Megújult az Agro bentlakása
Utoljára módositva: 2014-05-20 10:12:41

Kézzelfogható eredménye is van annak az együttműködésnek, amely a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum és a város fő munkaadója, a ContiTech vállalat kirendeltsége között zajlik.

 

Új bútorokkal szerelték fel a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum bentlakását

Mint ismeretes, a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum vezetősége, együttműködve az önkormányzattal, mindent elkövet, hogy a városnak ezt a középiskoláját megyei és országos szinten elismertté tegye, már ami a szakoktatást, szakmunkásképzést illeti. Ennek érdekében sikerrel alkalmazzák a Németországból átvett duális képzési modellt, melynek révén a diákok szakmai gyakorlatukat meghatározott cégeknél, gyáraknál végezhetik, ugyanakkor anyagi juttatásokkal is igyekeznek motiválni a diákokat.

Hamarosan végez az első olyan évfolyam, mely ezen modell szerint részesült szakképzésben, s a diákok az iskolából kikerülve, akár már másnap megkezdhetik a munkát annál a cégnél, amelyiknél a szakmai gyakorlati órákat töltötték. A nagykárolyi tanintézmény egyik fő támogatója — immár két éve — a ContiTech vállalat. A diákok az iskolai hét két napját a vállalatnál töltik, ahol mesterek, művezetők irányítása mellett tanulhatnak és dolgozhatnak. Az iskola részéről is jelen van egy képviselő. A gyakorlaton lévő diákok ugyanazon feltételek mellett dolgozhatnak a gyárban: megilleti őket a munkaruha, védőruha, valamint az ingyenes szállítás a munkahelyre, karácsonyi ajándékcsomagok stb.

Ebben az évben a vállalat segítette a tanintézményt bentlakásának a felújításában is. Az iskolához ugyanis tartozik egy, a ’70-es években épített bentlakás is, melynek felújítása, rendbetétele még mindig zajlik. A munkában, illetve az első és a második emeleti részek felújításában komoly anyagi segítséget nyújtott a ContiTech vállalat, azaz 30 000 lejjel támogatta a munkálatokat.

A felújított, újrabútorozott, konyhával, fürdővel, tanulószobával felszerelt bentlakás hivatalos átadására a következő hetekben kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...