Megvont segélyek
Utoljára módositva: 2014-08-11 18:23:08

 

A szociális segélyben részesülőknek közmunkát kell végezniük a támogatás folyósításához

Az állatlétszám be nem vallása miatt is vissza kell fizetni a szociális segélyt.
Amint arról már beszámoltunk, egy prefektusi határozattal létrehozott ellenőrző bizottság szabálysértéseket állapított meg a szociális segélyek kifizetésekor néhány önkormányzatnál, de nem nevezték meg konkrétan, mely községekről volt szó. Érdeklődtünk néhány település vezető tisztségviselőinél, így kiderült, hogy Lázáriban is előfordult egy ilyen eset, Roszpapa Csaba alpolgármester elmondta, ez abból adódott, hogy egy személy nem jelentette be időben, hogy közben talált munkát, így egy havi juttatást pluszba kapott, de még így sem biztos, hogy vissza kell fizetnie az összeget, mivel nem egészen egyértelmű a helyzet a munkavállalásával kapcsolatban. Lázáriban egyébként 17-18 iratcsomót nyújtottak be szociális támogatás igénylésére, amely a személyek számától és a jövedelemtől függően családonként változó. Jövedelemnek számít, ha az illető család rendelkezik háziállatokkal, tehenekkel, lovakkal, juhokkal stb. Létezik egy lista, melyen minden állatnak van egy szorzója, a végén összeadják ezeket, a kapott pontszám megfelel egy bizonyos összegnek, amelyet aztán levonnak a segély összegéből. Ez például egy ötszemélyes család esetében havonta 527 lej.
A legtöbb problémát éppen a háziállatok „mozgása” okozta, vagyis az érintettek nem jelentették az illetékes állatorvosnál és szervnél, ha eladtak, vettek állatot, vagy ha a jószág elpusztult. Papp Tibor érendrédi polgármester elmondta, a községben 8 család esetében vonták meg a segélyt, mert az állatok jelenlegi létszáma nem egyezett a korábbiakkal. Érendréden amúgy elég sok a szociális segélyek száma, 120 iratcsomó létezik, ezeknek 98 százalékát roma nemzetiségű személyek nyújtották be.
Găman Mihály polgármester elmondása szerint Pusztadarócon is van néhány olyan személy/család, akiknek vissza kell fizetniük a felvett segélyt, mivel nem jelentették be, hogy közben dolgoznak is, egy, két vagy három hónapja. A községben 89 iratcsomót nyújtottak be a segélyre, az igénylők 80 százaléka roma nemzetiségű. Ezeknek a személyeknek közmunkát kell végezniük, hogy megkapják a támogatást, ennek mértékétől függően havonta 3–10 napot dolgoznak.

 Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...