Megújult az Agro bentlakása
Utoljára módositva: 2014-05-20 10:12:41

Kézzelfogható eredménye is van annak az együttműködésnek, amely a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum és a város fő munkaadója, a ContiTech vállalat kirendeltsége között zajlik.

 

Új bútorokkal szerelték fel a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum bentlakását

Mint ismeretes, a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum vezetősége, együttműködve az önkormányzattal, mindent elkövet, hogy a városnak ezt a középiskoláját megyei és országos szinten elismertté tegye, már ami a szakoktatást, szakmunkásképzést illeti. Ennek érdekében sikerrel alkalmazzák a Németországból átvett duális képzési modellt, melynek révén a diákok szakmai gyakorlatukat meghatározott cégeknél, gyáraknál végezhetik, ugyanakkor anyagi juttatásokkal is igyekeznek motiválni a diákokat.

Hamarosan végez az első olyan évfolyam, mely ezen modell szerint részesült szakképzésben, s a diákok az iskolából kikerülve, akár már másnap megkezdhetik a munkát annál a cégnél, amelyiknél a szakmai gyakorlati órákat töltötték. A nagykárolyi tanintézmény egyik fő támogatója — immár két éve — a ContiTech vállalat. A diákok az iskolai hét két napját a vállalatnál töltik, ahol mesterek, művezetők irányítása mellett tanulhatnak és dolgozhatnak. Az iskola részéről is jelen van egy képviselő. A gyakorlaton lévő diákok ugyanazon feltételek mellett dolgozhatnak a gyárban: megilleti őket a munkaruha, védőruha, valamint az ingyenes szállítás a munkahelyre, karácsonyi ajándékcsomagok stb.

Ebben az évben a vállalat segítette a tanintézményt bentlakásának a felújításában is. Az iskolához ugyanis tartozik egy, a ’70-es években épített bentlakás is, melynek felújítása, rendbetétele még mindig zajlik. A munkában, illetve az első és a második emeleti részek felújításában komoly anyagi segítséget nyújtott a ContiTech vállalat, azaz 30 000 lejjel támogatta a munkálatokat.

A felújított, újrabútorozott, konyhával, fürdővel, tanulószobával felszerelt bentlakás hivatalos átadására a következő hetekben kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...