Megvont segélyek
Utoljára módositva: 2014-08-11 18:23:08

 

A szociális segélyben részesülőknek közmunkát kell végezniük a támogatás folyósításához

Az állatlétszám be nem vallása miatt is vissza kell fizetni a szociális segélyt.
Amint arról már beszámoltunk, egy prefektusi határozattal létrehozott ellenőrző bizottság szabálysértéseket állapított meg a szociális segélyek kifizetésekor néhány önkormányzatnál, de nem nevezték meg konkrétan, mely községekről volt szó. Érdeklődtünk néhány település vezető tisztségviselőinél, így kiderült, hogy Lázáriban is előfordult egy ilyen eset, Roszpapa Csaba alpolgármester elmondta, ez abból adódott, hogy egy személy nem jelentette be időben, hogy közben talált munkát, így egy havi juttatást pluszba kapott, de még így sem biztos, hogy vissza kell fizetnie az összeget, mivel nem egészen egyértelmű a helyzet a munkavállalásával kapcsolatban. Lázáriban egyébként 17-18 iratcsomót nyújtottak be szociális támogatás igénylésére, amely a személyek számától és a jövedelemtől függően családonként változó. Jövedelemnek számít, ha az illető család rendelkezik háziállatokkal, tehenekkel, lovakkal, juhokkal stb. Létezik egy lista, melyen minden állatnak van egy szorzója, a végén összeadják ezeket, a kapott pontszám megfelel egy bizonyos összegnek, amelyet aztán levonnak a segély összegéből. Ez például egy ötszemélyes család esetében havonta 527 lej.
A legtöbb problémát éppen a háziállatok „mozgása” okozta, vagyis az érintettek nem jelentették az illetékes állatorvosnál és szervnél, ha eladtak, vettek állatot, vagy ha a jószág elpusztult. Papp Tibor érendrédi polgármester elmondta, a községben 8 család esetében vonták meg a segélyt, mert az állatok jelenlegi létszáma nem egyezett a korábbiakkal. Érendréden amúgy elég sok a szociális segélyek száma, 120 iratcsomó létezik, ezeknek 98 százalékát roma nemzetiségű személyek nyújtották be.
Găman Mihály polgármester elmondása szerint Pusztadarócon is van néhány olyan személy/család, akiknek vissza kell fizetniük a felvett segélyt, mivel nem jelentették be, hogy közben dolgoznak is, egy, két vagy három hónapja. A községben 89 iratcsomót nyújtottak be a segélyre, az igénylők 80 százaléka roma nemzetiségű. Ezeknek a személyeknek közmunkát kell végezniük, hogy megkapják a támogatást, ennek mértékétől függően havonta 3–10 napot dolgoznak.

 Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...