Megtisztult szeretettel
Utoljára módositva: 2019-10-06 21:07:48

Az idősek jelenlétében és az idősekért bemutatott szentmise keretében Schönberger Jenő püspök arra kérte híveit, hogy türelemmel, szeretettel és imával éljék hasznos idejüket.

Segítő személy karjába kapaszkodva, botokra támaszkodva érkeztek sokan a székesegyházba október 5-én, szombaton, amikor 11 órától Schönberger Jenő püspök az idősek világnapjához kapcsolódva szépkorú testvéreiért mutatott be szentmisét. Mindannyian hálával tartoznak, akik megélték ezt a kort — mondta a bevonulást követően. „A megélt kor Isten ajándéka. Igaz, lehet, hogy sokszor arra gondolunk, nehéz ez az ajándék, de akkor is ajándék, és feladatunk megtalálni benne a szépet. Van miért hálát adjunk, van miért imádkozzunk. Foglaljuk bele hálaadásunkba, imánkba azokat a testvéreinket is, akik ma nem lehetnek jelen! Értük is imádkozzunk, ahogy kérem híveimet, hogy imádkozzanak a missziókért. Szentatyánk október elsejével rendkívüli missziós hónapot hirdetett. Egész hónapban imádkozunk a szentatya szándékára. Legalább így járuljunk hozzá a misszió ügyének támogatásához!”

Szentbeszédében arra kérte szépkorú híveit, adjanak példát életükkel a világnak: „Amikor látjuk, hogy az erőnk fogyatkozik, hogy nem úgy sikerül minden, ahogy szeretnénk, hogy esik ki minden a kezünkből, ne essünk kétségbe! Mosolyogjunk egyet magunkon, és újra hajoljunk le felvenni azt, amit leejtettünk! Ne arra gondoljunk, hogy ezt vajon megérdemeltük vagy sem, hanem fogadjuk el úgy, mint a Jóisten ajándékát! Elsősorban a saját életünkkel adunk példát a környezetünknek. Hogyan éljük meg a betegséget? Hogyan éljük meg a fájdalmat? Hogyan éljük meg, ha Isten valamit elvesz tőlünk? Úgy kell kiráncigálja a kezünkből, vagy tudunk úgy bízni benne, hogy odaadunk neki mindent? Csak a szeretetünk marad meg örökre, az nem fogyatkozik az időben, hanem megtisztul. Nem azért szeretünk már, hogy minket is szeressenek, hanem egyszerűen szeretünk a szeretetért. Akkor is szeretünk, ha megbántanak. Tudjuk, hogy Isten a szeretet istene.”

Az idősek is részt vehetnek a missziós munkában — mondta a főpásztor. „A hit Isten ajándéka. Merjünk mi is unokáinknak a hitről beszélni, mert amit most átadunk nekik, még ha nem is okoz hirtelen változást, magként bejut a lélekbe, és egyszer csak kicsírázik és szárba szökken. A reményünk, hogy mindennek van értelme, és minden emberi gyengeségünk ellenére Isten szeret bennünket, és megadja nekünk a boldog, örök életet. Egyre inkább belekapaszkodunk ebbe a hitbe, az Istenbe. Mi is lehetünk Jézus munkatársai a misszióban. A misszió evangéliumhirdetés, tanúságtétel. Éljük meg a hitünket, imádkozzunk azokért, akik ebben a hatalmas munkában részt vesznek a világban! Támogassuk a szentatyát is imáinkkal, hogy a Szentlélek kegyelmével mindig erős tudjon maradni, hiszen sokan támadják őt. Mi kövessük őt! Jézus mondta: te Péter vagy, és én erre a sziklára építem egyházamat.”

A szentmise végén a hívek meghallgatták egyik társuk tolmácsolásában az „idősek imáját”. A záróáldás előtt a püspök atya megköszönte a Kórházpasztorációs Irodának a szervezést, az idős híveknek, ápolóiknak, támogatóiknak, a különböző egyházmegyei segítő intézmények és közösségek képviselőinek a jelenlétét, majd közösen elimádkozták a teljes búcsú elnyeréséért szükséges imákat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...