Megújul a kórház parkolója
Utoljára módositva: 2014-06-30 19:39:52

A tegnapi megyei tanácsülés keretében jóváhagyták a megyei kórház parkolójának felújítására vonatkozó határozattervezetet, s a mentőhelikopter-leszállópályát is korszerűsítik.

A megyei tanácsosok minden előterjesztett határozattervezetet jóváhagytak a tegnapi tanácsülésen

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén 17 határozattervezet esetében kellett döntést hozniuk a tanácsosoknak. A tanácsülés elején Vasile Berinde PD-L-s megyei tanácsos elmondta, amennyiben a továbbiakban sem fogják a tanácsülések előtt 5 nappal korábban megkapni a részletes határozattervezeteket, akkor nem fognak részt venni a tanácsüléseken, s minden egyes határozatot meg fognak támadni a közigazgatási ügyekben illetékes bíróságon. A Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság ingyenes használatba kapta a megyei tanács tulajdonában levő ingatlant, mely a Petőfi Sándor utca 32. szám alatt található. Jóváhagyásra került az a határozattervezet is, mely a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház parkolójának beavatkozási munkálatokra vonatkozó dokumentációja (DALI). Ebből kiderül, hogy a kórház parkolója új aszfaltréteget kap, 38 világító oszlopot is kihelyeznek, ugyanakkor a mentőhelikopter leszállópályáját is korszerűsítenék és kivilágítanák. Mindez azért fontos, mert jelenleg csak nappali világosságnál tud leszállni a mentőhelikopter a kórház udvarán, sötétben a repülőtéren várja meg, míg a mentősök a beteget odaszállítják. Ez a késlekedés akár emberéletbe is kerülhet, ezért is sürgetik a parkoló korszerűsítését, melyet fizetéses rendszerben használhatnának a látogatók. Adrian Cozma, PD-L-s tanácsos elmondta, hogy párttársaival azért tartózkodtak a szavazástól, mert meglátásuk szerint vannak fontosabb dolgok is a kórház háza táján, mint a parkoló korszerűsítése. Ők arra kérték a megyei tanács vezetőségét, hogy először törlesszék tartozásaikat a kivitelezők és beszállítók irányába, biztosítsák a szükséges gyógyszereket a betegeknek, s csak aztán fordítsanak pénzt a parkoló korszerűsítésére. A tanács elnöke, Adrian Ştef elmondta, hogy a felgyűlt tartozásaikat azért nem fizették ki, mert ígéretet kaptak a kormánytól arra, hogy az elmaradásokat kormánytámogatás révén fedezhetik.

Vita az önkéntesség miatt

Heves vitát eredményezett az a határozattervezet is, mely a Salvamont-csapat létszámának jóváhagyását tűzte ki. A Romániai Hegyimentők Országos Egyesületével való konzultáció során kiderült, hogy megyénkben a hatékonyság érdekében három, egyenként hat főből álló hegyimentő-csapatot kell létrehozni. A Salvamont tagjai önkéntesen végzik munkájukat, a megyei tanács a szükséges felszerelést biztosítja számukra. A tanácsosok egy része szerint kevesebb hegyimentő is elégséges lenne, ám végül elfogadták az eredeti javaslatot, így megyénkben 18 önkéntes hegyimentő teljesít majd szolgálatot, ám ők minden katasztrófahelyzetben bevethetőek, nemcsak a hegyi mentésben jártasak.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...