igényes rendezvények iránt is van igény, nemcsak a harsány, ételtől és italtól bűzölgő megye-, illetve városnapok iránt. Aki a hétvége valamelyik napján kilátogatott Szatmárnémeti régi központjába, nyugodtan sétálgató, beszélgető, az igényes zenét élvező személyekkel találkozhatott. A fesztiválra a néhány hónapos gyerekektől kezdve az idősebb generáció képviselőiig sokan kilátogattak, alátámasztva, hogy nemcsak a fiatalok nyitottak az újszerű kezdeményezés iránt.

Az élő szobrok az utcazene fesztivál üde színfoltjai voltak utcazene2

A fesztivál főszervezője, Butka Gergő és lelkes segítő csapata a három nap alatt a színpadok környékén tartózkodott, komolyan foglalkozva azzal, hogy a fesztivál résztvevői jól érezzék magukat. Az együttesek szinte minden igényt kielégítő zenei repertoárral érkeztek, s gyakori volt az is, hogy a közönség táncra perdült egy-egy pörgősebb, ismertebb dallam hallatán. Nagy vonzerővel bírt a színpadok környékén időnként megjelenő rózsaszín nagybőgő is, akárcsak a régi központ utcáin feltűnő élő szobrok, melyekkel előszeretettel készítettek fotót a szatmáriak. Az Utcazene Fesztivál remélhetőleg az éves eseménynaptár biztos pontjává válik.

A II. Utcazene Fesztiválon készült fotókat ITT megtekintheti!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...