Megvennék az iskola alatti földet
Utoljára módositva: 2016-10-28 09:06:17

Talán kevesen tudják, de a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola alatti földterület egy 1404 négyzetméteres része magántulajdonban van — ezen szeretne változtatni az önkormányzat.

 

„Nem egészséges dolog, hogy egy tanintézmény alatti földterület magánkézben legyen. A tisztviselőtelepi 10-es Számú Általános Iskolánál azonban ez a helyzet, az épület és a sportterem egy része alatt 1404 négyzetméter magántulajdonban —pontosabban három személy tulajdonában — van. Eddig az önkormányzat tulajdonosonként 1170 lej/hónap bérleti díjat fizetett a területért, de most már itt az ideje, hogy megvásároljuk. Remélem, mindhárom tulajdonos elfogadja a független szakértők által megállapított vételárat” — magyarázta Kereskényi Gábor polgármester a tegnapi tanácsülést s egyben a vásárlást célzó határozattervezet megszavazását követően. A grémium szintén tegnap bólintott rá nyolc, mindeddig földes utca rendbetételének-leaszfaltozásának megvalósíthatósági tanulmányaira is, bár mint arra Günthner Tibor tanácsos rámutatott: az urbanisztikai bizottságban voltak viták az érintett utcák szélessége miatt — ezek átlagosan csak öt méter szélesek —, ráadásul mindegyik „járdahiányban” szenved. „A jövőben biztos nem fogadunk el olyan megvalósíthatósági tanulmányokat, amelyek ennyire hiányosak, s most is csak az ott lakókra való tekintettel bólintottunk rájuk — bár hangsúlyozom, a járdák hiánya egy nagyon nagy negatívum, főleg például a Merilor utcában, ahol több cég-vállalkozás is működik, ami azt jelenti, hogy áruszállítók, teherkocsik is végighajtanak ott. Ezeket a tanulmányokat egy éve még a régi városvezetés rendelte meg, s mostanra készültek el. Ha most visszaadjuk úgymond újratervezésre, újabb évbe telik az elkészítésük, ami azt jelenti, még többet késik majd a kivitelezés is — s az utcákban lakók tovább tapicskolhatnak a sárban” — mondta.

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...