Megy a lopás a 16-os negyedben
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:00:09

A garázsbontási kampányt kihasználva egyesek igyekeznek — főleg értékesíthető vasat — lopni a szétszedés alatt álló építményekből.

 

A felszólítottak egy része már nekiállt 16-os lakótelepi garázsa bontásának, miután az önkormányzat világossá tette: nem tágít elképzelésétől. Mint ismeretes, a szatmárnémeti polgármesteri hivatal értesítőjében először február 10-ét jelölte meg határidőként azon 700 építmény tulajdonosának, akiknek garázsai az előző évek bontási kampányát megúszták. Némi egyezkedést követően végül abban állapodott meg Dorel Coica a 16-osban lakókkal, hogy haladékot kapnak március végéig. Bár a tulajdonosok nem örülnek annak, hogy meg kell válniuk az évtizedek óta használt építményektől, az érintettek jelentős része — morgolódva bár — de belenyugodott a sorsába. „Miután lebontjuk, biztos pénzt kérnek majd azért, hogy az autóinkkal itt parkolhassunk. Ennyit tudnak: újabb terheket, adókat kivetni” — dohogott egy férfi, aki épp a szomszédja bádogépítményének szétszedésénél segédkezett. Amint szerdán a helyszínen tapasztaltuk, többeknek keletkezett kára amiatt, hogy a szétszedés alatt levő garázsokból, illetve azok környékéről folyamatosan tűnnek el dolgok. „Nem értem, hogy a polgármesteri hivatal miért nem küld ide valakiket, hogy őrizzék a javainkat, amíg bontunk? — tette fel a kérdést az egyik garázstulajdonos, aki elmondta: tőle egy autómotor tűnt el fényes nappal, hozzátéve, hogy alig van olyan a környéken, akitől ezt-azt ne csentek volna el a környéken portyázó tolvajok. „Sokaknak lehetőségük sincs vigyázni az értékeikre. Ha a közvetlen szomszédjuk olyankor kezd munkához, amikor épp nincs otthon, vagy nem ér rá, megtörténhet, hogy oldalsó fal nélkül találja a garázsát, mert ezek egybe lettek építve” — fejtette ki egy idősebb férfi, aki szerint nem nagyon van eszközük fellépni a tolvajok ellen. Hozzátette: elég annyi, ha a bontás során a szomszédos garázs bádogfalát alaposan megütik, az elválik a tartószerkezettől, és máris könnyedén be lehet mászni. Érdeklődésünkre többen úgy nyilatkoztak: ha már ilyen munkára kényszerítették őket, elvárnák az önkormányzattól, hogy járőröket küldjön a környékre, hogy ne kelljen egyfolytában a kihordott holmin és a sérült építményeken tartaniuk a szemüket. A tolvajok egyébként elsősorban fémet keresnek, melyet értékesíteni lehet ócskavasként.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...