Megy a lopás a 16-os negyedben
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:00:09

A garázsbontási kampányt kihasználva egyesek igyekeznek — főleg értékesíthető vasat — lopni a szétszedés alatt álló építményekből.

 

A felszólítottak egy része már nekiállt 16-os lakótelepi garázsa bontásának, miután az önkormányzat világossá tette: nem tágít elképzelésétől. Mint ismeretes, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal értesítőjében először február 10-ét jelölte meg határidőként azon 700 építmény tulajdonosának, akiknek garázsai az előző évek bontási kampányát megúszták. Némi egyezkedést követően végül abban állapodott meg Dorel Coica a 16-osban lakókkal, hogy haladékot kapnak március végéig. Bár a tulajdonosok nem örülnek annak, hogy meg kell válniuk az évtizedek óta használt építményektől, az érintettek jelentős része — morgolódva bár — de belenyugodott a sorsába. „Miután lebontjuk, biztos pénzt kérnek majd azért, hogy az autóinkkal itt parkolhassunk. Ennyit tudnak: újabb terheket, adókat kivetni” — dohogott egy férfi, aki épp a szomszédja bádogépítményének szétszedésénél segédkezett. Amint szerdán a helyszínen tapasztaltuk, többeknek keletkezett kára amiatt, hogy a szétszedés alatt levő garázsokból, illetve azok környékéről folyamatosan tűnnek el dolgok. „Nem értem, hogy a polgármesteri hivatal miért nem küld ide valakiket, hogy őrizzék a javainkat, amíg bontunk? — tette fel a kérdést az egyik garázstulajdonos, aki elmondta: tőle egy autómotor tűnt el fényes nappal, hozzátéve, hogy alig van olyan a környéken, akitől ezt-azt ne csentek volna el a környéken portyázó tolvajok. „Sokaknak lehetőségük sincs vigyázni az értékeikre. Ha a közvetlen szomszédjuk olyankor kezd munkához, amikor épp nincs otthon, vagy nem ér rá, megtörténhet, hogy oldalsó fal nélkül találja a garázsát, mert ezek egybe lettek építve” — fejtette ki egy idősebb férfi, aki szerint nem nagyon van eszközük fellépni a tolvajok ellen. Hozzátette: elég annyi, ha a bontás során a szomszédos garázs bádogfalát alaposan megütik, az elválik a tartószerkezettől, és máris könnyedén be lehet mászni. Érdeklődésünkre többen úgy nyilatkoztak: ha már ilyen munkára kényszerítették őket, elvárnák az önkormányzattól, hogy járőröket küldjön a környékre, hogy ne kelljen egyfolytában a kihordott holmin és a sérült építményeken tartaniuk a szemüket. A tolvajok egyébként elsősorban fémet keresnek, melyet értékesíteni lehet ócskavasként.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...