Megújul a Gyermekek Palotája
Utoljára módositva: 2019-03-13 10:11:18

Hosszabb megszakítás után három évvel ezelőtt újra elkezdték a szatmárnémeti Gyermekek Palotájának a felújítását, pár hónap múlva már el is fognak készülni a mindent átfogó tatarozással.

Tíz évvel ezelőtt elkezdték ugyan a szatmárnémeti Gyermekek Palotájának a felújítását, de a munka abbamaradt; 2016-ban, a vezetőség hosszas utánajárása után kezdtek el megint csordogálni a felújítási munkák kifizetéséhez szükséges összegek, ezekben a napokban pedig az utolsó részlet folyósítását várják. Gabriela Urs, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, hogy kormánypénzből zajlik a felújítás, és elsősorban Călin Durla Szatmár megyei főtanfelügyelőnek köszönhető, hogy újra figyel az intézményre a felújítást finanszírozó tanügyminisztérium.

 

Zavartalan működés

 

A megújuláshoz szükséges kül- és beltéri munkálatokat egyaránt elvégezték már szinte teljes egészében, utóbbiakkal egy emeletet kivéve már készen vannak, s a tél elmúltával hamarosan befejezik a homlokzatfelújítást és a szigetelést is. Urs szerint pár hónapnál többet már nem fog igénybe venni a munkavégzés, és ami a legfontosabb, hogy a foglalkozások már zavartalanul működhetnek az épületben. Az igazgatónő szerint máris megvan a jótékony hatása az átépítésnek, máris sokkal nagyobb az érdeklődés a központ nyújtotta képzések iránt a diákok részéről, mint amilyen abban az időben volt, amikor az épület még a régi állapotában volt. A Kossuth-kert szélén lévő épület 1952-ben készült el, azóta épp csak a minimális karbantartást végezték el ezen, olyan átfogó felújítás, mint ami most közeledik a végéhez, még soha nem történt azóta.

 

Számtalan szakkör

 

A Gyermekek Palotájában a délutáni órákban zajló képzések részét képezik az országos beiskolázási tervnek, ezért mindegyik teljesen bérmentve vehető igénybe, mutatott rá az igazgató. Itt több mint húsz technikai vagy művészeti körbe kapcsolódhatnak be a 4–18 éves diákok, 35 terem és kéttucatnyi, szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógus várja őket; nincs is jobb lehetőség a tehetségkeresésre vagy az adottságok javítására, csiszolására, mint ide eljárni. Aki többet szeretne foglalkozni azzal, amire hajlamot érez, vagy ami a hobbija, az a palatulcopiilorsatumare.ro internetes oldalon az intézmény elérhetőségeiről és az épp zajló szakkörökről is tájékozódhat.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...