Megy a lopás a 16-os negyedben
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:00:09

A garázsbontási kampányt kihasználva egyesek igyekeznek — főleg értékesíthető vasat — lopni a szétszedés alatt álló építményekből.

 

A felszólítottak egy része már nekiállt 16-os lakótelepi garázsa bontásának, miután az önkormányzat világossá tette: nem tágít elképzelésétől. Mint ismeretes, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal értesítőjében először február 10-ét jelölte meg határidőként azon 700 építmény tulajdonosának, akiknek garázsai az előző évek bontási kampányát megúszták. Némi egyezkedést követően végül abban állapodott meg Dorel Coica a 16-osban lakókkal, hogy haladékot kapnak március végéig. Bár a tulajdonosok nem örülnek annak, hogy meg kell válniuk az évtizedek óta használt építményektől, az érintettek jelentős része — morgolódva bár — de belenyugodott a sorsába. „Miután lebontjuk, biztos pénzt kérnek majd azért, hogy az autóinkkal itt parkolhassunk. Ennyit tudnak: újabb terheket, adókat kivetni” — dohogott egy férfi, aki épp a szomszédja bádogépítményének szétszedésénél segédkezett. Amint szerdán a helyszínen tapasztaltuk, többeknek keletkezett kára amiatt, hogy a szétszedés alatt levő garázsokból, illetve azok környékéről folyamatosan tűnnek el dolgok. „Nem értem, hogy a polgármesteri hivatal miért nem küld ide valakiket, hogy őrizzék a javainkat, amíg bontunk? — tette fel a kérdést az egyik garázstulajdonos, aki elmondta: tőle egy autómotor tűnt el fényes nappal, hozzátéve, hogy alig van olyan a környéken, akitől ezt-azt ne csentek volna el a környéken portyázó tolvajok. „Sokaknak lehetőségük sincs vigyázni az értékeikre. Ha a közvetlen szomszédjuk olyankor kezd munkához, amikor épp nincs otthon, vagy nem ér rá, megtörténhet, hogy oldalsó fal nélkül találja a garázsát, mert ezek egybe lettek építve” — fejtette ki egy idősebb férfi, aki szerint nem nagyon van eszközük fellépni a tolvajok ellen. Hozzátette: elég annyi, ha a bontás során a szomszédos garázs bádogfalát alaposan megütik, az elválik a tartószerkezettől, és máris könnyedén be lehet mászni. Érdeklődésünkre többen úgy nyilatkoztak: ha már ilyen munkára kényszerítették őket, elvárnák az önkormányzattól, hogy járőröket küldjön a környékre, hogy ne kelljen egyfolytában a kihordott holmin és a sérült építményeken tartaniuk a szemüket. A tolvajok egyébként elsősorban fémet keresnek, melyet értékesíteni lehet ócskavasként.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...