Megvan a limitált szériás KTM
Utoljára módositva: 2015-11-09 17:50:13

Az Autonet Motorcycle Team székhelyén hivatalosan is bemutatták Gyenes „Mani” Emánuel szerelőcsapatát a 2016-os Dakar-ralira. Maninak a motorja és az elszántsága is jobb mint eddig volt.

Az Autonet Motorcycle Team székhelyén bemutatták Mani szerelőcsapatát is: Oláh László (jobbra), Rácz Szabolcs (középen); és Ilonczai Tamás marketing-igazgató gratulál Maninak

Sokkal jobb helyezést elérni megyek ki a 2016-os Argentína-Bolívia Dakar ralira, jelentette ki hétfőn Gyenes „Mani” Emánuel azon a sajtótájékoztatón, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy a szatmárnémeti motoros hatodjára is ott lesz a világ legnehezebb motorsport megmérettetésén. És nem csak azért bizakodik a jó szereplésben Mani, mert felkészültebbnek érzi magát mint eddig bármikor, hanem azért is, mert saját szerelőacsapattal és szerelőautóval, illetve egy limitált széria gyártmányú KTM-mel vág neki a kilencezer kilométeres távnak. A szerelőcsapatot Oláh László és Rácz Szabolcs alkotja, akik egy, a Dakarra speciálisan felkészített, és Mani igényei szerint felszerelt négykerék meghajtású Mercedes Sprinterrel követik majd Dél-Amerikába a versenyzőt. Mindezt hétfőn mutatták be az Autonet Motorcycle Team székhelyén.

A Dakar-rali motoros maraton kategóriáját kétszer nyerte meg eddig Románia legjobb terepmotorosa, neki mégis az összetettbeli szereplés a fontos – ahol eddig a tekintélyesnek számító 17. helyet elérni volt képes –, mert ez alkalommal úgy vág neki a január 2-án kezdődő dél-amerikai megmérettetésnek, hogy felülmúlja ezt a teljesítményét.

Mani a megyei tanács székhelyén is bemutatta a motorkerékpárt

Mani egy 450 köbcentis, 65 lóerős, kb. 110 kilós KTM-mel vág neki a 2016-os Dakarnak. Hétfőn csak jót tudott mondani az új versenygépről, amit megyei tanácsnál rendezett sajtótájékoztatón is bemutatott. A megyei önkormányzat ugyanis 30 ezer eurót adott Maninak a gépvásárlásra, ezzel támogatva Románia legjobbját a világ legnevezetesebb motorsport eseményén. Néhány kilóval könnyebb ez a sorozatgyártásba csak jövőre kerülő motorbicikli és Mani az idei évben elkészült 60 ilyen KTM darab egyikét ülheti meg a Dakaron. A nyeregben ülő dolgát könnyíti meg az is, hogy jobb szögben helyezték el rajta az navigációs konzolt, mint a korábbi modell esetében, ezzel megkönnyítették az előre látást is. Ezt a KTM-et már injektoros motor hajtja (a korábbi modell karburátoros volt a befecskendezés), ami abban segíti majd Manit, hogy akkor is teljes nyomaték hajtja majd a motort, ha gyorsan jut eltérő tengerszint fölötti magasságú pályarészekre.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 37-ik Dakar-ralit Argentína és Bolívia területén rendezik meg január 2. és 16. között, a 14 versenynap alatt 9000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek. Mani elmondta, nem sivatagos, inkább köves pusztaságokon kell majd keresztülmotoroznia, a magashegyi pályarészek kivételével 35-40 fokos lesz a hőség január elején a déli féltekén. Eddig pár órát tesztelte csak a vadonatúj KTM-et, de miután túl van a versenyszervezés adminisztratív részén Érmihályfalva környékén off-road részeken és egy kialakított motoros gyakorlópályán fog vele többet motorozni, hogy többet tesztelje, és hogy minél inkább saját igényei szerint tudják finomhangolni a versenygépet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...