Megvan a limitált szériás KTM
Utoljára módositva: 2015-11-09 17:50:13

Az Autonet Motorcycle Team székhelyén hivatalosan is bemutatták Gyenes „Mani” Emánuel szerelőcsapatát a 2016-os Dakar-ralira. Maninak a motorja és az elszántsága is jobb mint eddig volt.

Az Autonet Motorcycle Team székhelyén bemutatták Mani szerelőcsapatát is: Oláh László (jobbra), Rácz Szabolcs (középen); és Ilonczai Tamás marketing-igazgató gratulál Maninak

Sokkal jobb helyezést elérni megyek ki a 2016-os Argentína-Bolívia Dakar ralira, jelentette ki hétfőn Gyenes „Mani” Emánuel azon a sajtótájékoztatón, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy a szatmárnémeti motoros hatodjára is ott lesz a világ legnehezebb motorsport megmérettetésén. És nem csak azért bizakodik a jó szereplésben Mani, mert felkészültebbnek érzi magát mint eddig bármikor, hanem azért is, mert saját szerelőacsapattal és szerelőautóval, illetve egy limitált széria gyártmányú KTM-mel vág neki a kilencezer kilométeres távnak. A szerelőcsapatot Oláh László és Rácz Szabolcs alkotja, akik egy, a Dakarra speciálisan felkészített, és Mani igényei szerint felszerelt négykerék meghajtású Mercedes Sprinterrel követik majd Dél-Amerikába a versenyzőt. Mindezt hétfőn mutatták be az Autonet Motorcycle Team székhelyén.

A Dakar-rali motoros maraton kategóriáját kétszer nyerte meg eddig Románia legjobb terepmotorosa, neki mégis az összetettbeli szereplés a fontos – ahol eddig a tekintélyesnek számító 17. helyet elérni volt képes –, mert ez alkalommal úgy vág neki a január 2-án kezdődő dél-amerikai megmérettetésnek, hogy felülmúlja ezt a teljesítményét.

Mani a megyei tanács székhelyén is bemutatta a motorkerékpárt

Mani egy 450 köbcentis, 65 lóerős, kb. 110 kilós KTM-mel vág neki a 2016-os Dakarnak. Hétfőn csak jót tudott mondani az új versenygépről, amit megyei tanácsnál rendezett sajtótájékoztatón is bemutatott. A megyei önkormányzat ugyanis 30 ezer eurót adott Maninak a gépvásárlásra, ezzel támogatva Románia legjobbját a világ legnevezetesebb motorsport eseményén. Néhány kilóval könnyebb ez a sorozatgyártásba csak jövőre kerülő motorbicikli és Mani az idei évben elkészült 60 ilyen KTM darab egyikét ülheti meg a Dakaron. A nyeregben ülő dolgát könnyíti meg az is, hogy jobb szögben helyezték el rajta az navigációs konzolt, mint a korábbi modell esetében, ezzel megkönnyítették az előre látást is. Ezt a KTM-et már injektoros motor hajtja (a korábbi modell karburátoros volt a befecskendezés), ami abban segíti majd Manit, hogy akkor is teljes nyomaték hajtja majd a motort, ha gyorsan jut eltérő tengerszint fölötti magasságú pályarészekre.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 37-ik Dakar-ralit Argentína és Bolívia területén rendezik meg január 2. és 16. között, a 14 versenynap alatt 9000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek. Mani elmondta, nem sivatagos, inkább köves pusztaságokon kell majd keresztülmotoroznia, a magashegyi pályarészek kivételével 35-40 fokos lesz a hőség január elején a déli féltekén. Eddig pár órát tesztelte csak a vadonatúj KTM-et, de miután túl van a versenyszervezés adminisztratív részén Érmihályfalva környékén off-road részeken és egy kialakított motoros gyakorlópályán fog vele többet motorozni, hogy többet tesztelje, és hogy minél inkább saját igényei szerint tudják finomhangolni a versenygépet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...