Megvannak a Fürkész továbbjutói
Utoljára módositva: 2015-03-04 10:18:42

A Diákokért Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyt I–IV. és V–VIII. osztályos diákok számára.

Bár a verseny szombaton volt, csak később derült ki, hogy kik azok az ügyes „fürkészek”, akik Szatmár megyét képviselhetik az országos döntőben, amelyet áprilisban rendeznek meg Nagyváradon.

Az első osztályosok versenyében Ádámkó Bence (Hám János Római Katolikus Líceum, felkészítő: Urbán Klára) lett a legjobb, így ő képviselheti a megyét kategóriájában, a másodikosok továbbjutója Toma Tamara (kaplonyi Fényi István Általános Iskola, felkészítő: Toma Anikó) és Tallián Franciska (Hám János Római Katolikus Líceum, felkészítő: Földes Ildikó), a harmadikosok legmagasabb pontszámát Gábor Boglárka Evelin (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Fülöp Andrea) érte el, míg a negyedikesek között Pósz Patricia (Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, felkészítő: Heveli Rita) és Nichita Noémi (Mircea Eliade Általános Iskola, felkészítő: Leiti Mónika) bizonyult a legjobbnak.

Az általános iskolások között, az ötödikesek kategóriájában Takács Klára (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Rus Annamária) lett az első, a hatodikosok között Krisztián Dániel (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Tivadar Melinda), a hetedikesek versenyét Dobos Ervin (Szatmárnémeti Református Gimnázium, felkészítő: Varga-Bressel Christiane) nyerte meg, míg a nyolcadikosok legjobb feladatlapját Rédai Ádám (Szatmárnémeti Református Gimnázium, felkészítő: Varga-Bressel Christiane) nyújtotta be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...