Megvan a filharmónia új igazgatója
Utoljára módositva: 2019-11-21 17:41:28

Négyen pályáztak a filharmónia igazgatói posztjára, a négy jelentkező közül Kovács-Pistuka Emőke érte el a legmagasabb pontszámot a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatói posztjára kiírt versenyvizsgán.

 

A versenyvizsga két részből állt, egyrészt a beadott pályázatok elemzéséből, másrészt pedig a pályázatok megvédéséből, melyek után a négy résztvevő a következő eredményeket érte el: Kovács – Pistuka Emőke 9,20 pont, Boca Ioan 8,15 pont, Pitic Ioan Claudiu 7,88 pont, Boroș Marius Cristian 7,40 pont. A versenyvizsga-bizottságban Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, mint a bizottság elnöke, továbbá Meleg Vilmos Tibor és Foica Vasile, a Nagyváradi Állami Filharmónia képviselői vettek részt. Mind a négy pályázó dolgozatában kiváló és értékes javaslatokat tett a kulturális intézmény működésére és fejlesztésére. A Szatmár Megyei Tanács továbbra is elkötelezett támogatója a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniának, hiszen a nemzetközileg is egy elismert intézmény igazi értéket képvisel a megyében.

Kovács – Pistuka Emőke, a Dinu Lipatti Filharmónia leendő vezetője 2002-től ezen intézmény művészeként tevékenykedik, mint hegedűművész és I. hegedűs szólamvezető. Mindezek mellett a szatmárnémeti Aurel Pop Művészeti Líceum hegedűtanára is. Kovács – Pistuka Emőke a kolozsvári Sigismund Taduță Zeneművészeti Líceumban tanult, majd a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szerzett művészeti és pedagógiai oklevelet. Szakmai karrierje során tanított és előadóművészként aktivált a Kolozsvári Állami Magyar Operában, a kolozsvári Sigismund Toduță Zeneművészeti Líceumban, a mexikói Escuela Superior de Artes Yukatan felsőoktatási intézményben és a szintén mexikói Yukatan Szimfonikus Orquestra-ban. Számos mesterkurzuson vett részt az évek során Magyarországon, Németországban és Romániában egyaránt, számos kül- és belföldi zenekarral működött együtt, továbbá tagja a Consonatia és Diletto musicale kamarazenekaroknak, a FourEyer kvartettnek és a Quasi Cosi triónak egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...