Megvannak a gépek, még négy nap a rajtig
Utoljára módositva: 2018-01-03 12:42:35

Minden magyar motorkerékpáros induló egyetlen kontingenst alkotva, a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team égisze alatt versenyzik szombattól a 40. Dakar-ralin: Gyenes Emánuel, Saghmeister Gábor, Dési János és Horváth Lajos.

„Ma voltunk a kikötőben a motor és a szervizautó után, minden rendben lezajlott, holnap elvégezzük az utolsó simításokat a nevezés és a gépátvétel előtt” — üzente Limából az egyik népszerű közösségi oldalon Gyenes Emánuel szerdán reggel.

Mint arról beszámoltunk, a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa nyolcadik alkalommal áll rajthoz a Dakar-ralin, a világ legnehezebb, embert és versenygépet egyaránt próbára tevő két hetes, közel 9000 kilométeres megmérettetésen.

Maniról egyébként a formula.hu hírportál is beszámolt. A magyar hírportál ugyanis emlékeztetett arra, hogy hat magyar, öt egységben, három országból és két kategóriában lesz ott az év első motorsporteseményén: visszatér ugyanaz a négy motoros, akik tavaly januárban is megküzdöttek a dél-amerikai sivataggal, és most csatlakozik hozzájuk egy igazi „régi motoros”, aki ugyebár autós: Szalay Balázs és Bunkoczi László kettőse egy Opel Crossland X-szel készültek a versenyre. Szalayék 2013-ban vettek részt legutóbb a Dakaron, ezt követően az elmúlt négy évben az Afrikában zajló és ténylegesen Dakarban véget érő Africa Race-t választották, ám most elérkezettnek látták a pillanatot, hogy ismét nyakukba vegyék Dél-Amerikát. Kellően régen jártak már ott ahhoz, hogy a Dakar hivatalos honlapja ne tüntesse fel korábbi eredményeiket, de a páros eddigi legjobbjának a 2012-ben elért 20. helyezés számít.

Autonetes magyar motoros csapat

A magyar anyanyelvű motorosok ugyan három különböző országot, Magyarország mellett Szerbiát és Romániát képviselik, mégis egyetlen kontingenst alkotnak, hiszen mind a négyen a szatmári Autonet csapat égisze alatt, az ő szervizelési segédletükkel vágnak neki a ralinak, ami a korábbi években megszokottnál hosszabb, tizenkettő helyett tizennégy versenynapból áll majd. Az össztáv maradt a régi, de a fele gyorsasági szakasz, szóval a napi speciálisok most átlagosan valamivel rövidebbek lesznek.

„Eddigi tapasztalataim szerint ez nagy veszélynek számít. Minél rövidebb a gyorsasági szakasz, annál nehezebb a pálya, annál több akadályt kell leküzdenünk” – mondta a szabadkai Saghmeister Gábor a Hét Nap című vajdasági hetilapnak adott interjújában. A 46 éves Saghmeister a legrutinosabb a magyar motorosok között, idén már 10. alkalommal lesz ott a versenyen. Hatodik éve ugyanazzal a KTM-motorral áll rajthoz, és célja továbbra is az, hogy az első 50 között végezzen, aminek megvalósításában az utóbbi években komoly gondok hátráltatták: 2015-ben és 2016-ban is törést szenvedett a kézfején, bár utóbbi alkalommal ezzel együtt is elvezetett a célig, tavaly pedig a motorja nem nagyon bírta a strapát. A mostani bolíviai szakaszokat látva is van benne némi félelem emiatt: „Magasabb hegyekre, dűnékre sem szeret mászni a motorom, hiszen nagy tengerszint feletti magasságokban nem jut elég levegőhöz, nincs ereje. Hiába próbálok vele bármit is csinálni, ha felmondja a szolgálatot. Legutóbb emiatt nagyon szenvedtem, egy 8 km-es utat csaknem négy óra alatt tettem meg, egyszerre csak 15-20 métereket tudtam haladni.”

„A legjobb eredmény alighanem idén is a Szatmárnémetiből érkező Gyenes Emánueltől várhatók, aki az elmúlt három alkalommal egyaránt az első húsz helyezett között végzett, legjobb eredménye pedig egy 14. hely 2016-ból” — olvasható a formula.hu-n, ahol megemlítik a tavalyi incidenst is, amikor azért büntették, mert rövid időre — néhány rutinos, gyári motorossal együtt — letért a nyomvonalról, és az egy órás szankció miatt nem sikerült a maraton kategóriát megnyernie. „Azt volt a legnehezebb lenyelni, amikor a pihenőnapon hírt kaptam arról, hogy egy órás időbüntetést róttak ki rám, mivel letértem az egy mérföldes szélességű versenyzési sávból, miközben ételt próbáltam keresni” — idézte a magyar portál a Dakar hivatalos weboldalának adott nyilatkozatot.

Dési János 2007 óta most hatodszor vág neki a terepralisok legkeményebb megmérettetésének, az ő legjobb eredménye eddig az 54. hely 2014-ből. Horváth Lajos pedig másodszor kísérli meg a célba érést, miután tavaly januári első nekifutását a harmadik szakaszon fel kellett adnia: elmondása szerint a Dakar még annál is sokkal megterhelőbb kihívás, mint azt korábban sejtette.

Dakar-rali 2017

Január 6., 1. nap: Lima (PE) – Pisco (PE): 272 km (SSz: 31 km).

Január 7., 2. nap: Pisco (PE) – Pisco (PE): 278 km (SSz: 267 km).

Január 8., 3. nap: Pisco (PE) – San Juan de Marcona (PE): A, K 502 km (SSz: 295 km)/M, Q 501 km (SSz: 295 km).

Január 9., 4 nap: San Juan de Marcona (PE) – San Juan de Marcona (PE): 444 km (SSz: 330 km).

Január 10., 5. nap: San Juan de Marcona (PE) – Arequipa (PE): M, Q 770 km (SSz: 264 km)/A, K 932 km (SSz: 267 km).

Január 11., 6. nap: Arequipa (PE) – La Paz (BOL): 758 km (SSz: 313 km).

Január 12., pihenő nap: La Pazban.

Január 13., 7. nap: La Paz (BOL) – Uyuni (BOL): 726 km (SSz: 425 km)/K 669 km (SSz: 368 km).

Január 14., 8. nap: Uyuni (BOL) – Tupiza (BOL): 584 km (SSz: 498 km)/K 558 km (SSz: 380 km).

Január 15., 9. nap: Tupiza (BOL) – Salta (ARG): 754 km (SSz: 242km).

Január 16., 10. nap: Salta (ARG) – Belén (ARG): 795 km (SSz: 372 km).

Január 17., 11. nap: Belén (ARG) – Chilecito (ARG): M, Q 484 km (SSz: 280 km)/A, K 746 km (SSz: 280 km).

Január 18., 12. nap: Chilecito (ARG) – San Juan (ARG): M, Q 722 km (SSz: 375 km)/A, K 791 km (SSz: 522 km).

Január 19., 13. nap: San Juan (ARG) – Córdoba (ARG): M, Q 904 km (Ssz: 423 km)/A, K 927 km (SSz: 368 km).

Január 20., 14. nap: Córdoba (ARG) – Córdoba (ARG): 284 km (SSz: 119 km).

SSz=speciális szakasz, A=autó, M=motorkerékpár, K=kamion, Q=kvad.

PE=Peru, BOL=Bolívia, ARG=Argentína.

7 versenynap homokdűnék között.

5 versenynap 3000 méter tengerszint feletti magasságban.

1 maraton versenynap minden kategóriának (ezen a napon a versenyzők nem találkozhatnak a szervizcsapattal és bizonyos alkatrészek sem cserélhetők).

Plusz 1 maraton versenynap csak a motorkerékpározóknak és kvadosoknak.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...