Megújult az Agro bentlakása
Utoljára módositva: 2014-05-20 10:12:41

Kézzelfogható eredménye is van annak az együttműködésnek, amely a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum és a város fő munkaadója, a ContiTech vállalat kirendeltsége között zajlik.

 

Új bútorokkal szerelték fel a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum bentlakását

Mint ismeretes, a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum vezetősége, együttműködve az önkormányzattal, mindent elkövet, hogy a városnak ezt a középiskoláját megyei és országos szinten elismertté tegye, már ami a szakoktatást, szakmunkásképzést illeti. Ennek érdekében sikerrel alkalmazzák a Németországból átvett duális képzési modellt, melynek révén a diákok szakmai gyakorlatukat meghatározott cégeknél, gyáraknál végezhetik, ugyanakkor anyagi juttatásokkal is igyekeznek motiválni a diákokat.

Hamarosan végez az első olyan évfolyam, mely ezen modell szerint részesült szakképzésben, s a diákok az iskolából kikerülve, akár már másnap megkezdhetik a munkát annál a cégnél, amelyiknél a szakmai gyakorlati órákat töltötték. A nagykárolyi tanintézmény egyik fő támogatója — immár két éve — a ContiTech vállalat. A diákok az iskolai hét két napját a vállalatnál töltik, ahol mesterek, művezetők irányítása mellett tanulhatnak és dolgozhatnak. Az iskola részéről is jelen van egy képviselő. A gyakorlaton lévő diákok ugyanazon feltételek mellett dolgozhatnak a gyárban: megilleti őket a munkaruha, védőruha, valamint az ingyenes szállítás a munkahelyre, karácsonyi ajándékcsomagok stb.

Ebben az évben a vállalat segítette a tanintézményt bentlakásának a felújításában is. Az iskolához ugyanis tartozik egy, a ’70-es években épített bentlakás is, melynek felújítása, rendbetétele még mindig zajlik. A munkában, illetve az első és a második emeleti részek felújításában komoly anyagi segítséget nyújtott a ContiTech vállalat, azaz 30 000 lejjel támogatta a munkálatokat.

A felújított, újrabútorozott, konyhával, fürdővel, tanulószobával felszerelt bentlakás hivatalos átadására a következő hetekben kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...