Megújulás sok helyi RMDSZ szervezetnél
Utoljára módositva: 2020-02-25 15:01:04

Vasárnap Ákoson, Érszakácsiban, Kolcson és Lázáriban is közgyűlések zajlottak. Csaknem mindenhol megvan a teljes tanácsosi lista és a polgármesterjelöltek is. Kolcson március 1-jén dől el, hogy két polgármesterjelölt közül ki indul a helyhatósági választáson.

„Mivel nyitottak vagyunk minden választás előtt, de menet közben is, megfigyelhető, hogy az addigi emberek 10–20 százaléka kicserélődik. S nem azért, mert a leköszönő tanácsosok vagy polgármesterek és alpolgármesterek ne végezték volna jól a munkájukat, hanem azért, mert kinevelődik egy újabb generáció, amely helyet kér, ötletei, elképzelései vannak, amelyekért tenni is hajlandó” — fogalmazott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, aki az elmúlt vasárnap Ákoson és Lázáriban is figyelemmel kísérte a rangsoroló közgyűléseket Nagy Szabolcs ügyvezető elnökkel együtt.
Ákoson sokan akarnak tenni a magyar közösségért. Ékes bizonyítéka ennek, hogy igencsak hosszúra sikeredett a tanácsosjelöltek listája. Összesen 16 név szerepelt rajta, és mögöttük áll a közösség elszánt csapata is, amelynek tagjai együtt készülnek a közelgő helyhatósági választásokra. Az ákosiak és a krasznamihályfalviak egyhangúlag támogatták szavazataikkal Sándor József polgármesterjelöltet és rangsorolták a tanácsosnak jelentkező 16, tenni akaró lakost is az Erdei D. István parlamenti képviselő által vezetett közgyűlésen. Lázáriban is úgy tűnik, hogy továbbra is jó kezekbe kerül a község, hiszen erős és megbízható csapat áll az élre, amelyet a helyi közgyűlésen több mint 500 személy választott ki. Vasárnap csaknem 300 személy vett részt a községi közgyűlésen, ahol bizalmat szavaztak Béres Antal polgármesterjelöltnek. A jelenlévők a község éléről távozó Lengyel István polgármesternek is megköszönték az elmúlt évtizedek munkáját.
Kolcson most vasárnap csak a tanácsosokat rangsorolták, március elsején ülnek össze a község lakosai, hogy kiválasszák a két jelölt közül, hogy ki induljon a helyhatósági választáson. Magyar Lóránd képviselő és Kovács Máté megyei tanácsos kíséri figyelemmel a folyamatokat, de már most látszik, amikor a feltételekben megegyezett a két jelölt, hogy a közösséget nem fogja kettészakítani az, hogy két jelölt van. „Szeretem elmondani, hogy hidakat építünk, és nem árkokat ásunk, és ez Kolcson most különösen igaz. Úgy gondolom, hogy a községnek előnyére fog válni, hogy két jelölt is tenni akar a lakosokért” — hangsúlyozta Magyar Lóránd.

A megye másik felében is izgalmas volt a vasárnap délután, hiszen Érszakácsiban is nagy tömeg gyűlt össze, hogy válasszon a két lehetséges jelölt közül. Több mint 160 személy jelent meg a közgyűlésen, hogy rangsorolja a tanácsosjelölteket, és bizalmat szavazzon a jelenlegi alpolgármesternek, aki úgy döntött, hogy ideje felsőbb iskolába lépnie, és az eddig tanultakat polgármesterként is kamatoztatni szeretné, így Sipos József lesz Érszakácsi polgármesterjelöltje a júniusi helyhatósági választásokon. „Meg szeretném köszönni Ferencz Levente leköszönő polgármesternek, hogy áldozatos munkával és elhivatottan vezette ezt a maroknyi közösséget az elmúlt 4 mandátum alatt. Bízom benne, hogy a vasárnap este megtartott rangsoroló gyűlést követően Érszakácsiban erős és tettre kész csapat áll a község élére. Meggyőződésem, hogy kellő összefogással sikerül új színt vinni az érszakácsi polgárok mindennapjaiba” — összegezte a gyűlést követően Turos Lóránd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...